БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...

Образованието и икономиката били приоритетни сектори
185
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена "Поискай промяната".

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата, пише в. "Труд".

Ключова част от програмата е разделът "Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители.

Предлага се и създаване фонд "Индустриален" с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък.

"Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно", е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: БСПизбориКонгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова иска по-големи данъци, за да взема повече от мен и да дава повече на цuгaнuте. Това тя нарича "социална справедливост". Не, благодаря!
42
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
"Чест е да обещаеш, просташко е да изпълниш!" (арх. Тотко Хаджилулчев, светла му памет на човека)
41
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда...и Стани-шеф шъ дойде като Исус Христос ..и с 2 риби - ще нахрани "изгладнелия народ"!Ъхъ - пише го в библията:"Блаженни са вярващите!"
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА Я ИМА СПРЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ПАРТИИ БИЛИ ВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА. КОЛКО ПЪТИ ДА ИМ ЯДЕМ ПОПАРАТА НА СТАРИТЕ КРАДЦИ ?А ТАКИВА СА И БСП И ДПС И ГЕРБ.НЯМА ДА ПРАВЯ ПРОПАГАНДА,НО АКО СТЕ УМНИ ПРОЧЕТЕТЕ И СИ ИЗЯСНЕТЕ КОИ БЯХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРИТИЦИ НА КОМУНИСТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ.ДАЛИ ЩЕ СЕ ЯВИ ОТ БСП ИЛИ ОТ ГЕРБ КОМУНИСТЪТ СИ Е КОМУНИСТ-НАУЧЕН ДРУГ ДА РАБОТИ А ТОЙ САМО ДА ***!НЕ СМЯТАМ ДА ВРЪЩАМ НИТО ЕДНА ОТ СТАРИТЕ КРАДЛИВИ ПАРТИИ ВЪВ ВЛАСТТА!ЗАТОВА ВСИЧКИ СА ЕДИННИ И НЕ ИСКА
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещанията на БСП си ги знаем - напълно противоречат на делата им. Тяхната "промяня" не я щем!Колкото пъти са ни "променяли" тия, толкова пъти жестоко сме си патили.Не щем бедност и застой с БСП. Искаме да вървим напред и да просперираме.
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки срущу всеки и никой не иска никакви партии , защото били лоши . Нека ви напомня , че власт се печели по два начина. Единия е с избори , а другия е с автомати . Така , че все за някай трябва да се гласува . В момента най подходящ за България е Бойко Борисов . Не ми се мисли , че г-жа Лъжа / Нинова / искала да е Премиер . Това значи ген. Решетников и КГБ-ДС да са на власт . Боже пази България .
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До платените гербави ***.Нали не сте забравили кой назначи Манолова за омбудсман, Р. Овч и П.Димитров на държавна хранилка?Кой докара Гоце и партията му на власт?Как гербавите прикриха кражбите от КТБ?Кой назначи Цацата, кой раздава обществени поръчки на Пеевски?Кой не даде отговор дали е подарил вила за 2млн евро на любовницата си в Барселона? За кой се знае че е взел 50млн от руснаците за БТК. Кой продаде Булгартабак на Пеевски за жълти стотинки?
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков се завърна ще има Костинброд 2
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради такивастрахливци като теб не става нищо,кой ще ме застреля ще плащате охрана наарода за НСО ама ще ги съсипят всички.ще направя България рая на земята та
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто не вярвайте на никой от парламента защото преди избори дават и дупето си докато барне власта и после почва да мачка не вярвайте на тази *** проклета.
33
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 47 преди 7 години
Пхахаха...моят глас го имаш...докато не те застрелят!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора изберете ме мен обещавам 1000 евро минимална работна заплата,400 евро минимална пенсия,всички корумпирани политици в затвора в изолатор без прозорец,комфискувам всички ниви и полета и ги връщам на бабите и дядовците по селата изкупени на жълти стотинки от мутрите,комфискувам на всички милионери парите ако не докаже и стотинката от къде му е,Енергетика слагам с евро пари вятърни перки и соларни панели токът ще ем 1 стотинка киловат,бързите кредити отиват в затвора няма да връщате и стотинка
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха финансиране на предприятия отговарящи на критерия - да са "наши" ( на другари от бсп) , както едно време си финансираха само техноте веи-та с пари от европа...Ако тия се докопат до власта то значи мизерния ни народ нищо не е научил през последните 30 год.Жалки сме, като общество...
30
2
 
37
 
! Отговори
Циник до 43 преди 7 години
....а беше време, когато Стани-шеф...нищо не "вдигна"....защото не знаеше какво е "работа"..че партиен лидер стана...като татка си...без да работи!
29
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...... и беше лето 2798-мо кога цар Боко Тиквата рече да вдигне заплатите на народа си, но като се огледа - народа беше измрял отдавна, и само той бе останал да властва !? За това той реши че ще е най-добре да си вдигне сам на себе си заплатата ! И тъй и направи .......
28
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казвам ГЕРРРБ, само когато се оригам ......
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, кандидатирай се ти за политик бе !? Тъкмо ще си първия полу-интегриран ром в политиката ни.
26
9
 
34
 
! Отговори
Огнян Бараков преди 7 години
Ще гласувам за Бойко тиквата защото е по-демократичен. Ако някой се издъни веднага го уволнява на момента, както стори и със самия себе си, докато червените влечуги драпат със зъби и нокти до последно да останат
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зaбрaвихa дa обещaят и повече печaлби от тотото и лотaриятa
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора раберете срещу нас има сключена омерта от т.н системни партии за ненаказуемост за всички кражби които извършват докато някоя от тях е на власт.Дали ще ни управлява БСП, ГЕРБ, ДПС, няма разлика и трите обслужват олигархията и мафията и партийните си върхушки. Всички са срещу народа.Откраднаха 8млд да има виновни??Изхода е само Румънският. Но за съжаление в България не остават хора които да се борят за това.