Лъжливите новини провалили Цачева по пътя й към "Дондуков"

ГЕРБ се цели в над 1 милион избиратели, иска конфортно управление
83

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете като грешка, която е довела да загубата на кандидата за президент на партията Цецка Цачева, късното й номиниране, което дало възможност за спекулации в медиите.

Още по темата

Така че заради такива "лъжливи новини" тя не е спечелила битката срещу основния си опонент Румен Радев, издигнат от БСП, за "Дондуков" 2.

В същото време Цветанов постави за цел на предсрочния вот ГЕРБ да събере поне над 1 милион гласа като цел, за да има комфорт при следващо управление.

От проведеното вътрешноструктурно онлайн запитване ставало ясно, че ГЕРБ твърдо трябва да провежда срещи "лице в лице" с кратки и ясни послания към хората.

"Късното обявяване на г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев определено не дадоха този импулс на кампанията", призна Цветанов на Националната среща на ГЕРБ,  на която ще се определи посоката за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Според него това, че ГЕРБ е започнала позитивна кампания за държавен глава, без да е ясен кандидата, не е дало очакваните резултати.

"Започнахме обявяването на слогана ни, но без да сме обявили кандидатите си, което също под една или друга форма даде възможност в медийното пространство да се направят много спекулации и много различни внушения", коментира Цветан Цветанов.

"Трябваше действително за кампанията да бъдем готови и да можем да стигнем до всички тези ,които искаха да се срещнат с нашата кандидат-президентска двойка", отчете той, но чак след като ГЕРБ понесе първата си загуба на избори.

Според него важното е било, че когато е била обявена кандидат-президентска двойка около 65% от членове и симпатизанти на ГЕРБ са одобрявали решението.

"Затова основният акцент на цялата предизборна кампания беше да можем да мотивираме нашите структури и твърди ядра, за да може действително да стигнем до 85% от нашите членове и симпатизанти, които да дадат подкрепата си за кандидат-президентската двойка" коментира Цветан Цветанов.

По думите му този процент съответства на резултата на първи тур от президентските избори.

Той увери, че винаги досега ГЕРБ е залагала на честна, отговорна и позитивна кампания, то пък сподели, че към настоящия момент явно това не е най-работещия вариант.

"В една кампания вече да има сериозен политически популизъм. Ние като партия не можахме да представим силните страни на нашите секторни политики", оплака се Цветанов и допълни, че в кампанията от ГЕРБ е трябвало да бъдат постоянно в обяснителен режим, заради лъжливи новини в публичното пространство.

По думите му най-сериозното предизвикателство е активното използване на силата на онлайн и социалните мрежи, за да се общува с всички българи, а ГЕРБ не са го използвали.

Цветанов поясни, че всяка една политика трябва да има много ясни послания, които трябва да бъдат ясни и разбрани. Той даде пример с протестите срещу мигрантите в столичния квартал  "Овча Купел" и  в Харманли, с които се е играло със страховете на хората.

"След като мина кампанията веднага спря. Създадоха се планове за действие на наши политически опоненти с подобни нечисти намерения", коментира Цветан Цветанов.

"По време на цялата кампания не можахме да обясним защо разменихме Ирина Бокова с подкрепата на Кристалина Георгиева, а поне в малките населени места БСП на всяко едно събиране започваха и завършваха точно с това говорене", допълни Цветан Цветанов.

Според него опонентите на ГЕРБ рушат всичко постигнато от ГЕРБ в онлайн изданията и в групи в социалната мрежа Facebook.

По думите му е имало фалшиви тролове и даде за пример, че след полагане на клетвата на Румен Радев като президент руската медия РИА Новости е обзела цялото медийно пространство.

"Никой не си направи труда да каже откъде идва тази новина. Тази новина първоначално излезе от една съседна балканска държава", коментира той.

Според него така се създава погрешно впечатление, че в България някой подготвя или иска да протестира срещу легитимно избраният президент на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 7 години
Каквито и оправдания да търсят народа нямаше да избере тая!
49
1
 
22
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 7 години
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ, ВИЕ МИ НАПОМНЯТЕ ЕДНА СТАРА ПРИКАЗКА, ЧЕ НА КАЛПАВ *** ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ. ВИЕ ХАЛЮЦЕНИРЕАТЕ, НЯМА ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ ЗА ДА ПРОВАЛЯТ ЦАЧЕВА. ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОВАЛА СТЕ ВИЕ А НЕ ТЯ. ЦАЧЕВА Е ДОБРА НО НЕ Е ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ТЯ НЕ Е ГРОЗНА НО ИМА ВИД НА ТРАВЕСТИТ И БЕШЕ НЕПОДГОТВЕНА. ПОМНЕТЕ; НАРОДА ГЛАСУВА НЕ ПРОТИВ ЦАЧЕВА А ПРОТИВ БОЙКО ЗАЩОТО НЕ ГО ИСКАТ, ВИЕ СЕ ПОДИГРАХТЕ С НЕЯ И ЗАГУБИХТЕ. НЯМА ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ, ИМА ЛЪЖЛИВИ ПОЛИТИЦИ КАТО БОЙКО И ЦЕЦКО ОТ ГЕРБ.
48
1
 
