Радев зове: Да повярваме във възможностите си, да продължим напред!

"Нека заедно градим едно по-справедливо общество, изградено на свободата, морала, толерантността"
Обновена: 22 яну 2017 12:00 | 22 яну 2017 11:39,
190
Радев зове: Да повярваме във възможностите си, да продължим напред!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Новозбраният президент Румен Радев обяви, че за него е огромна чест и отговорност да приеме поста на държавен глава от президента Росен Плевнелиев.

Пред гостите на събитието на паметника на Незнайния воин, пред представителните части на българската армия, държавният глава обяви, че днешната церемония има своя дълбок смисъл.

"Тя е израз на надежда за промяна, тя е израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност", отбеляза той.

Радев благодари на Плевнелиев и предишните президенти за изграждането на лицето на демократична България.

"За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, разпиляхме енергия, загубихме време, но следвахме посоката си – мирен преход към общество, което е част от обединена Европа. Нека заедно градим едно по-сраведливо общество, изградено на свободата, морала, толерантността, общество, което не е заложник на миналото“, призова той и продължи: "По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас, президент на всички граждани независимо от партийна принадлежност и религия. Ще бъда президент на помирението, на сътрудничеството и баланса", настоя Румен Радев.

Пред множеството той обеща, че ще работи еднакво добре с парламента, правителството, гражданските институции.

"Ще работя активно с партньорите за ускорената ни евроинтеграция. Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме във възможностите си и да продължим напред", заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
0
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР АНТОВСКИ преди 7 години
Горд народ е нашият македонски народ. Македонската история еправилната - българите са смесица от тюркски народи - татари,които живеят от над хиляда години на Балканите иСредноазиатски тюркски племена, които са дошли този пъткато мюсюлмани османци.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оп
124
0
 
3
 
! Отговори
народе ??? преди 7 години
*** народ слаба държава
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще градиж,като конституцията ти забранява ,може само да даваш интервюта и да произнасяш речи.
122
5
 
3
 
! Отговори
пионерче преди 7 години
До Българин от ГерманияКва велика България ще възражда?? Квото сте сега като народ и държава това сте били преди години и векове. Нагли, продажни, алчни, мързеливи!
121
1
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
BULGARIA FIRST !!!LET'S MAKE BULGARIA GREAT AGAIN !!!НЕ ставайте поклонник на " Великите Сили" и на Брюксел, г-н Президент ! Мислете и действайте ПЪРВО за интересите на България и тогава всички Български граждани ще Ви уважават ! Желая ви успех !!!
120
3
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Браво г-н Президент!Чудесна реч(без да чете,за разлика от Плевнелиев).Народа те посрещна с овации,вярвам и че така ще те изпрати след 5 години.
119
8
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Няма оттърване от комунистите!Петдесет години тъпкаха народа в името на чужда идеология и пак не им стигна!С толко болни мозъци,никога няма да станем нормална и просперираща европейска страна!Толкова ли е трудно да сравниш Северна с Южна Корея и Източна със Западна Германия и да разбереш коя система е по-справедлива и просперираща?!
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колорадски бръмбари,разруха,бедност и нищета.Тъй се,империалистите са виновни.Друго си е да си комунист с грубите лапи челични
117
4
 
8
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Дано не служи на русофилите,продажници!Тук е БЪЛГАРИЯ! На който му е по мила Русия,да отива в Москва!Жалко е ,че на церемонията по встъпване в длъжност на президента на РБ,се вя знамето на чужда страна!
116
1
 
3
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Колко е добър тепърва ще видим!
115
2
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
Кво напред ще продължаваш? С Кого? Че то в България народ не остана, който да дърпа страната към прогрес, голяма част се изнесе на Запад от българите. България е обречена на провал и да затъва, и който да дойде на власт всичко в държавата е забатачено и няма оправия. Как да имаш високи доходи, като нямаш икономика? Икономика няма защото няма кадри, образованието е калпаво, и заплащането е ниско. Как да има демографски подем, като няма условия за нормален живот? Закривай *** наречен България.
114
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До последствиятаСлънчо, Варшавският договор беше за защита, аналог на НАТО.Това със стоките беше общия пазар на соц блока и се наричаше СИВ - Съвет за Икономическа Взаимопомощ.Учете я малко тази история, че се излагате като гербаджии пред избиратели.
113
4
 
11
 
! Отговори
До 126 преди 7 години
А за 27 години западно влияние не можахме да възприемем тяхната дисциплина,чувство за отговорност и да произвеждаме качествено.Е,кой ни е виновен?-запада,Русия или по-скоро нашия манталитет ако можем да минем метър.Така не става.Щом другите страни от бившия соц.лагер успяха да дръпнат напред и да ни изпреварят,значи никой не ни е виновен,а само ние сме врагове на самите себе си.
112
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички шпиц команди на сорос и да цъкате минуси това е България иска промяна.И да ми сложите минуси с това ще разбера колко дребни и продажни душички има.
111
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за един месец(преди изборите) на един непознат мъж повярваха повече от два милиона души и гласуваха за него.Учеше се в движение и то много бързо.Показа рефлекси в неочаквани ситуации.Ако бъде все така последователен,принципен и прагматичен,на следващите избори ще спечели двойно повече почитатели.Желая му успех.
110
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да лаете ГОЛЯМА част от България избра Радев за радост трезвомислещите са повече.Надявам се и съм сигорен че той ще води балансирана политика спрямо Русия и съседните ни държави.Успех!
109
18
 
7
 
! Отговори
последствията преди 7 години
До блажени вярващиСега няма Варшавски пакт и затова не можем да пласираме некачествените си стоки !Негативите от руското влияние ни се отразяват сега във времената на пазарна икономика и конкуренция ! Под руско влияние и с руска технология не можахме да се научим да произвеждаме качествено и затова сега трудно намираме пазари на стоките си и много бизнесмени се страхуват да разширят производството и затова сме зле !
108
17
 
4
 
! Отговори
блажени вярващи преди 7 години
Абе демократите не можаха да оправят разрушената ни от комунисти и русофили държава ,пък камо ли този русофил да оправи държавата !До такава степен разрушиха България ,че не десетилетия ,а столетия са нужни за да се оправи ! Редовното оправдание на русофилит - по времето на Бай Тошо бяхме добре ! Абе кво бяхме добре бе ?! Тогава по задължение страните от Варшавския пакт ни купуваха бок.луците ,а ние купувахме техните ,затова и не можахме да се научим на качествено производство !
107
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората на улицата показаха кого харесват повече.Посрещнаха ген.Радев с аплодисменти,а изпратиха Плевнелиев с освирквания и дюдюкания.От срам се шмугна набързо в колата и избяга.Дано да му е за урок.А сега ще прави фондация "България за Америка",защото досега беше на хранилката на "Америка за България".