Напук на заповед на кабинета "Борисов" – министри с коли на НСО

От април 2016-а бившият премиер свали своите от спецвозилата
77
Напук на заповед на кабинета "Борисов" – министри с коли на НСО
Снимка: Facebook

Служебните министри нарушават решение на Министерския съвет, като ползват превоз от Националната служба за охрана.

Още по темата

От първия си ден като министри членовете на правителството на Огнян Герджиков се возят на "Ауди"-та и "Мерцедес"-и от Националната служба за охрана.

В същото време обаче има решение на Министерския съвет, че министрите и вицепремиерите нямат право на транспорт от НСО, показа проверка в правителствената система за правна информация.

То е прието от правителството на 24 март миналата година по предложение на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. Не е отменяно от служебния кабинет.

"Да се преустанови ползването от заместник министър-председателите и министрите на специализиран транспорт по Закона за Националната служба за охрана, считано от 1 април 2016 г.", пише дословно в решението на правителството.

Бойко Борисов свали министрите си от лимузините на службата за охрана, за да се пестят разходи на държавата.

"Всяко министерство има служебни автомобили, които могат да се ползват от министрите", обясни тогава Борисов.

След него част от министрите дори започнаха да ходят изключително пеша.

Членовете на второто правителство на Борисов до последно са ползвали коли от министерствата си, припомниха пред "24 часа" служители от администрацията на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана,защо сега не ревете срещу служебния кабинет?!Нали Борисов е грешник а комунистите бяха праведните?!Май е точно обратното!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министерствата да се разровят по дълбоко за милиардите потънали във великите строежи на БСП 40 год строеж на АЕЦ Белене, милиард в Южен поток, нефтопровод Бургас-Алекс върнете парите от КТБ и тогава проверете който много е построил дали е присвоил. Мъке, че 50 г0дини строяха метро в София и друг го завърши и
31
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Като стоят колите в гаража да не мислите че парите дадени за покупката ви се увеличават. Той дебелаткото му возеше бистришките тигри с Фалкона *** сега що министрите се возили. Ми два месеца слава имат ще си я консумират.
30
5
 
10
 
! Отговори
Mareshki преди 7 години
na edin poznat mu predlagat da oglavi partiqta na Mareshki v Dobrich....a jena mu e glavna figura v GERB....poznaite za kakvo ide rech????
29
4
 
20
 
! Отговори
Vaseto преди 7 години
Все ми е тая и в бентлита да се возят! Важното е, че държавата затъна, икономиката е гола вода, младите и кадърни емигрираха. Не виждам перспектива и бъдеще, не виждам надежда вече! Едва ли скоро нещата ще се подобрят....
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доброто победи, а?
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
darjava kadeto i Grigor Dimitrov e vinoven i plut q pishi za marsha...SRAM ME E# CHE SAM BULGARIN
26
9
 
25
 
! Отговори
МЕТОДИ преди 7 години
Борисов до средата на декември се возеше в коли на лесничействата и никога не им ги върна, въпреки врявата, която вдигна. Хайде стига с банкянски мурафети!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ok taka da e iskam nqkoq sutrin da vidq v toq jivot po nashite medii kakvo obshto ima MEDI DOGANOV s NSO vse oshte ....tova e po vajno no nqma da go chuete i vidite
24
1
 
17
 
! Отговори
бай Герджиков преди 7 години
Предлагам, Октай Енимехмедов за шеф на НСО !
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинета Борисов метна 20 бона на ало-измамници през терасата на народното събрание
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро, ***! Онези, които слязоха от колите на НСО обаче не спряха да крадат! На това му се вика популизъм. А сега като се поразровиха из министерствата, опорната точка е да викаме силно дръжте крадеца! Желая ви приятен ден и по-малко нерви!
21
20
 
12
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Еиий...мaлoyмнициии, Бойко ще ви разпори, отзад! Само че ще е модерно и бавно, няма да е като в Белене, спокойно!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50 МИЛИОНА на година струва на българина този *** НСО. Закон няма, защото няма нищо по-добро от беззаконието. Всякакви ту-лупи са назначени там с тлъсти заплати, да пазят тумбаците да ходят юо ядене и пиене, и по млади девойки. От какво ги пазят? От презрението и омразата на обикновения човек. Ако Радев е наистина нормален, да закрие тази измислена миазма НСО. За 50 милиона колко училища се ремонтират? Колко деца ще се лекуват?И как карат тулупините, опасно.Ех, да се изтрепят, ще ми е драго!
19
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми се струва, че някой иска да подрони авторитета на Герджиков, постоянно четем някакви статии, все едно той е виновен за ниските ни заплати, за корумпираната ни държава и за отчайващата ни съдебна система. Така е в политиката - видят ли бяла лястовица, гледат да я окалят и нея, та да не си повярва народът, че имало и друг тип хора и да изгони предишните.
18
0
 
9
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Че то в това подобие на държава кой спазва онова (как се наричаше) констатация ли, конститулия, костипация абе нормалните държави го имат да оказва законовите норми в тях. То това нещо у наше село до тагава степен е игнорирано, че вече и името му забравихме. Протести не виждам, значи народа е доволен. Браво на политиците Доволен народ=добри управляващи.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато измамата наречена демокрация шества по света все така ще бъде.такова нещо в природата няма това е узаконяване на грабежа на богатите и привилегированите
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е то затова ли тиквун се возеше в коли на лесничействата?
15
0
 
11
 
! Отговори
А Заплатите преди 7 години
само неказват колко са си гласували Заплати и Бонуси... нека остане Тайна , че съвсем ще се се ОС-е-рът... ха ха
14
1
 
25
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
НСО не е служба за охрана, а за шофьори и икономи. Возят уж застрашените, по кръчми и на дискретни срещи с избирателки. Кортежите имат единствената функция да се парадира с власт. Неслучайно няма закон за НСО. По неписано правило се "охраняват" най-важните в държавата. Премиери и президенти се менят, но Доган и Пеевски са вечни.Ай чиститу, руско-турско робство !