Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците

Той сравни изминалия мандат с 10-годишна казарма
5 мар 2017 10:56, Анисия Иванова
219
Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците
Снимка: Нова

Президентът Росен Плевнелиев призна, че престоят в Президентството му се е сторил като 10-годишна казарма.

"Пиша едновременно три книги – две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник се казва „Президент в трудни години”, като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник” и ще е моето лично послание към българския народ. По време на президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред Нова телевизия.

Той обясни, че е регистрирал фондация "Решение за бъдещето". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация „Решение за бъдещето” и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява – дали 5 лева или повече”, заяви Плевнелиев.

За изборите

"Очаквам тежки избори. Тежък е сблъсъкът между нови и стари. Ще гласувам като активен гражданин, но ще го направя във Вашингтон. От седмици наред не съм говорил с нито един от политическите лидери”, казва още президентът. Неговата прогноза е, че оттук нататък България ще се управлявава от коалиции.

За отношенията Росен Плевнелиев – Румен Радев

„Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той има номера ми, досега не ме е търсил”, поясни Плевнелиев.Според него Радев е трябвало да обясни мотивите за всяка една промяна в държавната адинистрация.

За Европейския съюз

„България трябва да има час по-скоро еврокомисар. Не е редно да нямаме такъв месеци наред”, каза той.

Пътят след президентската институция

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два”, казва президентът Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държи каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър, и библията, която Патриарх Неофит му е подарил в тежък за него момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Свободно се разхождам по улиците." По улиците на Вашингтон.
172
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
До минаващ. Няма скоро да го забравим г-н "Минаващ". Няма ден в който "Днес" да не помества бръщолевините на Роско. А има също така пухльовци, готови да целуват краката на Плевньо, например креатурара с псевдоним "Благодарим". Тъжна история.
171
1
 
10
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Колкото по бързо забравим този човек, толкова по-добре.
170
2
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Я най- добре си ходи с охрана, че да не стане като с оня на БХК - Кънев ли беше, дето го поступаха, хем не беше толкова известен във фейс. Бързо ще разбереш, колко много те обича народа.
169
3
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е, това е защото разбихте здравеопазването ! Не само ти и хиляди други луди свободно се разхождат по улиците ! Разликата е ,че ти не се храниш от кофите, а заслужаваш !Защото си един от главните виновници, събратията ти да оживяват ,благодарение на кофите за бок'лук.
168
3
 
7
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Един нормален човек нямаше да смее да излезе на улицата дори, ако ги беше натворил като г-н президентина!!
167
3
 
11
 
! Отговори
КИРИЛ преди 7 години
"Свободно се разхождам по улиците"По *** никой не стреля, защото са много ниско на земята.
166
17
 
4
 
! Отговори
Благодарим! преди 7 години
Благодарим за годините, през които бяхте начело на Европейска РБългария, Президент Плевнелиев! Продължете доброто си дело за РБългария в ЕС!
165
4
 
10
 
! Отговори
Дедо ти преди 7 години
За теб казарма,ама за мене си бе истински цирк твоята "казарма"....Сърди се на тоя дето те назначи за президентче!
164
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре би било Плевнелиев да отиде на изповедник. Ще му олекне.
163
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това,че такъв национален предател,свободно си ходи по улиците,говори достатъчно добре,какво робско стадо сме всички!!!Да не мислите,че това е единичен случй в нашата овчоробска история?!Няма такова нещо - още веднага след Освобождението,един от водачите на башибозука участващ най-дейно в къвавата баташка вакханалия,,не мога да цитирам точно,но мисля че се казвал Барутанлията,*** от доспатския край си се движел най-спокойно,а "освободената" рая,продължавала да му се кланя и целува ботушите!
162
2
 
13
 
! Отговори
бОЙКО преди 7 години
"Свободно се разхождам по улиците", ама не те среЩам. Щото аз пък съм принуден да ходя пеша.
161
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя защо все още свободно се разхожда по улиците? Не трябва ли да е в затвора за национално предателство? Явно нито прокуратура, нито съд, нито държава имаме!
160
3
 
22
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Тоя кой беше???
159
2
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Разхожда се свободно, но с охрана. Махне ли се охраната може някъде и да го на.би.ят Ако човек го пипне, непременно ще се изцапа.
158
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
177 Един окновен *** си ти. Къде си тръгнал Првзидента да обсъждаш
157
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятай! Даже самия Плевналиев се чуди защо все още се разхожда свободно по улиците и все още не е окошарен за предателство на националните интереси.Какво остава за нас.
156
4
 
41
 
! Отговори
плюввко преди 7 години
"Свободно се разхождам по улиците" ЧЕ смее ли някой да се доближи до такова ла..й...но, хем смра.дливо хем леп.каво !
155
2
 
28
 
! Отговори
Братчедо преди 7 години
Да живеят Плевньо и братушките от USA, които не само не ни помагат ползотворно /свиди им се един танк втора ръка да ни дадат/, а видиш ли - гледат нашего бедного брата да изцицат /прилапаха енергетиката/. Ходейки си свободно по улицата, заповядай Плевньо на гости в моя апартамент, такъв кютек шаБ ти фърля, ша забравиш матерния си англо-американски език.
154
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР 164: Е като напуснем ЕС ще се нахендрим на руския гнусен и кирлив и ще ни завлекат в мръсотията те там най добре се чувстват. Ти сигурно си млад не си живял под руско робство, но ние вече да, затова НЕ НЕ и пак НЕ. Ако толкова много искаш ей къде ти е Русия а ако нямаш жалост към децата си вземи и тях въпреки че ми е жал за тях. Или вече си ги спасил в САЩ или Западна Европа като ***, р.овч и всичките други *** от престъпната им партия.1218