Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците

Той сравни изминалия мандат с 10-годишна казарма
5 мар 2017 10:56, Анисия Иванова
219
Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците
Снимка: Нова

Президентът Росен Плевнелиев призна, че престоят в Президентството му се е сторил като 10-годишна казарма.

"Пиша едновременно три книги – две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник се казва „Президент в трудни години”, като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник” и ще е моето лично послание към българския народ. По време на президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред Нова телевизия.

Той обясни, че е регистрирал фондация "Решение за бъдещето". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация „Решение за бъдещето” и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява – дали 5 лева или повече”, заяви Плевнелиев.

За изборите

"Очаквам тежки избори. Тежък е сблъсъкът между нови и стари. Ще гласувам като активен гражданин, но ще го направя във Вашингтон. От седмици наред не съм говорил с нито един от политическите лидери”, казва още президентът. Неговата прогноза е, че оттук нататък България ще се управлявава от коалиции.

За отношенията Росен Плевнелиев – Румен Радев

„Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той има номера ми, досега не ме е търсил”, поясни Плевнелиев.Според него Радев е трябвало да обясни мотивите за всяка една промяна в държавната адинистрация.

За Европейския съюз

„България трябва да има час по-скоро еврокомисар. Не е редно да нямаме такъв месеци наред”, каза той.

Пътят след президентската институция

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два”, казва президентът Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държи каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър, и библията, която Патриарх Неофит му е подарил в тежък за него момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една книга само трябва да напише - "Магарето, назначено за предидент".Трудни му били мандатите, не се притеснявал да ходи по улиците....На никой не му пука за този ***.
152
2
 
42
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Най- добрия!Мачкаше комунистите!--------Че, той самият беше комунист и комсомолски секретар бе, ти не знаеше ли?????
151
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Щирлиц: "Сегашният президент поне е мъж,а не същество с неопределен пол."Муж!!! Стои мирно пред крушовишката ***, мазното вице и неговата кущрамба.И това ако е мъж.
150
3
 
25
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
АМИ КАТО ТИ Е ПО-ДОБРЕ ЩО НЕ СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА АМИ СЕ КЛАНЯШЕ НА ТАЗИ ТИКВА, КОЯТО ТЕ НАТРЕСЕ ДА СЕ СМЕЕ ЦЯЛ Н А Р О Д 5 ТЪЖНИ ГОДИНИ. Що ходиш по улиците, стой си на имението в Гърция и не смей да припариш до н а ш а та майка Б ъ л г а р и я !!!
149
4
 
31
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 7 години
Довечера, в кварталната кръчма, Роската ще чете лекция на тема: "Как вървят офшорките в Кипър?" За предатели, мошеници, чужди агенти, мутри и криминални елементи, входа е свободен.
148
6
 
43
 
! Отговори
Каракачанов преди 7 години
По кои улице бе... по кои? По Софийските ли? Щото само ако за 5 минути се поразходиш ,долен *** Български, ще те пребият като мръсно куче! *** долна твар! *** на САЩ!
147
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- добрия!Мачкаше комунистите!Сега Решетников ги реанимира.
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 163Ами изгони ги бе, щом си толкова "храбър"!!!! И парите им не прибирай!!! Пфу, недоразумение човешко!!!
145
3
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Разбирам полза от ЕС, ако ни дадат милиарди, както на хитрите гърци !!Разбирам полза от напускане на ЕС, ако се усетим бързо, както британците.
144
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР 160:Говоря за момента когато ще ни налазят зелените човечета ако имаме неблагоразумието да напуснем НАТО и ЕС. А това първо ще се стовари върху нас, аз съм от Варна и тук е пълно със североизточните навлеци.
143
32
 
7
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
БРАВО, г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ! ТИ БЕШЕ ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ! Радев е гърмян заек и такъв ще си остане, завладян от БСП и ПУТИН. Именно от последният руски ръководител-проводник на старото болшевишко котило за превъзходство и некадърно у-ние на Земята нищо ново няма да научим, а ще се ЗАБАВИМ.
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ангел до 152:"Гоце като президент се прави по добре от Плевналиев..."В какво се справи по добре? В отстрела на вързани защитени от червената книга архари или предосатвяне на милиарди от нашите пари (бюджета) на североизточната *** срещу някой друг хотел. Или че постави в черна дупка България в международен план. По голямо *** нашата страна не познава като държавник от основаването си.
141
1
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
до 157Бяха излъгани рускоговорящите от нашите мутри, да купят скъпо некачествените апартаменти.Ясно е, че напълниха мафиотски джобове !Сега се чудят как да продадат без голяма загуба, щото видяха, че не могат да отдават под наем, както сладко сладко бяха излъгани от НАШИТЕ БЪЛГАРИ.
140
5
 
10
 
! Отговори
Роската Плевнелиев преди 7 години
Ай ем формър булгериън президънт анд ай ем гоунг ту воут фор булгерин говърмънт ин Уошингтън ДиСи. Уеър май мастърс лив.
139
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР 150: "Омразните на много от вас рускоговорящи, хубаво ще ми освободят отънелия джоб със добри парички идващото Лято !"Тия не пълнят ничий друг джоб освен своя. Да не стане така че децата ти да платят скъпо и прескъпо даже и с живота си (няма да е прецедент) защото това диво жестоко североизточно племе е свикнало да граби убива и завладява но не и да сътворява нещо.
138
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До вчера дрОгарЕте плюеха по Турция и Ердоган и плашеха с отмъщение за сваления самальот... - а днес са вече готови да си направят сюнет и да сложат ***... - може ли на такива люде да се повери държава...
137
3
 
3
 
! Отговори
Ангел до 152 преди 7 години
Гоце като президент се прави по добре от Плевналиев но като политик и ръководител на партия какъвто е в момента си е както казваш ,Долно Комунистическо и лакомо недоразумение.В момента обсъждаме Президентския пост а той е доста по различен от Политическия!
136
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Радев го държат на къса каишка.
135
1
 
3
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До СТРАНДЖАТАБай *** уби Стамболов и създателя си Алеко !
134
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ангел 134: "Плевналиев изпълняваше длъжността Президент на РБ без капка желание.Затова се справи толкова зле."Ако Плевнелиев се е справил зле, какво да кажем за онова комунистическо лакомо, блядолизко и просто недоразумение гоце. Такива като теб заслужават да живеят в руско-комунистическо робство в каквото живяхме ние. Вярвайте на потомствените лъжци, крадци и убийци възпитаници на най лъжливото, жестоко и несъзидателно североизточно племе заробвайте децата си но НЕ за нашите.