Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
0
 
! Отговори
вичо преди 7 години
Да и през първата световна война
166
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранено и лошо отглеждано е било момченцето според съдебния лекар.
165
8
 
6
 
! Отговори
до вичо преди 7 години
Че ти българин ли си , че да се срамуваш от Радев
164
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, грешиш, руснаците никога на са бомбардирали Варна. Пристанището във Варна беше обстрелвано от руски кораби защото беше превърнато в турска военна база......Чети безроднико:Първите снаряди падат в пристанището и в района на Галата и Евксиноград. Впоследствие в обект на артилерийския обстрел стават изключително централната част на града и особено гъсто населените му квартали.Този момент обикновено се скрива от българската и руската историографии
163
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече от 30 г. ще станат българският народ живее на равнището и под равнището на оцеляването. Стрес и лоша храна са основната причина за много видове ракови образувания и сърдечни болести, недостигът на средства ограничава все повече българи от здравни услуги. В периода 1990-2015 в България са починали приблизително 2 900 000 души по различни причини. Причинените от бедност са над 410 000 българи.
162
3
 
12
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 7 години
също го тачиха много наши сънародници навремето в БЪЛГАРИЯ. Мислеха, че той ще е Европейското бъдеще на България. Докато руснаците не му смачкаха ТИКВАТА. После се разбра какво бъдеще е чакало цяла Европа в нацистките концлагери. Така и сега хвалят ГМО мутантите гейове и глобалисти граждани на света . Докато не му смачкат на СОРОС чукурата и не изровят всички документи за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на ПРЕВРАТЪДЖИИТЕ през така наречените години на ПРЕХОДА към АДА
161
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизане от НАТО и ЕС и присъединяване към Евразийския икономически съюз. Ако го направим днес ще имаме много по-силни позиции, отколкоро след няколко години когато ЕС се разпадне и ние отново изпаднем в ситуацията на употребявана булка да чукаме на вратите и да просим. Иначе ни чака ужасяваща мизерия. България е страна от третия свят и корпорациите няма да имат никаква милост - просто бизнес.
160
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румба,разхождай ген.Деси до като може и си гледай кефа!
159
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми що Брюксел ни спря реакторите на АЕЦ Козлодуй, че сме имали много енергийни мощностти, не били нужни, като е имало режим на тока?
158
2
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Герчо с танбурата": Южен поток - лека му пръст. Нашите гербаджии и пишман-реформатори успяха да го загробят. Можем да се надяваме само на отклонение от Турски поток. И това ще бъде нещо, ако стане.
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГАВАРИТ МАСКВА....ГАВАРИТ МАСКВА....
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименрежим на тока сега НЯМА - това да спрат тока на няколко квартала в София, не е като да спират тока на цяла държава,Режим на тока няма, но когато пенсионера си плати сметката за ток, от пенсията не остава нищо за ядене, и трябва да рови в контейнерите с отпадъците за отгризки от храна.
155
4
 
5
 
! Отговори
Нищо подобно преди 7 години
Кой лъжеш бе? Цялото население на Първомай бяха "соц. милионери". На държавното получаваха заплата, Целогодишно, а напролет до късна есен пълнеха сергиите на пазара в Пловдив. Било забранено. До 1989 имаше парцели извън града за самопомощ / както му казваха/ на гражданите, защото почти всичко от полетата заминаваше за износ. А сега даже доматите от Турция....
154
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** пак говори повече за русия отколкото за моята родина. Вън шпионите от нашата земя
153
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 188: Какво общо има тоалетната хартия или Битълс преди 30-40 години с темата тук. Докога ще пълните сайта с глу'пости
152
4
 
3
 
! Отговори
РЕЖИМ на тока преди 7 години
и сега има, пък няма фабрики да работят. Почти всяка вечер спират тока в някои квартали на София. Ама пък да спрат парното на половин София не помня. Е нали строеното от Народната власт все някога се разваля. Колко ли столетия ще са нужни да се построи това отново при капитализма
151
4
 
3
 
! Отговори
Булава преди 7 години
Не се вижда особена разлика във външно-политич. говорене на пред. и сегашен президенти.Да попитам:бомбардирането на Сърбия,откъсването на Косово/с амер. помощ/ не бяха ли нарш. на международното право?А за корупцията,дето им стана дежурна дъвка:пари дават тези дето безсрамно присвояваха/приватизираха/ държавното 27 години!Бедния българин/каквито са повечето граж. на тази държава/-какво да даде?Разтягат се локуми,за да се укрепи статуквото на тези с гузна съвест/ако въобще я имат/.Това е!!
150
1
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
На всички ни е ясно, че от санкциите едни губят други печелят. А колко години 5, 10 или 50зависи от това кой, кого от хищниците на световната икономика. А пък за такива, като нас нещастници никой не го е еня.
149
4
 
1
 
! Отговори
Брей гладния 183 преди 7 години
много храна са гледали при лошия социализъм вашите на село. Нали уж само ТКЗС-та имало. То и ТИКВАТА говореше за това как ял филии с мас, а пък майка му се изтърва женицата и каза в едно интервю как синчето и много спортувал, все бил гладен и хапвал по 6 селски яйчица на закуска. Аз пък помня само, че сме гладували по Иван Костово време, когато фалираха всичко. Банки, заводи, фабрики. Взеха даже парите на хората в ДСК. При социализма имаше режим на тока само 1984-1985г. заради износа за ТУРЦИЯ
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам, че го постваш това всеки ден, с точност до запетайката. Поздрави на Решетников и продължавай все така, добре вредиш на каузата му.