Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!

Имало изостряне между Анкара и ЕС, но България без радикални мерки
137
Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!
Снимка: Булфото, архив

Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено, коментира служебният премиер Огнян Герджиков на фона на напрежението между южната ни съседка и ЕС и агитацията на Анкара в полза на ДОСТ.

Още по темата
На въпрос дали очаква външнополитически провокации в изборния процес, той посочи, че има известно изостряне на взаимоотношенията между ЕС и Турция, но това не означава, че България трябва да предприеме радикални мерки.

"Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено. Другите европейски държави са отдалечени от Турция, затова за нас е много важно Турция да е приятел на България, доколкото това е възможно", посочи той.

Той припомни, че и България, и Турция са страни - членки на НАТО.

Според него опитите за провокация от "известни лица" от една или друга политическа сила, свързани с изборите не са за първи път.

Държавата обаче е готова, организацията е създадена за да се противодейства на такива опити, смята Герджиков.

"Няколко лица бяха експулсирани, на други е забранено да влизат на територията на България. МВР и специалните служби си вършат работата така както трябва", подчерта служебният министър-председател.

Герджиков отбеляза, че двамата турски граждани, експулсирани от страната не са имали дипломатически ранг.
"Те са се занимавали с неща, с които не е редно да се занимават и затова са експулсирани", посочи той.

МВР е мобилизирано , мобилизирани са и другите специални служби, мобилизирана е цялата държава за да бъдат безпроблемни изборите, каза той и допълни, че не очаква да има опорочаване на изборните резултати.

 "След всички проведени разговори с областните управители и председателите на Районните избирателни комисии се убеждавам, че към днешна дата няма сериозни основания за опасения за провал на изборите", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозно, не разбрахте ли, че ви манипулират да се мразите?
18
6
 
12
 
! Отговори
БРАТЯ БЪЛГАРИ! преди 7 години
БОЯТ НАСТАВА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ -ЕТО ГИ БЛИЗО НАШТЕ ДУШМАНИ.ДЪРЗОСТ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА.ДЪРЗОСТ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ PАЯ ПОКОРНА.БИЙТЕ, БРАТЯ, БОГ Е С НАС, ВРАЖА ПОРОДА -БОЙ ЗА ЧЕСТ И СВОБОДА, ЗА МИЛА РОДА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.
17
0
 
2
 
! Отговори
Оли Гофрен преди 7 години
Не моаа збера шо кат гворя ими течат лиигите?
16
0
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Когато съседа размахва ятагана и така вече 677г, ние с хляб и сол ли да го посрещаме или да купуваме ц400 което най сигурното решение
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще спрете с тия т*пи религии да се занимавате, не разбрахте ли, че ви манипуират?
14
3
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
До ЕрдоганГърците са хитър народ. И това е единствения Християнски Народ който има абсолютно същата култура с турците. Чувал ли си турски мелодии на немски? На гръцки ги има.Стари турски песни гърците си ги пеят на техния език. Абсолютно същата култура. Християнско копие на турците.
13
2
 
24
 
! Отговори
ами преди 7 години
Добри съседски отношения ДА,но НЕ надупени!!!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джедай тъй го извъртя като някоя уличница коята се оправдава -що е на перона .
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga s taja ve4na drujba turzia usa i tn i stiga s todi strah da vsjavste gerberi na bg narod saschto se tel s erdogan ??? Samo sa vlast lamtite stiga ve4e
10
3
 
14
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ще се успокоят страстите. Нека минат изборите в БГ и референдума в ТР.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против никой, стига да не пречи и да не се натрапва, и да не е ***.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Само говорите че щели да ви превземат. Ами Българи, почнете да разждате повече деца!! Само се оправдавате, нямали пари нямали детски помощи...кой е казал че ви трябват, правете като някой други народи, въдете се пък после като станете многобройини и ще видите как изведнъж ще почнат да ви уважават! А за Турция, нормално е да си искат, то всеки би го направил, важното е че Вие ги оставихте да ви превземат пак! Айде пишете ми минуси.
7
3
 
9
 
! Отговори
u,rtn преди 7 години
Е като сме съседи, какво трябва да им играем по свирката ли? Я да си гледат анадола и да не месят тук.
6
3
 
14
 
! Отговори
към 3 и герджика преди 7 години
И какво сега, да им се надупим ли? Ай стига с тези танкове, ракети и простотии.Какво ще направят, ще нападнат нас и цяла Европа ли??? Трябва да сме в добри отношения само ако и те са настроени добросъседски!
5
2
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Ако съседът ми се напива, слуша силно музика през нощта, разбива си стените с кангото всеки ден меежду 2-4, пуска си цигарите в моя балкон, храчи от терасата върху колата ми долу, хвърля си *** пред входа, а ако му направя забележка, ме псува на майка и налита на бой, не виждам защо трябва да съм в добри отношения, защото ми е съсед.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали си кадър на ДПС,какво да кажеш,хаха?
3
4
 
15
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Това, че сме съседи не значи, че трябва да сме приятели с тях. Те са лоши съседи и историята сама по себе си го доказва. Те и до ден днешен имат апетит да завладеят България като я турцизират постепенно. Това е като бавна и мъчителна смърт за България. Турцизирането ще свърши със завладяване на цялата власт, приемане на исляма като основна религия и сливането на Българя с Турция.
2
13
 
9
 
! Отговори
Така преди 7 години
Дания и Холандия са на другия край на Европа. Те могат да си говорят колкото искат, защото турските танкове и ракети имат да минат много държави преди да стигнат до тях. А ние ще ядем дървото ако на оня му прищрака.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и САЩ заедно могат да разбият Турция на война!