Йотова за Турция: Съюзник срещу кризата с бежанците и терора

Вицепрезидентът настоя за по-сериозни промени в Дъблинския регламент
3 фев 2017 15:57,
44
Йотова за Турция: Съюзник срещу кризата с бежанците и терора
Снимка: архив "Булфото"

Турция може да бъде сериозен съюзник в борбата с бежанската криза и тероризма. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с френския посланик у нас Ерик Льобедел. На разговорите присъства и депутатката от в Националното събрание на Френската република Даниел Ороа.

По време на срещата бяха обсъдени политиките на Европа в различни направления, кризата с бежанците и мястото на България в съвременните политически процеси.

"Отношенията с Турция са от изключително значение, както за България, така и за Европа. Позицията трябва да бъде общоевропейска и би следвало да се изпълнят всички критерии, за да се либерализира визовият режим", е казала Йотова, цитирана от президентския прессекретариат.

В разговорите Йотова е застъпила тезата, че Дъблинският регламент трябва да претърпи дълбока реформа, а не козметичните промени, които се предлагат.

"Предложените от ЕК промени в Дъблин не облекчават страните - външни граници на Европа, напротив - техните отговорности стават още по-големи, най-вече в частта, която предвижда бежанците и мигрантите да подават молби за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, и да бъдат връщани в нея, ако се преместят в друга държава", е казала вицепрезидентът ни.

Тя е допълнила, че в Европа нямаме общи критерии за убежище, в момента всяка една страна има свои собствени правила".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака Илианка,още си я бива! :-) Не злобейте така.....
4
10
 
26
 
! Отговори
keheheh преди 7 години
Турция - съюзник? ХАХАХАХАХАХАХАХ Як виц !
3
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
пак целувки на моста, без визи...да махнем оградата, другари, най-много стотина хиляди да преминат до Сърбия и Румъния на път за Лувъра.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано успеете да се обедините с останалите гранични държави, за да се случи добра промяна в регламента. Поединично трудно ще надвиете на ината и егоизма на Меркел. Впрочем, не се разбра, тя тези 500 на месец, които щяла да взема от Турция - директни ли ще си ги вози до Берлин или ще ги пуска да пъплят през България, та да се загубят половината по трасето?
1
10
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турция използва тарамбуките - да изнудва Европа! Първата "вноска" Мурксулската ханъма вече я преведе - 3 милиарда.....та дано джинса на Ерсдухан - да не обеднее