За часове: КАТ направи 11 шофьори – пешеходци

Свалиха номерата на водачи, които отказаха алкохолна проба
22 яну 2017 09:20,
104
За часове: КАТ направи 11 шофьори – пешеходци
Снимка: архив, Булфото

11 шофьори станаха пешеходци за 4 часа в съботния ден, след като новите правила за движение по пътищата влязоха в сила.

С поправките полицаите вече имат право да демонтират на пътя регистрационните табели на автомобили, чиито водачи откажат алкохолна проба.

Още по темата

На 7 от заловените шофьори номерата са били свалени в София, на един - в Хасково, и на още трима - във Видин, Ловеч и Варна.

Друг водач пък е бил заловен без книжка и отново е трябвало да прибере автомобила си с пътна помощ, тъй като е бил наказан на шосето, информира "Стандарт".

Първа глоба в размер на 1000 лева съставиха и катаджии на водач, влязъл в забранен участък, в който е бил извършван спешен ремонт на водопреносната мрежа в кв. "Бенковски".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То на кво прилича написали са забранено влизането !Кво искат на всеки знак един катаджия ли ?Българска работа карат без книжки после ще карат и без номера или ще крадът номерана колите за бизнес !
57
10
 
22
 
! Отговори
Анони преди 7 години
Корупция !!!...
56
14
 
26
 
! Отговори
бас преди 7 години
хайде на бас, че дори с новите глоби, които могат, ако имахме истински НПО да се атакуват в съда по правата на човека, като непропорционални на минималната работна заплата в страната, няма да намалеят катастрофите и смъртните случаи. Не намаляха с Фаровете, и камерите, а напротив - увеличиха се! Сега ще стане пак така - само катаджиите и там дето снасят по партийните каси на Бойко и БСП ще се напълни с пари. Държавата е във фалит - просто още не го обявяват.
55
6
 
30
 
! Отговори
S преди 7 години
Няма да е зле и да наслагат повече камери в градовете.
54
5
 
17
 
! Отговори
Bankshum преди 7 години
Nikakav cash na kat!
53
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО.......Това трябваше да стане преди годиниии.Който каквото е надробил това да сърба а не да тругнеш със семейството си и някой безотговорник или точно казано престъпник да прекрати без време и почивка и живот.Адекватни мерки да се вземат и за пешеходните пътеки....Да е точно и ясно че на пешеходна пътека при инцидент вината е на Шофьора....аз също съм такъв вече 34 год.На пешеходна пътека ако е нужно и с 10км/ч
52
5
 
63
 
! Отговори
Хем тъй хем инак преди 7 години
Съгласен съм с новите правила....но не съм съгласен катаджиийте да те третират като нарушител въпреки че не си и да упражняват тормоз за който реално си плащаш сам!!! Карал съм в цяла Европа един път не са ме спрели всичко е мирно и нормално хората разчитат на органите на реда!! Тук е обратно...хората изтръпват при вида им на улицата.
51
30
 
41
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Живея в една държавичка дето е длече о комунизма ...тука пичове вечер и през деня няма фарове ,няма милиионери да вардят зад храсталаци и трънки няма грайфери няма кой да спре да ти загуби времето за 20 лв?!??!Акцииии?!??! Моля????глупости!!!хората са доволни и си бачкат и изкарват 5 пъти повече от средният българин !като изкарват пари си гледат семейството и са спокойни ..подържат колите си и баби и дядовци масово карат Нови коли..с ес класи па и поршета ...може да.е форд ама е голям двигател.
50
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този закон важи ли за дарителите на КАТ? Нали имаше специален списък с 'неприкосновени' автомобили?
49
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За неплатени глоби също свалят номера. Свалят ти номерата на пътя и с пътната помощ неплатената глоба става златна. ! Обаче защо вменяват само на водачите вина, да вземат да си поддържат пътната инфраструктура като хората. То много лесно само да искаш и само водачите виновни. На никого ли не му прави впечатление, че много от колите видимо не отговарят на техническите изисквания и фиктивно минават технически преглед за 2 мин.
48
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пътя трябва да има строги правила и наказания (дори и да са само административни, пак е нещо), защото в много случаи от това зависят животи. Време е и в България да се затегнат нещата, а като гледам има вече такава тенденция. Дано се запази. А за тези дето реват против това и против правителството, да ви светна - Законът за движение по пътищата се приема от Народното събрание, а не от Министерски съвет. Така че можете да се сърдите на всички, а не само на управляващите.
47
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия дни ще е така, само сплашват...!Другата, по-другата седмица, ще започнат, да прибират плодовете, от новите правила, който създадоха лично!
46
15
 
77
 
! Отговори
Мизерия преди 7 години
Сутринта ме спряха за проверка. Абсолютно изряден бях .При запитване от моя страна: Нарушение ли направих-Не,Имате ли обозначена акция понеже не виждам необходимия набор за това-Не,Съмнителен ли ви се струвам-Не ,За какво тогава ми губихте времето 20 минути-Харесахме те !!! Има ли смисъл от коментар...
45
15
 
31
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Аз едно не мога да разбера, как номера спира колата от движение. Виж ако им прибират ключовете или изпускат гумите е по-друго.
44
14
 
52
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Как да бъдем изрядни с ниските ни доходи.Как да си взема винетка,защо да си я купувам,като нямам нормални доходи,нямя и нормални пътища.Работещ гражданин съм.Искам да бъда изряден,но като не отида три дни на работа, защото пътя е затворен.Радвам се че тия природно проооости хора си отиват.
43
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лоша селянжърска тактика точно преди избори! Закона трябваше да влезе в сила след изборите ама селянин може ли да мисли? А й като им свалят номерата какво от това? Сигурно неможе да си нарисува едни и да си кара. Преснимаш на цветен принтер лепиш ги на една ламарина и си готов. По лошото е другото че онези с S класите и коли за по 100 000 лева тези закони са врата в полето през която минавате само вие обикновените магарета. Онези пак ще си карат превишават и убиват на пътя.
42
14
 
26
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Пак се започнаха лафовете за лошите закони и корумпираната полиция , 15 години шофирам в България и са ме спирали 2 пъти , и единия път бяхме 6-*** в колата и дори така не ни глобиха , така че оплаквания НЯМАМ нито към старите ,нито към новите правила.
41
7
 
34
 
! Отговори
браво преди 7 години
БРАВО! А сега и в другите области и може и да станем отново държава!
40
15
 
30
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
най -големия страх на Българина е да не му бръкнат в джоба,повече от смъртта го плаши това. Само така на прав път сте!
39
23
 
43
 
! Отговори
ДГ преди 7 години
До АнонименЕй кавал какво като има изгорели крушки бе.Това е изключително тъпо да се кара цял ден на фарове.И с какво помага това ? Да не би да са намелили катастрофите ?