Герджиков: Взимаме мерки Турция да не се меси!

"Има някакви опити за неща, които на нас не ни харесват"
17 мар 2017 11:30,
41

Снмка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че се взимат мерки Турция да не се меси в предстоящите идната неделя у нас избори.

"Има някакви опити за неща, които на нас не ни харесват, но тези неща се изчистват. Ние вземаме мерки", каза той, но отказа подробности за това как властите се противопоставят на външно влияние.

Премиерът не каза и откога правителството и службите имат информация за такъв интерес от страна на южната ни съседка.

Още по темата

"В годините на демокрация по един или по друг начин опити за намеса винаги е имало и сегашният случай не прави изключение", допълни той.

Герджиков добави, че турският посланик в София Сюлейман Гьокче е бил извикан в българското Министерство на външните работи, където е воден разговор с него.

Премиерът коментира, че няма причина да бъде преразглеждано написаното в изборния закон по отношение на броя на секциите в чужбина.

По повод това, че турски кмет агитира да се гласува за една партия в България, както и да се въведе турският език в страната ни, той посочи, че щом има такива неща, се взимат мерки, това нещо да не продължава.

Огнян Герджиков бе на церемония в СУ "Св. Климент Охридски" по повод 10-годишнина от създаването на административните съдилища у нас.

На церемонията присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на Конституционния съд Борис Велчев, членове на ВСС, както и административни съдии и прокурори.

"Ако в други области на правото сме получавали критики на ЕК, по отношение на административното правораздаване няма такава. Въпреки това може да се помисли за усъвършенстване на АПК", коментира в словото си Герджиков.

В изпратено приветствие - президентът Румен Радев заявява, че създаването на административните съдилища е една от най-големите реформи у нас.

"Ролята им е ключова за демократичната държава, посочва държавният глава и допълва, че реформата не е приключила и поставя нови предизвикателства, сред които е електронното правосъдие", допълва държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджи, внимавай какви ги говориш, да не ти изоратят СМС !
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1 Беше гигант с парите на ЕС. Сега и се занимава със сАлтанати.
3
5
 
12
 
! Отговори
До Герджиков преди 7 години
Ама пита ли Борисов преди това??
2
5
 
19
 
! Отговори
Е преди 7 години
Дано да се взимат мерки! Защото тези прояви от страна на Турция отдавна минават границите на допустимото.
1
11
 
20
 
! Отговори
И преди 7 години
какви точно мерки се взимат с/у Турция,която е един икономически и военен гигант в сравнение с нас?