Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
6
 
53
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Независимо мнение: В тази ситуация никой не е "добър". Защо? Ами депутатите трябва да имат възпитанието да изслушат встъпителната реч на президента, а не да подвикват като двойкаджии от последния чин. Недопустимо е. А после да нахъсват хората, "Видяхте ли го, а?", сякаш репликата не беше в отговор на техни подвикавния. А президентът не върви да отговаря веднага на всяка провокация най-малкото защото "по-умният отстъпва". Дърварска работа... Ама така е като гласуваме за военен, хак ни е.
266
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сега нататък нищо хубаво не Ви очаква.Българите са КЪСОПАМЕТНИ.
265
5
 
61
 
! Отговори
Тик-так преди 7 години
Остават ви 6 (ШЕСТ) дена.
264
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съпругата на Гроздан Караджов от Реформаторския блок е спечелила 1,5 милиона лева от държавна поръчка, съобщава "Труд". Скандалното в случая е, че тя е направила това с фалшиви документи, а поръчката е в атакуваната всекидневно от Караджов и колегите му българска прокуратура.
263
2
 
54
 
! Отговори
justice преди 7 години
мисли към коя политическа формация ще се присламчиш за изборите, не се ежи, че ми мязаш на борсук.
262
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 305Е да щото Чехль изобщо не се излагаше със всяка своя поява.Даже Доче Веле го осмяха.
261
5
 
61
 
! Отговори
Бойко Пеевски преди 7 години
Гроздане, генералът вече каза - остава ти една седмица да цапаш сградата на НС. След това ще ви уволни вкупом. Ти Гроздане заедно с още 4-5 като тебе ще гледате заседанията на следващото НС от коня на Цар Освободител. По скоро под коня. И ще се търкаляте по жълтите павета срещу 20-30 лева на ден. Парите които имаш не са твои. Те са крадени. Ще ти ги приберат и ще се наложи да се търкаляш. Друг изход за вас няма. 2 016 032 човека избрахме Радев и искаме това от него !
260
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тоя Грозданов кой точно беше????
259
4
 
61
 
! Отговори
justice преди 7 години
Гроздане, Гроздане, жал ми е за родителите ти...
258
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова телевизия е анти българска телевизия. Винаги изкривяват нещата, срещу Русия и патриоти. Вчера Нова тв защити правителството, но се подигра на новия и по истински ,президент Радев.
257
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв импийчмънт . Ти си пътник. Остават ти 6 дни.
256
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я па тоя, да вземе да се гръмне, после да повтори.
255
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е вече РБ да разберат, че повече парламент няма да видят и никой не се интересува от мнението им.
254
26
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как па не се намери в тая страна един интелигентен човек за президент бе, най-големия аграр (хасковски) президент на Републиката.. Срам, срам, срам....
253
21
 
40
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Шапкаря начело на Страната на чудесата. Толкова ни отива.Имаме си прецедент- зелено човече.
252
29
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, как ще го изтърпя пет години тоя шапкар не знам, лоша работа... Да потъваш от срам с тоя текезесар.
251
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, как ще го изтърпя една седмица този? Сбогом дано не те виждам повече в парламента.
250
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ояли се ту.упи. Хайде изчезвайте !И една седмица ви е много! Стига сте принизявали парламента. Там където би трябвало да седят най-достойните, най-достолепните и мъдри българи , са се намърдали от кол и въже пр...ци и тър.аши! И само се ръфат за власт, ръсят лъжи и гледат на "суверена" като на стадо за доене и стрижене. Стига толкова.
249
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Караджов, Радев още в понеделник може да ви разпише подадената оставка. Вземи внимателно да прочетеш Конституцията, пък тогава се изказвай!
248
8
 
58
 
! Отговори
РОСЕН преди 7 години
ТАКИВА ,КАТО ТОЗИ СИН СВИНАРИН , ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА В ЗАТВОРА ЗА ЛИКВИДИРАНАТА ОТ ТЯХ БЪЛГАРИЯ ,СЛЕД 1989 Г.А , ОТНОСНО ИМПИЙЧМАНТА , ТО ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ СЕ ЗАКАНИХА ОЩЕ В НОЩА СЛЕД ИЗБОРИТЕ И ТОВА НЕ Е НЕЩО НОВО. ТО ВОДИ НАЧАЛОТО СИ ОЩЕ ОТ ЛЪЖАТА ЗА ЖАН ВИДЕНОВ ,МИНА ПРЕЗ ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА БСП И СЕГА Е НА РЕД ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.ЗАЩОТО ЛИКВИДАТОРИТЕ СА ОБХВАНАТИ ОТ СМЪРТОНОСНА ПАНИКА , ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ ИМ Е ОТНЕТА ПОНЕ ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ И ГИ ОЧАКВАТ БЕЗСЪННИ ДЪЛГИ НОЩИ