ГЕРБ остава зад отстранения кмет на Пловдив

Цветанов призова да се изчака истината и тогава да се коментира
17 яну 2017 10:22,
48
ГЕРБ остава зад отстранения кмет на Пловдив
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ няма да свали политическото си доверие от отстранения кмет на Пловдив Иван Тотев, обяви зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Тотев беше отстранен от поста си вчера заради обвинение в престъпление по служба. Кметът бе обвинен, че е ощетил общината с 1 млн. лв. с обществена поръчка за новия зоопарк в града.

"Това е твърдението на прокуратурата. Аз смятам, че човек е невинен до произнасянето на трета инстанция", каза Цветанов пред bTV.

Още по темата

Според него истината ще излезе наяве и е затова било по-правилно да се коментира тогава.

"В момента бих призовал да не правим излишни коментари. В следващите дни ще има работна среща с нашата структура, за да ограничим спекулативното говорене и евентуални интерпретации в публичното пространство", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.

На въпрос дали партията запазва политическото си доверие към Тотев, Цветанов отвърна: "Смятам, че към настоящия момент нямаме пречки, които да са в друга посока".

Зам.-шефът на ГЕРБ потвръди, че членовете на партията ще участват в допитване с кои партии да си партнира формацията и с кои да води диалог. Идеята за това дошла от структурите.

"Подадохме оставка заради тежката обстановка в Европа, при която се изисква ясна подкрепа за правителството", обясни още Цветанов.

Той похвали МВР за максималните усилия, положени, за да се поправи наследеното от Йовчев и кабинета "Орешарски".

Цветано Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще предложат интерактивна карта на престъпността, с която да се локализират всички криминални типове, които тормозят хората. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
29
 
! Отговори
Сега преди 7 години
ще се почне с як натиск над в/у прокуратурата!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата в Бургас да не спи а да започне проверка по обществените поръчки в града . Кражбата на Тотев е нищо в сравнение с далаверите в Бургас .Николов , Стойчев и Марков още преди да стане депутат в продължение на години източват местната хазна.Всички обществени поръчки са предварително договорени .
1
4
 
41
 
! Отговори
123 преди 7 години
ГЕРБ остава зад отстранения кмет на Пловдив - Нормално, ГЕРБ стои зад всеки престъпник.