Разлъка на "Дондуков" 2? Плевнелиев и Попова не си говорят

Вини вицето си, че преди време приела протестиращи срещу него
12 яну 2017 09:10,
190
Разлъка на "Дондуков" 2? Плевнелиев и Попова не си говорят
Снимка: president.bg

Президентът Росен Плевнелиев призна, че има проблем между него и вицепрезидентът Маргарита Попова.

"Да, между нас има проблем. В последната година не сме се виждали, каза той и обясни защо: Имаше едни протести, спретнати срещу мен. Едни хора стояха пред президентската институция и протестираха, искаха ми оставката. Маргарита Попова ги прие в своя кабинет и получи цветя от тях. Магдалена Ташева от "Атака" искаше едва ли не да ме импийчнат, а госпожа Попова имаше много изяви с нея.

Още по темата

Да бъдеш обединител на нацията не значи всички да те харесват. да си обединител на нацията не означава да си мълчиш, когато стават безобразия. Аз си спечелих много врагове, но това да си обединител - да не си затваряш очите. Но отношенията между президент и вицепрезидент са едно, а институцията - друго. Ние с Маргарита Попова успяхме да опазим институцията", посочи държавният глава пред Нова тв.

Президентът продължи да настоява на тезата си, че най-добрият вариант е бил заедно с новоизбрания държавен глава Румен Радев да съставят служебен кабинет, след подадената оставка от премиера Борисов след втория тур на президентските избори.

"Категоричен съм – не беше добре за България аз да назнача служебно правителство. Можех, но не исках. Щеше да има страхотно скъсване на институционалната нишка в държавата. Не съм аз този, който ще го предизвика. Най-доброто решение щеше да бъде заедно с Румен Радев да направим служебен кабинет. Това щеше да е най-доброто за България", отсече държавният глава.

На въпрос дали Огнян Герджиков е подходящ за служебен премиер, Плевнелиев коментира, че не може да каже лоша дума за него. Определи го като достоен председател на Народното събрание и заяви, че може да каже само добри думи за него.

На последващ въпрос за писмото на 17 европейски лидери до новоизбрания президент на САЩ, в което той и останалите настояват Доналд Тръмп да преосмисли дрежелюбната си политика към Владимир Путин, Росен Плевнелиев отбеляза:

"Не искам България да бъде върната във времето на Берлинския конгрес. Той ни нанесе жестока травма. Едно събитие, което накърни самочувствието на българите за поколения напред и раздели нацията. Тогава се събраха едни велики сили и се разбраха за периферията. Преди този срамен акт на световната политика по отношение на България, Русия и Австро-Унгария се разбраха за поделяне на сфери на влияние на Балканите. Аз не искам това да се случи отново, защото България ще страда", обясни позицията си президентът.

"Приветстваме избора на Тръмп и сигнализираме, че ако той тръгне на сепаративна сделка с Русия за разпределяне на сфери на влияние, това ще бъде пагубно за България", ката той, но уточни, че това не значи, че е против затоплянето на отношенията между САЩ и Русия, а напротив.

"Днес сблъсъкът в Европа е принципен. Между едни държави, които вярват във върховенството на закона, а именно държавите от ЕС, и едни други държави, които вярват във върховенството на силата. Там е Русия. Аз заставам на страната на принципите и на върховенството на правото. Искаме да видим диалог и приятелство са Русия. Не съм съгласен единствено с политиката на Путин, която ни връща в XIX век. Категорично се противопоставям срещу нея, защото тя нарушава международното право и има тежки последствия за всички в Европа, включително и за България", заяви Росен Плевнелиев.

"Всичко зависи от действията на новоизбрания президент Румен Радев. Той ще трябва да разчисти съмненията. Ако е убеден в своята пронатовска нагласа, в своето желание България да бъде достоен член на ЕС, много скоро по неговите действия ще си проличи дали това ще бъде така", заключи държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ne stavash roska ne si gazoblizect na murzilkite
98
11
 
12
 
! Отговори
Лаконичен преди 7 години
Роско, момче младо и зелено, Русия не изповядва върховенството на силата. Силата и великата мощ на Русия е в правдата.
97
5
 
15
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Виж сега, я кажи как за 7 години стана милионерче... както каза, (преди президенския мандат), 7 години по рано си спал в кола на паркинг в Берлин! Та ей това само ни кажи, как да го направим и ние, и БГ ще се оправи отмах! Или първо трябва да станем близки с Прокопиев.. знам, че няма да кажеш, защото вече си имаш "написана биография", беличка и чистичка! А за сверите на влияние, дали ще се сближат или не Путин и Тръмп, няма значение, светът винаги ще е разпределен от големите..
96
4
 
16
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЩЕ ВИДИТЕ,КАТО"ВЕРЕН"НА НАЦИЯТА ЧОВЕК ПЛАВЕНЛИЕВ КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗТРЕЛЯН ПО ДЛЪЖНОСТ,КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ПОПОВА,А КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ТОЙ,БАС ХВАЩАМ,ЧЕ СЕ Е УРЕДИЛ НАЙ ХУБАВОТО МЕСТО,ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ЗАПАД МНОГО ГИ ТАЧАТ,ДАНО ДА ДОЖИВЕЯ 22 ЯНУАРИ ДА ГО МУ ВИДЯ ФИЗИОНОМИЯТА,НО ОЩЕ ВИДНЪЖ КАЗВАМ,ЧЕ ГО ЧАКАТ МНОГО ХУБАВА ПРЕДАТЕЛСКА ДЛЪЖНОСТ ДА ПЛЮЕ РУСИЯ,ВСЕ СЛАВЯНСКИЙ НАРОД.ТОЙ Е ПОТУРНАК ПО РОЖДЕНИЕ.
95
2
 
