Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце е време вече да си собере стажчето и да се пенсионира за да не прови повече грешка след грешка.Водехме го и като гл. сержатнт пардом гл. секретар на МВР.то, като ни беше кмето, два пъти най големия министър .
92
0
 
41
 
! Отговори
фен преди 7 години
Как пък тия "реформатори" един читав министър не намериха - провал след провал... Тя кукувицата си беше ясна от преди, ама и другите...
91
14
 
8
 
! Отговори
До Хаха 100 преди 7 години
Във Варна по времето, когато изгониха Роувър кмет беше Кирчо Йорданов (тогава кмет на БСП) с общински съвет доминиран от БСП, а правителството беше на Станишев. Как да не са управлявали комунисти във Варна, хайде без глупости!
90
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не голяма, а непростима грешка, но само тя ли?
89
5
 
42
 
! Отговори
. преди 7 години
"Българинът се видя в пари"Тиквун
88
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който гласува за герб след толкова техни глупости е просто ***
87
0
 
51
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
От както е в политиката тая Пръмова всички знаехме че тя е една голяма грешка,само ти не разбра.Компромис с тая после с тоя сега " ривеш" Корупцията е нвсякъде където погледне човек .И на вас и на тези преди вас и на всички дето сте били корупцията ви изяде главите.Не се наядохте всички.Човек няма вече за кой да гласува,всички сте еднакви като близнаци.
86
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе изливате си злобата тука, но Борисов е без стойностна алтернатива в управлението на България. Експериментът Орешарски го показа, а само комунистите освен ГЕРБ имат капацитета да управляват. Спечелят ли комунистите обаче, жална ни майка! Ще ни върнат с години назад и пак ще задълбаем дъното.
85
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес вестник 24 часа" в коментар за мача на Г. Димитров е публикувал снимки от ВИП персони и на едната от тях какво да видя- един до друг заедно в приятелски разговор Милен Велчев и Красьо черния.Това е еманация на проблема на държавата приватизатора на БТК и на терени по морето и бившият задкулисен кадровик на съдебната власт заедно.Затова никой не ги разследва Велчев, С.Русев, Пеевски, Борисов.
84
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безпомощността на Рапона пролича, че е привлякъл Антон Тодоров в редиците на умиращата си партия. Има ли някой нормален който да не разбира, Тодоров е едно гнусно произведение на човешката подлост, двуличие, слагачество, подмазване. Коритаров ги взе десепе. Агент на Шесто, ДС. Продължават да го канят по бойкови телевизии, Бурса ТВ и НОВА. Не можеш да искаш добро отношение когато най-гнусното от нашата продажна журналистика е прибрано под щлифера на Бай Мой. Що за хора са това, хора ли са изобщо?
83
4
 
33
 
! Отговори
23 преди 7 години
Г-н борисоооф и магистрали се оказа, че сте построили по малко от предни правителства и то значително по некачествено. Да не говорим за огромните заеми с които натовари поколения напред. Трябва да си по нисък от тревата и да не се показваш по никоя телевизия. А всяка сутрин ти и твоите бивши министри и депутати обикалят всички студия по националната телевизия да представят една програма, която е скалъпена предизборно с много обещания но без осигурено финансиране. Или ще теглите още външни заеми.
82
10
 
4
 
! Отговори
Burzumikus Burzumski преди 7 години
На такъв дечко не мож да му се сърдиш дълго ...липсва ти безумното му присъствие....вярвам че българския народ за два месеца ще му прости и заедно пак ще копаем дъното... .
81
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
94 На Москов му е простено! Все пак не е лесно да си наркоман и демагог в същото време!
80
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично избягах в чужбина с идването на Орешарски на власт и се върнах, когато той си замина. Ако дойдат ***, пак изчезвам. За тях няма да работя. Точка.
79
2
 
24
 
! Отговори
грешка или грешки? преди 7 години
а едномъдестия москов да не би да не е?!
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
91 да ти имам оптимизма ,брат!
77
2
 
33
 
! Отговори
Г-н Борисов преди 7 години
Г-н Борисов, лоши съветници имате! 2-3 акцента, ако поставите в предизборната си програма и печелите безусловно изборите. Вие си избирате съветниците!И моята зодия е близнаци, но понякога човек трябва да слезе при народа.Един безплатен съвет: избягвайте употребата на "Аз".Дразни народа. Втори безплатен съвет: Хората в момента са озверели, трябва им малка искра, за да пламне пожар. "Не се явявайте толкова често по медиите, особено зимата!"Защо, имате съветници, те да ви кажат!
76
27
 
14
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
След три години не свършва финансирането от ЕС. Просто свършва една петилетка и започва друга. А производство има и все повече се увеличава. Вчера гледах репортажи за нови заводи за авточасти край Пловдив, Варненска корабостроителница ще отвори всеки момент... Нещата си идват по местата. Стига разбира се да не дойдат пак комунистите на власт и да изгонят инвеститорите отново, както направиха с Роувър във Варна и със завода за олио Калиакра, които се преместиха в Румъния заради рекет.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AКО БЕШЕ СЛОЖИЛ ДРУГИТЕ , ЩЕШЕ НИКОИ ДА НЕ ТИ ТОВОРИ.
74
1
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 7 години
Много точно казано!!!