Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!

Не изключвал пак да се кандидатира за президент
19 мар 2017 11:46, Анисия Иванова
404
Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!
Снимка: bTV

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев е убеден, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. По думите му Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да дестабилизират и да разделят ЕС. Плевнелиев беше категоричен, че България трябва да работи за единство, а не за разединение.

Росен Плевнелиев отбеляза, че държавният глава Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство", отбеляза Плевнелиев пред bTV.

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени", подчерта още Плевнелиев.

Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. „Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия”, каза Плевнелиев.

"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова той.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много друг"”, отбеляза той.

Плевнелиев подчерта, че три от тезите на Румен Радев много го притесняват, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната ни. Първите две според Плевнелиев са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят.

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава в момента е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало огромна негативна реакция в европейските институции.

Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум. "Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.

От думите на държавния глава от 2012 до 2017 г. стана ясно също, че сега няма амбиции да бъде отново президент, но не ги е изключил. "Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", обоснова се Плевнелиев.


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
За какво изобщо го показвате. Всички знаем какво може да каже и отдавна никой не го взема на сериозно.
236
1
 
5
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 1 година
То мисирок да вземе да спре да плямпа че вече е г.н. Никой.
235
5
 
3
 
! Отговори
ZORRO преди 1 година
До Палячо

За Роско не знам,ама за тебе съм сигурен,че скоро ще почувстваш турския бодил.
234
1
 
10
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Хубаво,ама кой знае защо пропуска да спомене и финансираните от САЩ(и лично от г-на Сор.оса) партии,организации и личности,които действат в определено непатриотична посока!Може би защото е от тях?
Иначе меракът за държавен пост буди само смях....Е,може,ако не е изборен,щото с тоя едноцифрен рейтинг просто няма начин.
233
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд умора нема!
232
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо чета само за червени тролове? Като че ли сини няма. Или сините повече ги е яд, защото им навират истини постоянно.
231
2
 
12
 
! Отговори
Палячо преди 1 година
Роско, Що не си гледаш спокойно държавната пенсия. Обаче между двете ти задни части яко е влязъл някакъв съветски бодил и мира не ти дава. Е, ще се мъчиш още доста.
230
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Объркваш се защото Сорос го трясна инсулта -затова
229
6
 
18
 
! Отговори
Бог да пази България преди 1 година
Защо Плевнелиев отбива погледа от Турция към Русия?
В момента се случва следното:
- ДОСТ прави всичко възможно да влезе в парламента (имам предвид всичко!)
- целта е, щом имаме цели ДВЕ парламентарно представени етнически партии в Парлемента да се поискат подкопава властта (коалиции и сделки)
- да се поизкат пеивилегии - турски език в училищата, новини на турки по ТВ и т.н. След това, дано не съм прав, отцепване на част от територията на България.
Бог да пази България!
228
7
 
18
 
! Отговори
dp преди 1 година
За всички е очевидна верността на констатацията на Плевнелиев - да, Путин се напъва да отслаби съседите си. Похвата на страхливеца, съзнаващ, че няма да може да събере сили да се конкурира със силните около него и опитващ се да ги препъне.

И пет троелеферми с ор.ки да пусне да тролят под новините както тук все същото, хората само се погнусяват от грака им.
227
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА.
226
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** от тролефермата на кремълския Саурон не се спират - пак.

Един наводнява коментарите под новината *постоянно*.

А бе загубеняк, КОГО ще излъжеш. И е вярно това, което Плевнелиев казва - да, Путин има манталитет на страхливец, вместо да се опита да събере сили се мъчи да саботира силните край него - и е факт, че Плевнелиев с огромна преднина е най-приличният президент, който сме имали.

Оркският ви грак няма да постигне нищо освен да отблъсне хората със зловонието си, грачете си.
225
20
 
22
 
! Отговори
чехлюпрецедент преди 1 година
Този от фотото кой беше?
224
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
червените хлебарки са налази яко темата, явно им е спуснато за опорка да плюят по един от най-достойните ни президенти до сега. Не ви ли е срам, той ни беше президент или вие друго освен рублата не признавате?
223
8
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Проссията отслабва и това бяха предсмъртните и гърчове.
Скоро ще и одерем кожата.
222
13
 
15
 
! Отговори
до 273 глупаков преди 1 година
Донякъде е прав Плевнюту, Путин се опитва да внуши на некадърниците в нашата държава че ЕС им е виновен за неудачите.

Можеш ли да ми покажеш поне едно написано от Путин или казано къде иска да ти внуши че ЕС ти е виновен , ама то по името ти личи че не си от умните така че извинявай
221
5
 
27
 
! Отговори
А1 преди 1 година
Плевнелиев е убеден, че Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да
дестабилизират и да разделят ЕС.
------
Не Путин бе, а баба ти Меркел и ЕК в Брюксел с неадекватните си политически и икономически решения!

Да не споменаваме за политиката й на "откритите врати" и за лозунга й (перефразирам) "Бежанци от Африка и Бл.Изток - добре дошли в Европа".
Това беше и една от същественните причини за Брекзита!

Ама, то с акъл на амеба, какво повече може да кажеш/повтаряш, нъл тъй мистър Бийн!
220
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевнелиев казва истината, жалко само че тя е неудобна за платените руски тролчета тук, както и за работодателите им от БСП. Но няма страшно, на изборите ще покажем, че Бълария е против русия и БСП
219
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се сетя, че тоя го изритахме на последните избори, ме облива вълна от чиста радост.
218
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък тия, дето ни управляват чрез НПО, фондации, заповеди спускани от американското посолство как така не забеляза, че се месят във вътрешните работи на България. А платените протестъри не са ли външна намеса. Или Плювню си отваря очите само когато му е удобно.