"Да, България" към вота със Зелените и ДЕОС

Коалицията била естествена, генезисът на трите партии бил един
42
"Да, България" към вота със Зелените и ДЕОС
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

"Да, България" на Христо Иванов, която заради жалби бе спряна от самостоятелно явяване на изборите, ще участва във вота в коалиция не само с ПП "Зелените", но и с ДЕОС. Това обявиха пред Bulgaria ON AIR  председателя на ДЕОС Виктор Лилов и съпредседателят на "Зелените" Владислав Панев.

Още по темата

"Коалицията между нас и "Зелените" беше ясна преди доста време. Съмишленици сме с огромна част от привържениците на "Да, България". Ценностна коалиция трудно може да бъде разклатена. Фактът, че трите политически организации заставаме заедно в името на ясни цели, ще допринесе за това да имаме много добро представяне на изборите", коментира Виктор Лилов.

Той уточни, че тежестта на трите партии в коалицията е различна, а ДЕОС е най-малкият партньор.

Лилов подчерта, че ДЕОС е класическа либерална партия, която никога няма да отстъпи от правовата държава и евроатлантическата ориентация.

Той определи "Нова република" като естествен ценностен партньор и призна, че се надява новоучредената партия на Радан Кънев да влезе в парламента.

Владислав Панев се съгласи с мнението на Лилов и също вижда в лицето на "Нова република" най-логичния партньор в евентуален следващ парламент.

Съпредседателят на "Зелените" уточни, че конкретната коалиционна форма е станала ясна буквално през последните дни и часове заради обстоятелствата около "Да, България".

"Това е естественият път, генезисът и на трите партии е горе-долу един и същи. Имаше продължителни разговори около 24 часа и ние поставихме нашите искания, а голяма част бяха приети. "Зелените" и "Да, България" са абсолютни партньори в бъдещи действия на коалицията, решенията ще се взимат с консенсус", обясни гостът в "България сутрин".

По думите му най-важното в случая е интересите на България да бъдат защитени. Владислав Панев сподели, че е голям оптимист, че вълната ще продължи и след 26 март. Той очерта хоризонт на развитие и действие от 10-15 години.

Още по темата гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
27
 
! Отговори
=== преди 7 години
Някой има ли отговор на въпроса как аджеба "ДА България" събира подписи след като не е регистрирана все още като партия тоест събира подписи БЕЗ да е администратор на лични данни - :))))) - и тия "велики" юристи щели да правят съдебна реформа - смех.....
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Кой го казва това ? послушковците на Корнелия и на Бойко ли ? Вашите лъжи всеки ден ги чета в ПИК и Блиц ! Такава кампания правят медиите на Пеевски на Борисов на БСП и на ДПС ,защото са съучастници в грабежа на България. Аз съм сигорен ,че всеки НЕЗАВИСИМ и разумен човек ще гласива за Хр.Иванов или за Р. Кънев. Най-голямата съпротива от статуквото е срещу тях ,защото те не са тяхните слуги !
11
5
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 10И аз не вярвам на партиите от статуквото ,но и част от тия са червени отрочета виж им биографиите така ,че не ме убеждавай ,че са по-свестни.
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнониМЕН 1,2,3 И 4 Та вие за кого предлагате да гласуваме за старите КЛЕПТОМАНИ-КОМУНИСТИТЕ пръснали се в БСП,ДПС и ГЕРБНе мерси!Не ми допадат старите крадци от досега управлявалите27 г.партии и все ненаяли се.Сега се конкурират не да са милионери,а да са милиардери за сметка на бедните,на хората дето работят по за 500 лева,за сметка на нашите родители на които им откраднаха пенсионните фондове и сега казват няма пари са пенсии.Тези хора мразят народа си,а да има как ще уморят пенсионерит
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е ДОСТ да е в парламента!!!
8
6
 
31
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тази игра не ви ли плилича на сериала Столичани в повече , все едно гледам Рангел Чеканов. Хаяаахахаха
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕОС ли?! Това е партията на меките китки, те искат разрешаването на хомобраковете.
6
6
 
28
 
! Отговори
Помпа-дюза преди 7 години
Боце спря кинтите за "умните и красивите" и те си направиха "партия", за да вземат, каквото могат. А сега е зима и не им се занимава да се лигавят по улиците, както правеха през лятото на 2013 г.
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХР.ИВАНОВ И Р.КЪНЕВ СА МОИТЕ ХОРА. ТОВА СА ХОРАТА ,КОИТО ПОИСКАХА ДА ПРОМЕНЯТ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА СЧУПИХА ИМ ГЛАВИТЕ В ОГРОМНАТА СТЕНА БСП,ДПС И ГЕРБ И СИ ТРЪГНАХА ! ХОРА ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ ОБЕЩАВАТ МНОГО СЕГА ,ЛЪЖИ С ТОРБИТЕ ,ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ И ДА КРАДАТ КАКТО ГО ПРАВИХЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ ,ЗАЩОТО ЗНАЯТ ,ЧЕ ОСТАВАТ НЕНАКАЗАНИ ! СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА Е ТЯХНА. ПЕЕВСКИ ,ЦАЦАРОВ СА ТЯХНИ НЕ САМО В ДАЛАВЕРИТЕ ,НО И В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОТКРАДНАТОТО !
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зелените са глуппаци. Анти Българи и Изостанали хора. Трябва да си голям невеж да подкрепяш такива хора..спъващи постоянно Българския туризъм и неговото развитие.
3
7
 
28
 
! Отговори
Прокопиеф червенобуз преди 7 години
Тва партията на Агнешките Главички ли е?
2
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тея смешници не вярвам нормален човек да гласува, идеята на таквиа партии-еднодневки е да се източва хазната... после не се чудете що виждате лъскави коли по улиците!
1
7
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що е това "генезиса им е един " плащат им от едно място ли правилно ли съм разбрал???