Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия

България плаща висока цена за тях, заяви лидерът на БСП
17 мар 2017 19:30, Елка Василева
189
Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия
Корнелия Нинова. Снимка: Reuters

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС.

БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
9
 
! Отговори
Ovcata Ninova преди 7 години
Искам да я попитам при тази обезценена рубла да ми каже как ще изнасяме за Русия ,в момента всичко което е произведено със суровини закупени от европейски пазари в евро в безумно скъпо за Русия било то и кисели краставички ,същото е положението и в Турция .всяка обезценяваща се валутанамалява покупвателната способност на суответната държава ,както беше в България преди валутния борд .долара скачаше до небесата за ден ,спестяванията на хората изченаха ...
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато премести синчето си от университета в Америка в руски университет, тогава ще отпаднат и санкциите! Дотогава ще я смятаме за Госпожа Безочие и Лъжа!
27
4
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 22 Никой няма намерение да те обори.Живей си със заблудата. Не ни пречеш.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу ЕС! Долу българските партии!
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да припомня. Тръмп намалява до минимум средствата за НПО-та базирани в Европа. Само 600 милиона остават за пропаганда по целия свят. Соросчета, как ще се изхранвате? Пускайте майките си на магистралата.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
госпожа ЛЪЖА ще направи и каже всичко за ПАРА
23
7
 
8
 
! Отговори
bad times преди 7 години
Тази позиция твърдо няма да се хареса в Брюксел! Нали оттам казаха, че не може едни страни да спазват всички решения взети в ЕС и да поемат рисковете, а други да саботират решенията и да ги компрометират. Или си с ЕС или не си. Затова сложиха България на втора или кой знае коя скорост. В изказването на Нинова виждам заявка за уклон към Русия при следващото (червено) правителство, но комунистите са алчни и искат хем да са на хранилка в Брюксел, хем да са верни пудели на Русия. Скоро от ЕС май ще им отрежат квитанциите.
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предпочитам държавата да получава 100 процента от добитото злато и сребро в Челопеч а не 1 процент. А вие ?
21
1
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
На кой му пука за ердоган бе, какво ни занимаваш с незначителните си глупости.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама всички искаме тези санкции да паднат бе Нинова! Ама нали те са вследствие на нещо? Нека не връзваме каруцата пред магарето! Първо да отпадне причината за налагането им и после и те ще отпаднат. Поинтересувай се защо са наложени, питай и радеф, може пък той да знае.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22Какво има да те оборва човек... нямаш елементарни познания по държавен бюджет. Както направиха червнит за толкова години? Станишев какво направи? Нищо. Добре, че бяха ГЕРБ да ви построят магистралите. 40 години стоя незавършена.
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казаното от Ниновае безочно и нагло, дори и за комунист. Освен Госпожа Лъжа, трябва да се нарича и Госпожа Наглост.
17
17
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен9 Едва ли Нинова може да нанесе повече вреди , от Баце.Има три печеливши хода, ако я изберат обаче.1. Спешно разследване на виновните за КТБ, ефективни мерки за конфискация.До сега всички прикриваха това, а народа плащаше.2.Разваляне подписаното от Станишев и всички партии едно време споразумение, дане си търсят отговорност един на друг, като ги свалят от власт, въвеждане на Румънския модел, и поне 1 политик зад решетките.3.Реално вдигане доходите на народа, в рамките на 6месеца.
16
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне социалистите никога не прибягваха до заеми, като простата тиква. И пълнеха резерва. За инвестиции да не говорим! Герб за цяла година имат 500 миюиона, срещу 28 милиарда евро при Станишев. Някой ще ме обори ли?
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавният глава на Турция Ердоган се обърна към турците в Европа с думите:"Идете да живеете в по-добри квартали. Карайте най-хубавите коли. Живейте в най-добрите къщи.Създавайте не три, а пет деца. Защото вие сте бъдещето на Европа. Това ще е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас".
14
11
 
12
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тая Нинова плоска ли е или забравя, че санкциите срещу Русия са заради незаконното присвояване на Крим! А не срещу свободната търговия на България с Русия. Нинова да каже анексирането на Крим законно ли е според БСП?
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърдо за връщане на държавата в икономиката. Поне 80 процента от БВП трябва да се оформя от 100 процента държавни предприятия. Всички природни ресурси, редки метали и горива трябва да се добиват само от държавата. Цялата енергетика да се върне на държавата както и водоснабдяването всички язовири , водни басейни и тн. защото е въпрос на НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. Да се изгонят всички които не инвестират в държавата а само източват. Възраждане на военната промишленост и машиностроене.
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова натиска за русия, но в същото време синчето й си кара Бенлито в сащ, защо не кара ладичка в масква, а? Откъде пари за тоз висок стандарт? Да се изкаже тази крадливата за техноимпекс! Нинова е ликвидаторка, която иска да забие последният пирон в ковчега на България!
11
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП значи фалит, спрени еврофондове, фалит на банковата система, кражби в огромни размери, провалени проекти ала Белене за милиарди! БСП ще досъсипе БЪлгария!
10
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тая куха лейка, също като Радев повтаря като латерна желанието на Москва за сваляне на санкциите наложени на агресивната ***. При това без дасе свени да лъже за "игромните" загуби за България. Истината, че за две години загубите за нас са 20 милиона евро. Но руските слуги като Нинова трябва да лъжат и постоянно да повтарят за сваляне на санкциите. Но докато Крим е окупиран и Русия подкрепя бандитите в Донбас, санкциите ще останат. Въпреки Нинова и другите руски агенти.