18
 
! Отговори
другар преди 7 години
Тези са по-*** от комунисти. Или по-скоро са *** защото са такива и не могат да надскочат себе си. Живеят в някаква розова мъгла и за собствената си некадърност и провали намират причината в някой друг. Добри са само в едно - кражбите и далаверите.
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54Конят не е куц. Г-жа Цачева си беше добре като председател на Парламента - лоялна, грамотна, нескандална... Но като кандидат-президент я направихте символ на ужасните несправедливости на четвърт век псевдодемокрация и псдевдопазарна икономика. Каква пазарна икономика без равноправни договори на гражданите с узаконени от държавата монополи, или с драстично антиконституционни закони. Къде е контролът на държавата върху частните стопански субекти, къде са правилата?!
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното обезумяване по "американски" в лъжите, с които "обяснявате" загубата на Цачева. Тя загуби, защото на хората им омръзна в очите да ни гледате, ограбвате и заблуждавате. Давате ужасяващо много на един от 25, и той си съдира кожата да манипулира останалите за вас, които ни хвърлихте в пастта на монополисти и вилнеещи частници, които буквално ни изсмукват кръвта. Разрушавате паметта и телата ни чрез образованието и здравеопазването, ръководени от продажни зависими мазни демони. Е, НЕ! НЕ!
45
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда, че на анти-ГЕРБ троловете им плащат повече в този ***, пардон вестник
44
2
 
54
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Цветанов,стига извинения! Цачева я провали Цачева,а не фалшиви новини. Всички гледахме парада днес. Само като си представих Цецка с изпъчен бюст и маршова стъпка да минава пред армията и хукнах към урните да гласувам за Радев.
43
5
 
59
 
! Отговори
Въртикапаков преди 7 години
Хайде стига бе! Вие предварително знаехте, че карикатурата Цачева е неизбираема и я сложихте на амбразурата за да има с какво да се оправдавате за загубата на изборите, защото колкото и да сте *** разбрахте, че хората не ви искат, просто им умръзнахте с хвалбите и лъжите си! Сега пак се каните да управлявате, ама едва ли ще ви огрее. "Аз направих", "аз построих" "аз дадох" и пр., бай Тошо, когото копирате, никога не казваше "АЗ", винаги казваше "НИЕ". Просто си "повернахте" и се о.рахте!
42
1
 
54
 
! Отговори
probi преди 7 години
" Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете като грешка, която е довела да загубата на кандидата за президент на партията Цецка Цачева, късното й номиниране, което дало възможност за спекулации в медиите."Не, г- н Цветанов, не е това причината за НЕизбирането на Цецка Цачева!Сигурно дамата има своите достойнства и качества, но за Президент на България, за лицето на нацията тя категорично не е подходяща. Крайно време е да го разберете!
41
3
 
47
 
! Отговори
тя преди 7 години
С лъжи и без лъжи Цачева нямаше никакъв шанс! Това , че Боко я постави начело на парламента , незначи че и народа ще я постави!
40
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, ретроградният Меркурий какво каза по въпроса?Ами прословутата диплома от Рабфак с ръчно написан номер - що не показахте оригиналите от книгите на СУ, ами си затраяхте?И последно - що си мислите, че може да лъжете всички и все да ви се разминава? Малко след изборите имаше едно изследване, че присъствието на Цеца в новините е било 3 пъти повече от това на Радев, и пак загубихте. Не се ли питаш защо?Или вие, великите, сте все непогрешими и все природата ви пречи?
39
0
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
"конфортно" или "комфортно"?
38
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След толкова лъгане, Герп ще вземат да си вярват сами накрая :P
37
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за какви новини говори тоя, още в момента, в който обявиха, че Цачева е кандидатурата им всичките ми познати приеха новината с иронична усмивка . Още преди "новините" бяха на мнение, че Цачева не става за поста.
36
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бре ПИНОКИО СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ЧЕ НОСЪТИ ПОЧВА ДА РАСТЕ ИТИКВАТА СТАВА СЕ ПОГОЛЯМА И ПОГНИЛА
35
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубихте защото кандидата ви просто не беше за този пост. И подценихте народа мислейки че каквото и да ни сервирате ще го лапнем
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КоНфортно ?Боже опази от неграмотници !
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"КоНфортно"?!!!???!!! Защо не наемете шимпанзета да ви списват дописките? По-умни и грамотни ще са от вас!!! Резил всеки ден! Неграмотници!
32
1
 
32
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Ами те в Бг според изследвания са поне 850 хиляди, според някои дори около милион. От тях сигурно 500 хиляди имат право да гласуват, ето на Цв. Цв. половината от плана откъде ще дойде. После пак ще гледаме по Господари на ефира за какво гласуват...
31
5
 
47
 
! Отговори
Максим преди 7 години
Нищо не си разбрал!Загубихте заради безобразията,които извършихте по места!Вашата любимка Караянчева,върна Кърджали в 16 век.Политически уволнения и назначения,гонения и репресии не самосрещу инакомислещите,но и техните семейства!Защо не проверите лично!Но отново издигате Караянчева и този път ще загубите катастрофално!При поражение се сменя полководеца,а не се разстрелват войниците.Това е правил само Сталин.Изчистете се от *** и мерзавците!