15
 
! Отговори
АХ преди 7 години
Много е удобно да се говори каквото му харесва на човек. Като започна да говори за Путин и политиката му, да бе споменал защо присъединиха Крим, ЗАЩО? Спомня ли си президента нещо за МАЙДАНА, кой го спретна и защо?! Ако не се бяха заиграли с Украйна американците, Крим и сега щеше да е към украйн, и Донецк и Луганск нямаше да се отделят, и нямаше да умрат хиляди православни братя! На щатите им трябваше Крим, защото който държи Крим, държи черно море! Пука им на щатите за украйна.. помним Хилъри
94
7
 
9
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ПЛЕВЕЛА НЕ Е БЪЛГАРИН,ОТДАВНА ПОПОВА ТРЯБВАШЕ ДА ГО ЗАРЕЖЕ,НЕ КЪМ КРАЯ НА МАНДАТА,ДА ИЗЛЯЗАТ НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ,АКО СА ЖИВИ ,ЖУРНАЛЯТА ДА ВЗЕМАТ МНЕНИЕТО ИМ ЗА ДЕТЕТО ИМ,АКО ТЕ СА НА СЪЩОТО МНЕНИЕ ДА ВЪРНАТ ВСИЧКИ ПАРИ С КОЯТО ПАРТИЯТА,Т.С ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ГИ ХРАНИЛИ,НЕ ЗНАМ КАК СЕ ПРЪКНАЛ НА ТОЗИ СВЯТ ТАКЪВ" БЪЛГАРИН"ТАКЪВ"РОДОЛЮБЕЦ",АКО Е ПО РЕВОЛЮЦИОННО ВРЕМЕ ХАЙДУТИТЕ ЩЯХА ДА СЕ ОТРЕКАТ ОТ НЕГО,ТО БИФА БЪЛГАРИН,АМА НЕ БИФА.ОЩЕ ЕДИН ПЪК ИСКАМ МНЕНИЕТО НА НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ,КОИТО НЕ СЕ ЧУХА .БАСТА
93
5
 
11
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Обединител на цялата управленска простотия.
92
9
 
19
 
! Отговори
naco преди 7 години
Че,КОЙ нормален човек,след като разкрие ПРЕДАТЕЛЯ в екипа си,му ГОВОРИ?!
91
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 10 дни до края на един льохман.
90
7
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Понеже балтийските държави джуджета имат същите психически отклонения като тези на Плевнелиев, попитали Тръмп какво мисли за страховете им от Русия.Тръмп казал така:Балтийските републики са малки и ако не харесват Русия за съсед, може да ги преместим в Африка. А някой държави от Африка да ги сложим на тяхно място, мисля че ще се зарадват.
89
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешното изпълнение на Превнелиев е превантивен удар, защото Попова е готова да работи с Радев. Напомниха й, че е била част от бандата ГЕРБ и няма да й бъде простено ако мине на другия бряг!
88
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много от всичко мразя лицемерите. Не харесвам Плевнелиев,ама от тази ми се повръща. 4 години и половина мълча като .... И шест месеца преди изборите,стана много загрижена за световните неправди и възмутена от Плевнелиев. Защо не ги говореше тези работи от началото на мандата.Надяваше се да я номинират за президент,ама не я огря и отново млъкна като.....Сега пак се активизирала.Мандата свършва и се надява на някоя синекурна службичка.
87
32
 
19
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Рубладжиите не могат да понесат ударите на Плевнелиев и истините които изрича.Силата на президента е в това ,че борави с истината и казва нещата в очите и в прав текст така ,че да бъде разбран,за това е толкова мразен от кремълските бандити които запалиха една жена пред президентсвото
86
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, циркът продължава! До последно!
85
6
 
17
 
! Отговори
бг преди 7 години
Марга Попова много се изложи.Какво тя направи за съдебната реформа освен това,че мисля тя лобираше за намаляване на присъдите на престъпници и за отпадане на доживотна присъда.Така ли е?М.Попова от кръга на сарайско-библиотекарския институт ли е?Масон ли е?Компрометиран вицепрезидент
84
9
 
30
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Не знам защо Плевни толкова лиже на американците.Саакашвили се престара, даже нападна Русия с военни сили, взеха му една трета от държавата и пак не го назначиха дори за санитар в централата на НАТО.
83
37
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Следващият президент след льотчика Радев... - ще се казва Росен Плевнелиев...
82
2
 
7
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Нищо ново-да се спомним/Бог да ги прости/ Же'лев и Блага Димитрова.Имало е,има и ще има,живота си тече и България се променя.
81
9
 
30
 
! Отговори
NoEC преди 7 години
Тоя *** няма ли да спре да се исказва. Двамата с бай *** да се хващат за ръцете и дим да ги няма.
80
6
 
20
 
! Отговори
до 98 преди 7 години
Така е колега.Господарите винаги са презирали и мразели слугите си повече и от враговете.Слугата има право единствено и само да слугува,докато може.Като памперса.Събира мръсотията,докато се напълни и след това на ***.Роската могат да го направят единствено върховен комисар по хигиенизирането на санитарните възли в централата на НАТО.