Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, колко мъка има по тоя свят.... Грозданеееее
26
31
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Радев сричаше в парламента всички бяха втрещени
25
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
би било добре тоя да мине психо тест!
24
23
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено война между президенството и НС ще бъде достатъчно основание за разкарване на ***
23
35
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конституцията задължава президента радев да се извини на Народното събрание. Колко му е да драсне едно писмо с извинение. Така ще докаже, че не е от породата безгрешни синове на партията.
22
2
 
84
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Какво иска тоя патриотарски шушумига? Защо това, че след една седмица Радев ще разпусне Народното събрание да е закана към депутатите. Точно това му право и задължение му е дадено от конституцията. На всеки домашен любимец, като му измъкнеш кокала от устата, и започва да те лае, та и неговата работа.
21
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 88Този ,чиято жена "спечели"държавни поръчки за 40 милиона лева,сега го стяга чепика ,че идва край на лапачката.Не ти ли стигат бе прасе?Заради такива като него отдавна не гласувам за РБ.
20
5
 
89
 
! Отговори
Вижте го само преди 7 години
хищник готов да ви сдъвче и нагълта цели.Злоба!"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица.Напуснхте залата защото разбрахте че срещу вас има личност която няма да върви по гайдата ви а ще отстоява националните ни интереси.Вие не напуснахте залата а ИЗБЯАХТЕ.БЯГАТ САМО СТРАХЛИВЦИТЕ!
19
14
 
36
 
! Отговори
мини апокалипсис преди 7 години
остават 6 дни до разпускане на парламента и обявяване на Президентска династична република, и демократична, разбира се, бррр, хах, и всички параламентаристи и бизенасмени от 90та до днес в Белене, нал тъй, цветни другари. краят на света иде все пак октомври месец, дженерал от запаса Сидеров ще пази през десетте казармени диоптъра южната граница от зомбитата, докато колегите в Комисията броят пак фъстъците на Фалкона.
18
48
 
41
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не симпатизирам на никой от народните ни (под)представители - но в това са прави! Не сме Русия...не сме президентска република - президента не си знае (превишава) правата!
17
6
 
94
 
! Отговори
така ли преди 7 години
А подвиквания от залата когато президента говори може,така ли!?Къв е що е Радев не е важно,президента ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВА!Той просто отговори на махленските подмятания,това е!Така че тоя чyкyндyр ще го замола да не се прави на голям гявол!Между другото,за изборите ще му го припомним!
16
6
 
34
 
! Отговори
Спартак преди 7 години
След лошите ченгета като Обама, Меркел и сие световния еврейски "елит" ни спуска добрите като Тръмп и Радев с надеждата да се въодушевим и ентусиазираме и да бачкаме вдъхновено като бригадири на национално значим обект през 1953г. Само че тая гнусна сганн пропуска факта че вече има и по-умни и по-независими от тях. Тоест не кълвем на тая примамка. А те не могат да измислят нищо повече. Революционна ситуация.
15
6
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е избран на мажоритарен вот.Ай да видим тоя кой би го избрам.?
14
3
 
82
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 7 години
ТОЗИ ЩЕ ВИДИ ПАРЛАМЕНТ САМО НА СЪН СЛУШАХМЕ ГО НА ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ ТОЛКОВА НЕКОМПЕТЕНТЕН ДЕПУТАТ Е - ПИСАХМЕ МУ ДВОЙКА ОЩЕ НА ПЪРВОТО ГОВОРЕНЕ В ПАРЛАМЕНТА - ОЗЛОБЕН И НЕВЪЗПИТАН НО ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА ЩЕ ВИ ИЗТЪРПИМ
13
4
 
85
 
! Отговори
=== преди 7 години
Неуважаеми пътнико Караджов - репликата "остава ви седмица" е информация - обида е "да ви го ......" - капише.....
12
2
 
87
 
! Отговори
ВЪШКА НА ЧЕЛО преди 7 години
като "виден" гербаджия Караджов иска да изпъкне сред актива, защото топлите места за такива като него рязко ще намалеят след изборите
11
3
 
90
 
! Отговори
честит преди 7 години
Дори не си направих труда и да прочета след хедъра на статията. Тези малки и дребни човечета от РБ воглаве с Лукарски, Кунева, Грозданчо дето ги говори все едно че е постоянно на Гроздова - няма да ги има. Ще изчезнат политически като Жорж Ганчев, Александър Томов и прочие. Това нещо дори не заслужава да се коментира. Предишния ни показваше чужди планини, искаше да правиме флотилия срещу Русия - сега тоя ще импийчват.
10
5
 
96
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Обратното броене започна, Караджов -7,6,5,4,3,2,1,0.....
9
5
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гроздан Караджов на колко "грозданки" е?
8
3
 
86
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Този от кое м до на Костов се пръкна?