Кабинетът "Герджиков" попълва вакантни държавни постове

Надзорният съвет на НОИ вече има нови членове
2
Кабинетът "Герджиков" попълва вакантни държавни постове
Снимка: архив, Ройтерс

Служебният кабинет попълни квоти на държавата на първото си редовно заседание. Те бяха освободени от правителството на Борисов, което подаде оставка.

Правителството определи трима нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ).

От Надзорния съвет са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. За нови членове правителството определи министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на здравеопазването Галин Каменов и главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев е определен за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, реши правителството. Той ще замени досегашният представител на ведомството в състава на Комисията д-р Бойко Пенков.

Вицепремиерът по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 Деница Златева ще упражнява правата на държавата в капитала на "Национален дворец на културата – Конгресен център София" ЕАД. Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
хубаво преди 7 години
Добре че гони герберчетата, които не са качествен материал, давай герджиков, докрайги измети от властта, но слагай качествени и независими, знай че бесепарчетата са същите като герберчетата.