Елена Поптодорова остана без дипломатическия си паспорт

Външно министерство е излязло с нота за промяната на статута й
21 мар 2017 08:05,
57
Елена Поптодорова остана без дипломатическия си паспорт
Снимка: кадър "Нова телевизия"

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова остана без дипломатическия си паспорт. Министерството на външните работи го обяви за невалиден с нота. Причината - трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени, съобщи bTV.

Поптодорова остава без дипломатическия си паспорт десетина дни след скандала със скъпата козметика на летището във Варшава.

Още по темата
Нотата е от 2 март и нея външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.

От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище "Шопен".

На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава.

Поптодорова нарече случилото се "неволна грешка".

На 9 март външният министър Ради Найденов съобщи, че тя няма дипломатически статут.

След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът ѝ ще започне най-вероятно на 1 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 7 години
До *** до 30Ъхъ,он и бай *** е член на БКП ! Даже е основател на БКП ! Капка интелект нямаш ,бе момче...
26
3
 
15
 
! Отговори
Циник до 30 преди 7 години
Това не е България!Това са шепа кърлежи впили се в изнемогващата и снага!Комунистическо наследство!
25
2
 
17
 
! Отговори
Маркиз дьо Тиквунь преди 7 години
До *** до Илияна и ЯнЛицето на България трябва да е точно човек като тая -крадлив ! Защото в тая държава нищо друго не се случва-който дойде на власт ,краде като за последно ...
24
1
 
16
 
! Отговори
Циник до Илияна и Ян преди 7 години
Вие да не сте и рода? Вместо да и избодат очите - и изписаха веждите! Ползвала куп привилегии, за които простосмъртните българи могат само да мечтаят...крадец-рецидивист "на дребно"А основната и функция е била(и е) да е "лице на България" Трябваше държавата - да и потърси сметка за уронване престижа на Републиката! Не да съм роден 2000 - 3000 да съм роден - крадеца си е крадец!
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изобщо не сте състрадателни. жената е на години. взехте и паспорта,сега как ще се снабдява с козметика ? цял живот го е правила, а сега,когато най-много се нуждае от кремчета и помади,вие я порязахте. от кварталния магазин ли да влачи сега ?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pravilno!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Слава на БКП и производните и: БСП, ГЕРБ, ДПС, Реформатори и т.н и т.н.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алкохолът не прощава.Личи си на снимките колко е подпухнала. И с това нейно интервю сама потвърди, че пипето й е разхлабено.Три мандата изкара на топло в САЩ, както се оказа, пак по предложение на Паси. Там явно е правила "услуги" на влиятелни еврейски организации и след края на посланичеството са й се отблагодарили с висок пост в еврейска организация. Накрая бабката сама се орезили. Както казват, каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво,браво и още един път браво!
18
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Неволна грешка" е да се изпуснеш без да искаш, но да прибереш нещо от магазина след което да разчиташ на дипломатическия си имунитет не знам какво да го нарека.На всичкото отгоре аз не чух едно извинение от нейна страна, напротив по телевизията се държа толкова нагло все едно на нея са и откраднали нещо.И това е бивш дипломат. Нямам думи.
17
0
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Външно е...хранилка за хиляди с...паспорти.Много е сладка тази работа,никой не иска да си връща...пашапорта доброволно и за това се налага да се пускат...ноти за такива като госпожата,която макар и...пенсионирана,се изживява за...вечен дипломат.
16
0
 
32
 
! Отговори
CNN преди 7 години
Гледах я по нова - чисто изтрещяла, самозабравена и самоповярвала си бабка с чувство за собствена значимост.
15
19
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 7 години
Стига с тези коментари само на инфалтилни мъже, с турски манталитет.А може би са се родили в най-лошото време 1990г. до 2000г. без никакви ценности.Самите те с нищо предполагам не са допринесли за България освен с "плюнки" и загубили възможността си да бъдат признати заради своите качества на специалисти и най-вече на хора .Жалко защото само техните безлични коментари четем.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯНАсамо че Иисус и днешните евреи са като бяло и черно.
13
16
 
1
 
! Отговори
ЯНА преди 7 години
-Който е безгрешен, пръв да вземе камък и да хвърли.-казал Исус.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остава въпросът колко хора притежават дипломатически паспорти без да са на дипломатическа служба. Хич не са малко.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете жената на мира. Пенсията не и стига, за това Паси я взе.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че от Външно не са си свършили работата да й вземат паспорта още ноември, не е нещо необичайно за нашата държава на всички нива. Най-вероятно са пригласяли на евреите, та да не останат по-назад. Поптодорова обаче размахва паспорта си през март, въпреки че той е невалиден. Сега трябва да се надява, че Монката Паси ще й направи услуга и ще я нагласи някъде, където няма да има камери и медиен шум, та да я отърве от справедливия обществен гняв.
9
0
 
24
 
! Отговори
овеч преди 7 години
Отначало много работи не ми се вързваха но след като прочетох-Американския еврейски комитет-вече всичко си дойди на своите места!
8
2
 
32
 
! Отговори
Борко преди 7 години
Да се качват и двамата на трабанта и да се скрият .Те са срам за България.