Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път народа не сбърка.Избрахме си добър президент,да е жив и здрав и в бъдеще да защитава интересите на България както го прави сега.С достойнство и чест.
186
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой трябва да получи санкции туй е Украйна задето проведоха незаконен референдум, аха. Още не ви е ясно май кой сте тръгнали да плашите, нищо ще ви светне.
185
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога референдума в Крим е нарушение на международното право Крим е руски, слагайте си санкции и размахвайте още оръжия под носа на Путин.
184
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие с това "говори президентът" ни напомняте за "говори Москва", поне на "старчоците" (на 45 г.) като мен, които си спомнят как всеки ден само това се чуваше по радиото... Нямаше модерна музика нито по радиото, нито по ТВ, само Москва "говореше". Това го казвам за младите хора, които слушат носталгични приказки за онова време от бабите и дядовците си.. Ами били са млади и здрави тогава хората, е***али са се яко и затова спомените са сладки! :)
183
1
 
4
 
! Отговори
Томахаук преди 7 години
До АнонименТи се научи да бишеш български па после коментирай за България дорогой..
182
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н президент,вървите по правилния път.Нека кучетата да си лаят,кервана ще си върви.Имахме мижитурка,която само се хилеше и правеше метани на силните на деня.Сега имаме за президент МЪЖ,който не се страхува да се изправи срещу същите и смело да заяви своята позиция.Май сме отвикнали на такова поведение на политиците ни,нали?
181
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГАВАРИТ МАСКВА ! ГАВАРИТ МАСКВА !.......
180
5
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Сигурно е че на такава среща Радев няма да стои в кьошето като фикус както би стоял Боце или да се хили като ......както би правил Плевнелиев
179
7
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Като се бием в гърдите че сме демократи и Евролиберали, защо хората от Крим избрали по най-демократичния начин да принадлежат към Русия , щото 90% от тях са с руско потекло и това е станало без капка кръв чрез референдум за каква анексия говорим. Анексия имаше в Косово, щото се дадоха жертви в резултат на война. Анексия имаше в Кипър преди 70 години като Турция заграби част от Кипър. Не може Путин да остави негови сънародници без ток без бъдеще щото фашистите щели да се разсърдят. 336
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RUSOFILITE V BG-80% RUSOFOBITE V BG-20%- PREDIMNO OT MELCINSTVATA !
177
4
 
11
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Само не знам що Радев стана руски адвокат.След като стокообмена на България с Русия преди санкциите беше 6% от общия износ на България,а вноса е само горива,които са извън санкциите.Защо се набива на очи като руски троянски кон в ЕС?Обяснението е изборите в БГ.И аз съм да няма санкции но страни като финландия и Норвегия които са със загуби 1000 пъти по големи от нашите нищо не казват ,а нашия на дулото на топа се намърда ???Председателството на България и Евро фондовете са по риск след 26.03...
176
7
 
10
 
! Отговори
От Чехъл на Пъпеш преди 7 години
Имаме си демагог за Прецедент
175
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен. Кравите да продължават да мучат!
174
4
 
7
 
! Отговори
вече 10 г. в ЕС преди 7 години
Три трупа са били намерени в Куклен. Възрастна жена и нейните дъщеря и син са открити мъртви от измръзване в дома им. Тримата живеели в нищета. Възрастната жена се грижела за децата, които били с психични проблеми.
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GAVARIT MASKVA.......GAVARIT MASKVA !
172
9
 
9
 
! Отговори
До 218 преди 7 години
Льотчика защитава интересите на страната НИ,лобирайки за сваляне на санкциите срещу Русия.При липса на всякакъв инвеститорски интерес от страна на западни фирми и при положение,че разчитаме основно на евросредства,падането на санкциите ще раздвижи нашия пазар и ще отвори пътя ни към руския.Но как да обясниш това на злобните тролчета,които още не могат да преживеят загубата на любимата им Цуца.
171
1
 
6
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
Да не сме най-корумпирани в ЕС още може другари отпуснали сте се я по -чевръсто срамота!
170
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руска ***!
169
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците не са варвари, като сорос-ите! Само меките китки печелят от санкциите!
168
4
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Тук се водят едни безмислени спорове кога сме живели по-добре-при социализма или днес.Истината е някъде по средата.При социализма 90% от хората имаха собствени жилища.За всеки имаше работа и всеки работеше,дори и ромите.Позволявахме си почивки и през лятото и през зимата.Домовете ни бяха отворени,нямаше такава престъпност като днес.Живеехме спокойно.Но не бяхме свободни.Не можехме да пътуваме на запад.Заплатите ни бяха ниски(но и живота беше по-евтин).Престъпниците влизаха в затвора.А сега?