БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...

Образованието и икономиката били приоритетни сектори
185
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена "Поискай промяната".

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата, пише в. "Труд".

Ключова част от програмата е разделът "Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители.

Предлага се и създаване фонд "Индустриален" с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък.

"Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно", е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: БСПизбориКонгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледай какво става в Румъния и мисли за България . Вчера ЕК каза , че ще им спира Еврофондовете . Те това са и нашите социалисти .
62
10
 
9
 
! Отговори
на плевела плевелите преди 7 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТИКЕНИТЕ ТРОЛЧЕТА СА В АТАКА, ЩЕ ИМА ПРЕМИИ .........гарантирано от гроб!!!!!!!
61
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Хубаво звучи намаляване разликата между старите и новоотпуснатите пенсии. Но НЕ КАЗВАТ как ще стане, а това е най-важно. Новите пенсионери са плащали ПОВЕЧЕ И ПО- ДЪЛГО ВРЕМЕ. Най-честно е да се отчете инфлацията.
60
1
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Предния ми пост е до комунистчето със 72
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще прилагат румънския сценарий - раздаване на малко подаяния за да ги избират, а след това узаконяване на грабежа с прагове за съдебното преследване.
58
5
 
15
 
! Отговори
Смех! преди 7 години
Един червен кютук пък се изтропа, че бесепето спечелило било изборите.
57
14
 
10
 
! Отговори
43 преди 7 години
Абе вчера гледам бат Бойко - мутрата де, купува 1500 билетчета от онези с "големите печалби" и търка ли търка ? До него оная пуФкавата Лиляна, Менда, баба Цеца, и още куп други ГЕРБави всички купуват и търкат ? Търкат като луди ! Питам ги - абе какво правите бе хора ? А те - абе мани, излъгахме хората че ще им вдигнем заплатите а пари няма, та белким от тук изкараме някоя печалба ! А аз им казвам - ами работете, ще изкарате пари, а те - е нали това правим - работим ????
56
2
 
9
 
! Отговори
Циник до 75 преди 7 години
Шльокавиш ми нещо...не е ясно какво...пази боже - да стана "интересен" за "другарите" вие сте като троскота - нямате плевене!Тотални ***!
55
2
 
11
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Народът има точното определение за тази и за другите като нея-гьон сурат.....Господ да ги накаже всички политици,защото няма кой друг...
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБоже ,боже аз съм от Белене и знам там как се крадеше от наши и руски политици. Тази бездънна яма напълни джобовете на Григор Стоичков на Овчаров на многоо ,много номенклатура дето се водеше по ведомости в Белене а си живееха в София ,не ми говорете глупости ,търси се нова яма дето да потъват откраднати пачки и да пълнят нови джобове !
53
4
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Червените пиявици, и пребоядисани търтеи..нямат свършване...и за дявола ще гласувам ...но никога за тях!
52
3
 
5
 
! Отговори
не си интересен преди 7 години
До *** Не мога да ти помогна , много упорито го правиш.. има един лаф....Не го бутай пияния ,сам ще падне!!!!!!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малък но за сметка на това много *** народ е българския само пишете и това е,що не вземете бухалката и пред парламента а не тук да се правите на мъжкари на телефона ГЕРБ ,БСП НЕЗНАМ СИ КОЙ И ЗАСЛЕПЕНИ ДАЖЕ НЕ ВИЖДАТ ЧЕ 25 ГОДИНИ СЕ БУКСУВА НА ЕДНО МЯСТО И ТИ ОСТАВАТ НЕКВИ КЪСИ ПАРИ ЗА ВАЗЕЛИН ДА СИ НАМАЖЕШ ДУПЕТО ПРЕДИ ДА ТЕ БАРНЕ ГЕРБ ИЛИ БСП
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 43Явно наглоста и простотията на г-жа Лъжа се предава и на червените ***. Да спориш с неграмотни и необразовани хора е губене на времето. Вижте какво става в Румъния , социалистите спечелиха изборите с много обещания и сега вече искат закон да не ги съдят като крадат . Това сте другари от БКП-БСП , крадене и празни обещания .
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много са добри в обещанията !
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ ПОМИСЛЕТЕ КОИ БЯХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРИТИЦИ НА СТАТУКВОТО А ВСИЧКИ ЗНАЕМ ,ЧЕ СТАТУКВОТО СА БСП,ГЕРБ,ДПС, АТАКА ! СТАРИТЕ К.....И ИСКАТ ДА ПРАВЯТ НОВ БАРДАК И ТЪРСЯТ СПОНСОРИ. БЪЛГАРИ НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ В СПОНСОРИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ БАРДАЦИ .АЗ КОГАТО ГЛЕДАХ И СЛУШАХ НАЙ-ГОЛЯМАТА СЪПРОТИВА И НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОМИЯ ВЪРХУ КОГО БЕШЕ НАСОЧЕНА ОТ СТАТУКВОТО И СЪМ НАЯСНО ! РАДАН КЪНЕВ И ХРИСТО ИВАНОВ СА МОИТЕ ХОРА !
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Роми нападнаха с камъни горски заради незаконна сеч"Това е електоратът на БСП. За да дава на тях, Нинова иска да ни вдигне данъците.
46
3
 
15
 
! Отговори
Циник до 66 преди 7 години
Това с лапането...вие червените сте го измислили...само гледай да не се задавиш..и афти да ти излезат !***
45
12
 
7
 
! Отговори
43 преди 7 години
До *** до 50Алоу, групата, смешниците от ***-бандата на ГЕРБ, едно ще ви кажа - много сте малки още, а това ще рече че IQ- то ви е на много ниско ниво ! Но ви гарантирам че ако се напънете малко /защото сте все още твърде млади/, и достигнете акъла , та дори и колкото на върха на иглата, от това което беше акъла на "Тошо", то може и да успеете някога да станете хора ! Но когато работите за да лъскате имиджа на една мутра ....... тази работа няма как да стане !!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така - "Ще построим завод, огромен завод, с яки бетонни стени"Успех другарко Нинова!(да ме извини гениалния поет) за цитата.