БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата

Трябва да продължи започнатото от нас, настояват от ГЕРБ
25 яну 2017 21:45, Анисия Иванова
74
БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата
Архив: Булфото

Предстои служебният кабинет да каже каква е истината, той олицетворява цялата политическа система. Не става въпрос кои са добрите и кои - лошите. Става въпрос накъде отива държавта, заяви Калоян Паргов от БСП в предаването "Денят ON AIR", визирайки нападките между социалистите и ГЕРБ в последните дни.

Припомняме, че БСП атакува ГЕРБ за възможно спиране на европари, както и за евентуален режим на тока. Паргов посочи, че проблемите, за които БСП алармира в парламента, се базират на документи и факти.

"Въпросът е да сме обективни и да кажем истината, а не пропагандно да казваме "На нас ни ги пускат, на тях им ги спират", настоя Калоян Паргов, визирайки изказване на премиера в оставка Бойко Борисов.

"По отношение на проблемите с енергетиката. Какво сме виновни, че има тежка зима и мощностите са натоварени? Все пак това се планира. Цитираме писмо на енергийния системен оператор", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че политиката на ГЕРБ е да замита фактите под килима.

Калоян Паргов отбеляза, че отиващият си е модел е този на телефонната конкуренцията - "този, който знае телефона на правилния човек и се обади първи, има вероятност да спечели нещо, което може и да не заслужава".

Социалистът добави, че желанията на бизнеса и БСП се припокриват, а именно - реална конкуренция.

Паргов коментира и вече избрания от президента Радев служебен кабинет. Той посочи, че в БСП ще са доволни от кабинета, ако настъпи период на стабилност и се създадат предпоставки за честни и демократични избори.

За плоския данък? "Ние не искаме да няма богати, искаме да има благосъстояние за всички. Неравенствата в икономически план са драстични", каза още социалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази надежда служебното правителство да направи плавен преход, прозрачни избори и да продължи това, което е правил кабинетът "Борисов 2", за да може важните политики да не останат висящи.

"Ще видим как ще работи това правителство, защото от начина, по който тръгне, ще стане ясно дали там има реваншизъм, дали нещата ще бъдат поставени на принципна основа", коментира Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

Тя посочи, че голямото притеснение е да не се получи нещо подобно на правителството "Орешарски", когато имаше сътресения и уволнения в рамките на два месеца.

"Датата на изборите няма никакво значение, за нас беше ясно, че ще е 26 март", каза още народният представител от ГЕРБ.

Цвета Караянчева категорично отрече да има режим на тока, като се позова на експертите, и заяви, че "БСП пренавиват пружината."

"Това, което можахме да направим в това Народно събрание ние го направихме, но когато си в толкова разнороден парламент, няма как да постигнеш всичко, което искаш", коментира още Караянчева. "Програмата, която заложихме беше за четири години, а не за две. Имаме още какво да дадем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Служебния кабинет трябва да осигури провеждането на парламентарните избори. Истината за предишните управления я търсете от правораздавателните органи.На мен лично много ми гот ,че има вече първа дама. Но най ме радват втората и третата!
36
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Мама, мама, что я буду делать... Кин-дза-дза!Новото правителство и комбайнера :)
35
5
 
10
 
! Отговори
Горан преди 7 години
За нощните вълци да каже ли др. Нинова???? Или те са за ВАША вътрешна консумация.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ИЗВАДИ СТЕНОГРАМАТА ОТ СБИРКАТА ЗА КТБ ПРИ ПЛЕВНЬО, ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО КОЙ УНИЩОЖИ БАНКАТА!!!!!!!!!!
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само вижте кои са шефове ж Булгаргаз-калинка до калинка.Един единствен експерт имаха и го направиха министър в слугебното правителство.Другите -деца на депутати от Герб,роднини и приятели.
32
6
 
11
 
! Отговори
66 преди 7 години
Какво толкова се пънете?Това е само служебно правителство за два месеца!Помислете малко повече този път за кого ще гласувате на следващите избори-това е важното!Главният ни проблем е ,че нямаме икономика и оттам произлизат и бедността,корупцията....Да изберем партия и хора,които ще тласнат България икономически напред чрез привличане на инвестиции,създаване на свободни зони,развитие на съвременни производства в електронната сфера и роботиката ,където страната бъка от таланти.А не в земеделието и
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Вихър РайчевНикой не казва това ! Герб,БСП и ДПС са едни и същи ! Комунисти има във всички партии ! аз говоря лично за човека ! а мисля ЧЕ КОМУНИСТ не може да свърши нищо полезно за народа си. Те са алчни и ненаситни и даже милионите да ги затрупат няма да дадат и залък на народа си !
30
6
 
15
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Ха-ха-хааааа,започнатото от ГРОБ е БЕЗУМИЕ,него ли да продължат?!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен Герджиков е типичен представител на статуквото ! На България и трябва човек не толкова лижерен,и апатичен а млад човек с патос ,човек реформатор ,защото България има нужда от скорост да наваксва много и да догонва много за изпуснатите 27 г. в неправене на нищо полезно за народа си !Народа умира и няма време едни и същи хора от миналото на изминалите 27 г. да присъстват във властта. Трябва дейни хора, хора родолюбци и честни !
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Насбе уж го знаете наизуст, а все ги избирате. Докато тези продължават да се бъркат в политиката, нищо добро не може да случи на България. На тях им трябват бедни и глупави за да ги избират. Затова си ги отглеждат, както мравките отглеждат листни въшки, за да ги изяждат.
27
2
 
5
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Последната дума е ,,на изуст ,,
26
2
 
6
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До 36 смени коментара, че вече и ние го научихме на изкуството !
25
4
 
12
 
! Отговори
ф преди 7 години
Да започне от кабинета Близнашки .Там почна краденето .
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жизнения път на голяма част от перестроечните демократи-днешни партийни и държавни ръководители: през гугъла: "Частный детектив, или Операция Кооперация"
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естеблишмент та дрънка!
22
3
 
20
 
! Отговори
Циник преди 7 години
".....да каже накъде отива държавата" Отива....към Пуерто Рико...Хаити...и останалите бананови републики...само дето при нас - през зимата е студено, и банани, и портокали не растат!
21
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като видя абривиатурата БСП и ми се повдига. Наистина няма по-нагли и по-безочливи хора от комунистите.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам каква истина може да каже служебния кабинет,но другаря Тръмп, без много да говори,вече действа! Да му мислят управляващите ни след 1989г политици,експерти и "вся оста-льная св-олоч! През гугъла: "От последните минути: САЩ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ!, заяви Джонатан Галавис първи съветник на Доналд Тръмп по БНР! Тръмп и Путин обсъждат Нов Световен Ред! Виж Тук"
19
3
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
С този премиер Радев наистина ме разочарова. Мислех си, че се е появил човек който да пречупи статуквото, но май не е. С оглед на предстоящите избори и цялата политическа плява която ще се яви на тях положението никак не е розово. Мисля, че държавата е в безизходица с този политически "елит" сме направо за оплакване
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина трябва да кажат истината - как ошушлявиха КТБ, как избраха баш Герджиков, как го натириха от поста в НС и други тайни от обществото.