Освободиха и директора на Фонда за лечение на деца в чужбина

Проф. Владимир Пилософ изненадан, не знае нищо за мотивите
Обновена: 23 фев 2017 19:12 | 23 фев 2017 17:38, Красимир Ангелов
36
Освободиха и директора на Фонда за лечение на деца в чужбина
Снимка: Булфото, архив

Проф. Владимир Пилософ е освободен от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
Самият Пилософ обяви пред bTV, че не е запознат с мотивите на ведомството и никой не е водил разговори с него. Той бе назначен на поста през април 2016 г., след като старото ръководство на фонда беше отстранено от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов.

Рокадата тогава беше съпътствана с полиция, арести и твърдения за злоупотреби, които обаче  до момента не са доказани.

Проф. Владимир Пилософ към момента не е получил документ за освобождаването от поста си, съобщи самият той пред БТА. От Министерството на здравеопазването уточниха, че в по-късен час ще разпространят становище до медиите.

Последният скандал, в който фонда беше замесен, бе този с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине за бъбречна трансплантация в Германия, но Министерството на здравеопазването го спря в последния момент.

В крайна сметка днес стана ясно, че момчето ще замине на лечение. Днес Байрям беше приет в болница "Лозенец", където имало екип, готов да се справи с тежката трансплантация.

Байрям беше прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
14
 
! Отговори
Baj Risto преди 7 години
Дървен пилософ.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което е назначено от Менгеле да си тръгва само. Ако не, шут изотзаде но силен, като подметката се намаже с черна боя, да помнят урушляците кога са грабили и лъгали народа!
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сталин 5Ето това са БКП-БСП и техните привърженици. Искат само кръв и убийства. Така избиха над 300 000 невини хора след 9.09.1944 г. Гласувайте за БКП-БСП може и във вашето семейство да дойде г-жа Нинова с нейните сатрапи .
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една добра новина! Колко ли още дембели е напъхал на топли местенца БиБитко? Махай, Герджик, разкарай тези крадливи дебелаци. Има още, не спирай! Народа е с теб!!!
4
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1 Народа не мрази Борисов , а Нинова и БСП го мразят. Затова сега Радев и Герджиков правят метла нечувана за служебно правителство .
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше. Пркатически този човек преустанови дейността на тази структура. Може да е добър лекар-специалист в неговата област, но очевидно е некадърен ръководител. От всяко дърво *** не става.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никак не искат да си признаят нашите лекари,че са останали тук най - некадърните. защо забалиха детето и го мъчат? грях нямат ли?
1
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той и Бойчо тик вата се изненада като народа го намрази и не иска никога повече Герб