Герджиков: Трудни преговори и кабинет до Гергьовден

Премиерът не иска да остава на поста си по-дълго, било черен сценарий
10
Герджиков: Трудни преговори и кабинет до Гергьовден
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков прогнозира трудни преговори за кабинет и съставяне на правителство до Гергьовден.

Министър-председателят призна, че се е надявал да не стои на премиерския пост повече отколкото е предполагал.

Още по темата

"Деликатно е за управляващата партия да сформира кабинет, тъй като такова е разположението на силите, че няма да са много лесни преговорите. Това, което чух, е, че до Гергьовден трябва да има правителство", каза Герджиков пред Нова тв.

"Аз се бях нагласил до 27 април, но нищо не пречи още 10-ина дни ние ще упражняваме нашите правомощия, така че държавата няма да остане без управление", допълни той. 

Герджиков отказа да коментира вариант, при който остава на поста си по-дълго време, например година.

"Такива черни сценарии не ми прогнозирайте, психически не съм готов за такива неща. Така че step by step, стъпка по стъпкаq ако се наложи да стоя по-дълго", каза с усмивка още служебният премиер.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ох дано Герджиков остане, че като си помисля за Боце, Горанов, Лилето и т.н. и ме втриса, поста.щината и мут.ринщината пак ще избоее, за излага;ията пред света пак съвсем не ми се говори
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му се иска да остане....и на загубилия отбор също. БСП няма да получи мандат!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се замисля какви са другите две алтернативи се надявам това правителство да остане колкото се може по-дълго.
7
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До "Сценария": За Бойко такъв сценарий е възможен, даже логичен. Но в политиката (както в историята) едно и също нещо втори път се случва като фарс. БСП също има отговор на това: Да, ще направят правителство, но с уговорката, че при тази конфигурация на парламента то ще работи не пълен мандат, а само до края на председателството на България на ЕС. Така и протестърите няма да имат много подкрепа за да искат оставка, ако тя е обещана предварително. А на следващите избори - каквото сабя покаже.
6
3
 
9
 
! Отговори
Сценария преди 1 година
Сега ще ви кажа какво ще направи "тариката" Боко! Дългосрочен кабинет е невъзможен! Ще разиграе театър, ще се направи на ядосан и ще остави на Бсп мандата! Те ще направят кабинет на малцинството, Борисов ще ги подкрепи частично, след това изкарва дежурните протестъри, пада кабинета, връща се на бял кон с по-голямо мнозинство и евентуална влизаща в парламента дясна партия с която ще управлява!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да има кабинет няма да е задълго! Вервайте!:) Борисов ще прави избори докато има мнозинство! Той е непоправим егоист и себелюбец!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да си отидеш скоро пак ще дойдеш ! С такъв парламент от стари муцуни !
3
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
В първия момент се учудих защо точно до Гергьовден трябва да се направи правителство. Но сигурно има просто обяснение - някое гергьовско агне трябва да се жертва, за да се закрепи бъдещата коалиция.
2
4
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 1 година
Борисов е отишъл в Брюксел да пита ,може ли да направи съюз с националистите от ОП -ако му кажа ,че може ,значи ще има правителство ,ако не ,то тогова правитедство ще прави БСП .
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че по-рано ще си ходиш, Герджик!