Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КараджовНапускането на парламентарната зала си има своето значение и се прилага в много демокрации.По-добро е,от лъжите и обидите на политиците и заклеващ се президент,към парламентаризма и бившия президент в залата,които виждаме от Радев и БСП.
46
23
 
37
 
! Отговори
Прецедента Радиф преди 7 години
Ал Бънди - Прецедента и подлогата на Колхозия и БСП е една жалка плюнка
45
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоНе приятелю същото е... президента не е изпълнителната власт в тази държава. Общо взето на никой по света не му пука какво бил казал българския президент защото реално то няма никаква тежест. Може да звучи добре, може да е правилна позиция, но няма значение ако парламента решава друго.
44
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става когато генерал Решетников от Москва назначава президента в България. Ами защо не като Борисов предложи такав акандидатура като Цачева. Дали си беше загубил разсъдака или е съчасник на Решетников ?
43
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една седмица ви е много, жалко, че Радев не влезе с една рота войници които да ви изметат веднага от там.Колко сладко - народа бил решил, абе прасляк, народа ти е дал 5 гласа, много ти е и ден в парламента да седиш
42
0
 
56
 
! Отговори
7 преди 7 години
Дори незнам къв е тоя, сериозно говоря!
41
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, недей да забравяш, че си президент на всички БЪЛГАРИБългария над всичко!
40
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
й
39
0
 
52
 
! Отговори
баси рендето преди 7 години
Тоя е бай *** като млад!
38
2
 
62
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Импийчмът ще има само,че на този глупав Парламент,който не иска да се съобразява с народното искане в референдума. Много от вас повече няма да ви има там и това ви боли,защото направо ви го казаха в очите. Хора които не уважават назначаването на новия Президент и със селски подмятания в залата срещу него това заслужават.
37
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев горкия много скоро ще разбере в какви ..... са насади. Това не му е армията да раздава заповеди само.
36
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо 47Като е така,защо не позволявахте на Плевнелиев да изказва своето нение и позиция?Петър Стоянов се записа в историята,като разочарованието на българите и съжали за тази реплика,защото държавата е по-важна от суетата.Целта на БСП е властта и келепира в рубли,останалото не е важно,дори и двойния стандарт,който прилагат.
35
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия "реформатори" ептем за смях станаха.*** като гледам и В Щатите се готвят Мейдан да си спретнат, ко им струва и на нас да ни омотат държавицата, при толко *** ***
34
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоТова че имаш позиция без правомощия не значи нищо. И аз имам позиция ама на кой му пука?
33
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжеството на Радев би се проявило ако намери сили да се извини пред народа, че си изпусна нервите. Всяка друга стъпка го вкарва в групата на меките леви китки на Сергей и Вигенин
32
4
 
56
 
! Отговори
Караджов преди 7 години
Вие не напускате парламента.Вие си плюете на петите и БЯГАТЕ.БЯГАЙТЕ КАЪДЕТО ВИ ВИДЯТ ОЧИТЕ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ.Бягате защото пред вас застана личност.Бягате от безсилие защото пред вас застана истински мъж и патриот.Бягайте!
31
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- важното е че вече няма да чета глупостите на Росалинда.
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Абсолютно си прав!Понявга такъв бяс ме тресе,че направо посягам към чифтето!Ама като видя ***.от.а в огледалото,и се кротвам,че ще стане много лошо!
29
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинта е, че Радев наистина не знае какви са му правомощията. Това го видяхме всички, те за това и толкова много гласуваха за него с тия обещяния които не са в неговите правомощия...
28
0
 
45
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Бай Рангеле вчера в нашия пенсионерски университет ТРЕТА въздраст присъства един от засегналите се депутати В.Сименов който изрази загриженоста си към наснаправи кратко експозе на работата на НС .Ожали се че не е успял да реши проблема с минималната пенсия .Не пропусна да изрази негудуването си от речта на президента Радев.Преди да си тръгне на сбогуване ни покани за членове на НФСБ.