"Пенсиониран" социалист вини в евтин популизъм БСП

Лесно било да пратиш в историята тези, които правят впечатление
50
"Пенсиониран" социалист вини в евтин популизъм БСП
Снимка: Булфото, архив

Ограничаването на депутатските мандати е евтин популизъм, смята депутатът от БСП Георги Божинов.

На последния конгрес на левицата, членовете й взеха решение, че партиец не може да бъде депутат повече от 12 години.

Още по темата

Конгресът се очакваше с напрежение именно заради намерението на лидера Корнелия Нинова да "пенсионира" старите кадри на БСП. Сред тях попаднаха Георги Божинов, Михаил Миков, Ангел Найденов и Янаки Стоилов.

Божинов поясни, че още преди да се бъде приета идеята за мандатност, той е заявил, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

"Вярно е, че повече от 1000 души бяха заедно с мен депутати. Някои си заминаха след първия опит, други не се забелязваше, че са в парламента, а онези, които са останали и правят впечатление, са много благодатна почва да се каже: "Стига вече, време е да си вървят", смята Божинов.

"На БСП й трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава", каза още той пред bTV.

По думите му той лично не е обиден от това, че ще бъде "пенсиониран" като депутат на левицата, защото и без това е на прага на пенсионната възраст.

"Колегите ми, хора които поддържаха линия, която животът потвърди, да им кажеш, че промените изискват промяна и в тяхната позиция в политиката, е повод не само за обида", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Откъде това заглавие? Къде Георги Божинов "вини в евтин популизъм БСП"? Това за евтиния популизъм е опорна точка на ГЕРБ. Те ли са дали на К'амелия Ц'ветанова заглавието?
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хрантутник! Взимаше партийни мандати без да го харесваме в нашия край.
38
1
 
9
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Този и другите трябва да знаят - ще връщат пари...ще отговарят за вс.безобразия . И най-страшното за тях - и децата им ще връщат....с лихвите !
37
0
 
9
 
! Отговори
МФ преди 7 години
Всички депутати от партията, които подкрепиха Пеевски за ДАНС са за пенсия не само от партията, но и от политиката, те доказаха, че разбират бъкел от тази материя!!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божинов, все пак през тези години БСП направи много груби грешки и отблъсна много привърженици. И вие, кандидт-пенсионерите сте част от тогавашното ръководство. Не се сърдете, а се извинете! Не бяхте коректив на Станишев, нито след това на Миков. БСП удари дъното. Но все пак колелото се върти, времената се променят....дано Корнелия успее!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2014г.преди да стане депутат беше асистент по марксизъм ленинизъм във ВХТИ София
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борбата както казват е жестокаБорбата както казват е епична.Аз паднахДруг ще ме смени.И толкоз.какво тук значи някакво си личност?...............................
33
1
 
12
 
! Отговори
Георги Божинов преди 7 години
И да викате...и да мяукате...аз отдавна си оплетох кошницата! Паричките в торбичките под очичките...ъъъ...и в гладката ми гушка! Сега търся чалъм - да предам депутатското кресло на децата! Така де - и аз цял живот - потен вода не съм пил, що и те да не се оправят! БСП...БКП...все тая - важното е да съм добре!Па вие гласувайте...и ни избирайте, че хич не ни се работи!***
32
0
 
22
 
! Отговори
2014г. преди 7 години
Изхвърлиха Георги Божинов от Борда на директорите на АЕЦ Козлодуй ЕАДКандидатът за народен представител от БСП Георги Божинов снощи бе изхвърлен от Борда на директорите на АЕЦ Козлодуй ЕАД, научи tribali.info. С решението на Българския енергиен холдинг (БЕХ) се сложи край на безобразното партийно лапане на 8 000 лв. месечно от бюджета на атомната. Така и никой не обясни какво разбира от ядрена енергетика чугунената глава на Божинов. Уволнението на червения барон е очаквано, тъй като той бе сложен там като компенсация, че е извън парламента, в сградата на който той иска да умре. Няма др
31
11
 
12
 
! Отговори
До нима преди 7 години
Ами Боко не е ли милионер? А Цецо какъв е? На другарката Цачева детето не учили в Лондон? Ами като казвате А, кажете и Б.
30
6
 
19
 
! Отговори
КК преди 7 години
Евтиният популизъм на БСП ни излиза скъпо. На Столетницата отдавна й е време за пенсия.
29
1
 
11
 
! Отговори
Митев преди 7 години
Един, единствен мандат.Достатъчно за намазаните с шарлан пехливани!
28
5
 
17
 
! Отговори
нима преди 7 години
С какво е по-различна оядената *** от тези другари, нима другарката не е милионерка? Или детето й не е в Америка? А нас ни праща в Русия. Червени престъпници.
27
4
 
15
 
! Отговори
НЕ СЕ СЪРДЕТЕ.. преди 7 години
НЕ СЕ СЪРДЕТЕ Г-Н БОЖИНОВ ВРЕМЕ Е ДА ДОЙДАТ МЛАДИ ЗАЩОТО ТЕ СЪЩО СА УМНИ АЗ ПОРАСНАХ И ВСЕ ВИЖДАМ ВАС, Я.СТОИЛОВ,А.НАЙДЕНОВ И МИКОВ КОЙТО МНОГО ХАРЕСВАМ А ВИЕ ВЗЕМЕТЕ ЧЕ ИМ ПОМАГАЙТЕ АКО РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЕЩО НЕ ИМ ДОСТИГА - ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И НЕ СИ ОЧЕРНЯЙТЕ ПАРТИЯТА ПРЕД МЕДИИТЕ БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ....
26
10
 
10
 
! Отговори
До Аз преди 7 години
А с какво всички други са по-различни от БСП?Огледайте се в момента в какво живеем и са направете само оценка за всичко това само БСП ле в виновно? И в Унгария, Чехия, Румъния е имало комунизъм, но къде са те сега къде сме ние? БСП от 2007 не е на власт (изключвам Орешарски за има няма и една година) е от 2007 до 2017, какво толкова добро се случи в БГ.
25
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е права Корнелия! Два мандата в НС стигат, като президента! Иначе се освинват, лобират и осират!
24
6
 
23
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Цялата партия най-добре да се пенсионира и изчезне. Виждали сме ги десетилетия на какво са способни. Стари песни на нов глас ще ми пеят
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на Корнелия Нинова, че ще изрине с лопатата тези дърти корумпирани ***.
22
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
Дъртите комунисти са виновни, защото знаят какво ни причинява либерастията и мълчат като риби!
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичния ояден ***, с гуша до земята :)