Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
14
 
4
 
! Отговори
varg преди 7 години
До ГенадиНаправиха я и при Станишев и при Орешарски докато вашият крал слънце си тръгна веднъж с камъни,а втори път като мъжка *** от властта.
67
23
 
5
 
! Отговори
тр преди 7 години
ако искаите вервайте на бог или на бойко и живейте в мизерия а ако искате 1000лв. заплата и пенсия и безплатно гориво за нуждаещи се гласувайте за БСП
66
4
 
30
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Така викаше и другаря Живков - само да довършим комунизма, а ние не стигнахме и до здравия социализъм на ГДР. Другарко Нинова. Чудеса на тоя народ не обещавайте, вече не работи месиянството. Знаем, че бързате защото с всяка година електората ви се топи, но все пак...
65
20
 
5
 
! Отговори
varg преди 7 години
Цялото управление на герб е загубено време за българският етнос,но не и за тях.
64
5
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
А демагогията и популизма... - за кого...
63
4
 
31
 
! Отговори
Малчо преди 7 години
Тия фафли сме ги яли вече...другарко *** !
62
12
 
13
 
! Отговори
безработен преди 7 години
на мен ми обещаха че като няма работа ще дават помощи 500лв, а сега ако работиш на някой бос ти дава 500лв. за това ще гласувам за БСП защото хората ще ти дават 500лв. да не работиш на разни босове
61
3
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
То хубави работи обещава, но поне не казва, че ще е за всички, а както и при Тодор Живков - само за някои.
60
25
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Един мандат на лява партия би се отразил ползотворно на България в този момент.
59
1
 
24
 
! Отговори
Men преди 7 години
Помним 97-***....
58
2
 
34
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Ехеееееей...какви славни времена се очертават само :) ДрОгарката *** обещава повече и от лидера Ким Чен Грух. То не социализъм, ами направо комунизъм, чиста проба - ако си плащаш здравеопазването: имаш го! Ако не го плащаш, пак го имаш. Млад си и нямаш жилище? - ние ще ти вземем, няма ядове :))) Оплакваш се, че пенсията ти ниска? Веднага я преизчисляваме и ти я вдигаме. Дразнят те емигрантите? Гоним ги. И за десерт - всичкото депутат слиза от лъскавите коли...ех, ще започне такъв живот, че само си викам "Дано"
57
4
 
29
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Хахаха. И един мармот увиваше шоколада :) Знаем ги обещанията пикло, не можеш да излъжеш никой!
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човешки ресурси, партията ви отмира по естествен път, примири се. Всички бягат, дори на Нинова синчето е в САЩ, а не в МГИМО :)
55
1
 
14
 
! Отговори
Работлив ром преди 7 години
Много работа се отвори последните 3 години. Всяка година има избори. Едвам смогваме да гласуваме, но пък падат добри пари. Плащат по 200 лв. на глас, а понякога и повече.
54
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скрий са *** *** веднъж сте победили герб и мисли че е завладяла света
53
3
 
20
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Е най -после нещо хубаво и аз да отсея......Щом ще е безплатно здравеопазването за всички,СПИРАМ ДА ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ВНОСКИ,ДА НЕ СЪМ ЛУД ДА ДАВАМ ПАРИ ЗА НЕЩО ЩОМ Е БЕЗ ПАРИ.....МРЪСНИ ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ .......ЦИ САМО ЛЪЖИ ОТ ВАС...
52
11
 
7
 
! Отговори
идва като едно време преди 7 години
а знаете ли че освен това ще има и безплатно гориво и за нуждаещите се.ДА ! Това е възможно по младите питайте вашите баби и дядовци как едно време сичко беше безплатно и сичи живеехме еднакво добре а не като се сички да сме зле
51
4
 
23
 
! Отговори
г-жа Лъжа преди 7 години
вЕрвайте ми ! Ще има безплатни жилища за всички .... от БСП! И те са от народа нали ? Начи за народа ще е!
50
8
 
6
 
! Отговори
Човешки ресурси преди 7 години
До Киро кофражистаКире, явно не знаеш, но вие "умните и красивите" и смешните ви опорни точки, отдавна не сте актуални.
49
1
 
14
 
! Отговори
Недко преди 7 години
До ВладимирИ как точно решаваш за кого да отидат тези 7000 апартамента???