На хоризонта: Силен кабинет на ГЕРБ, силна опозиция от БСП

Екатерина Михайлова и Красимир Премянов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 30 мар 2017 10:50 | 30 мар 2017 10:30, Камелия Цветанова
40

ЦИК обявява официално резултатите от предсрочните парламентарни избори днес, но дали ни чака стабилност или не коментираха в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR бившият зам.-председател на 40-ото Народно събрание проф. Екатерина Михайлова и председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

Още по темата

Според Михайлова има предпоставка за стабилно правителство.

"Друг е въпросът какво ще направят тези в него. От тях зависи дали ще зададат дългосрочна перспектива", заяви тя.

Михайлова посочи, че правителство ще бъде съставено от най-голямата политическа сила ГЕРБ, но дали партията на Бойко Борисов ще направи коалиция, или ще управлява с подкрепата на други политически сили - предстои да видим.

По думите й това е парламент, който се очертава със силни играчи от двете страни - управление и силна опозиция, което ще направи правителството по-стабилно.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов пък не е доволен от активността на изборите и сподели, че е очаквал много по-висока. Според него въздържането от гласуване на гражданите говори за отчаяние от политиката.

"Една политическа система може да е стабилна, ако икономическото състояние на страната е добро. Голяма част от хората би трябвало да участват в изборите, търсейки промяна на своя материален статус. Той не е добър", подчерта Премянов.

Той не изключва бъдещият кабинет да бъде експертен, като този на Любен Беров.

Категоричен е, че отношенията ни с Турция са сложни в момента и във връзка с това България трябва да бъде неагресивна, но устойчива и стабилна, с безспорно национално съгласие по темата как да защитаваме своя суверенитет и интерес.

"Ако ние сме разединени и в конфронтация, това не е никак добре за България", коментира той. Според него България трябва да изглежда единна и стабилна пред турската държава, а председателството в ЕС стои на второ място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 29: Направил си тюрлюгювеч от празни приказки. Служебното правителство, назначено от ген. Радев започна разчистването на проблемите, оставени от кого? Ако Бойко и ОП направят правителство то няма да изкара дълго именно за това, че гербаджиите се правеха на глухи, когато от БСП и от ОП им казваха, че трябва да се провежда социална политика. Все излизаше Менда Стоянова да обяснява, че пари няма. А пари има, само че отиват за корупционни практики. 80% от държавните поръчки - за 10% "наши" фирми
23
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха, смешници! преди 7 години
БСП?Силна опозиция ли?Силни крясъци, неправомерни обвинения, инсинуации по адрес на всеки, който не е ляв и по отношение на всичко, което би попречило на една шепа червена върхушка да се обогатява, присвоявайки безогледно.Затова си избраха за рупор Корнелия. Тя е много подходяща да вдига такава олелия, тепегьозлъкът и алчността й нямат граници.Силна е онази опозиция, която има конструктивни идеи в полза на обществото. Това няма нищо общо с неизпълнимите обещания на пишман популистите.
22
0
 
6
 
! Отговори
ДО 25 преди 7 години
Млади момко голямото крадене беше още 88-90та.И сега всичките крадци са или олигарси у нас или са в чужбина.Това беше ограбване ,не крадене.А ДПС какво крадене му дръпнаха.....
21
4
 
6
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
"Краденето" на ГЕРБ е прашинка а краденето на Бе-Сепе: планина! Кое е по-опасно за България?Отг.- руското крадене
20
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Страхотна двойка са. Нямам думи. Е нека се вземат.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие си мислите че в България има демокрация, за президент ви ''накараха'' да изберете социалист а за парламента европейци, бъзикат се с вас за да сте послушни още дълго време.
18
10
 
14
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Силен кабинет- силни песници по червените сурати! Но кой ще ги нанася- невменяемото джудже което още се лекува,Шкембето Прасимир или преметача Балери? Един Бойко ни остана,България да пази- всички други са продажни московски мекерета!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ ИЗЦЕДИ ОТ ГЕРБ ВСИЧКО КАКВОТО МОЖЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ КРЕПИ НА НЕГОВИЯ ЗЛАТЕН ПРЪСТ.ИНАЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПУСНАТ В УПРАВЛЕНИЕТО МАРЕШКИ, А ТОЙ Е НЕОБУЗДАНО ВЛАСТОЛЮБИВ
16
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинета на ГРОБ може да е силен само в краденето
15
4
 
21
 
! Отговори
силен? преди 7 години
колко да е силен? Инвалид с 2 патерици... И ако решите пак да вдигате ток , вода и парно - да знаете - тоя път бой ще ядете!
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваното е,че сорошоидите-русофоби гризнаха дръвцрто.
13
2
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Заглавието на статията е лозунг като от времето на бай Тошо: "Всичко е силно и вървим напред". А с каква програма, с какви приоритети, с какви нови заеми, и докога - това е друг въпрос.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, да ! Сидеров доста неприятности имаше от гербавата власт. И сега няма начин да не си го върне, щом е във властта. Дотатъчно е да разтури групата на патриотите, или да изнудва безкрайно Борисов. Който нищо не може да стори, защото иначе идва страшната Нинова. Абе запасете се с пуканки, интересното предстои!
11
11
 
9
 
! Отговори
Д-р Надя Николова преди 7 години
Пациентът с псевдоним "Психиатър" да се връща веднага в отделението за опасно луди червени отепляци!
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наде, след като с гърди защитаваше любимия си Пепи, сега май е прехвърляш в отбора на тиквите. Там кой ти е любим?
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ НОМЕР 4!! БЕЗ ДА СЪМ ПРОЧЕЛ КОМЕНТАРА ТИ И АЗ СМЯТАМ, ЧЕ ГО БЪДЕ ДО ОКОЛО 6 МЕСЕЦА!!!ПРОСТО ВОЛЕН Е КРАЙНО НЕСТАБИЛЕН И ПОИСКА ЛИ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ТОЙ ЩЕ МИНЕ А БУДА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ПРЕДИ ВОТА :DКАТО СЕ ЗАМИСЛЯ МОЖЕ БИ ЕДНИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩОТО НЕВМЕНЯМИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА ГРАБ И В МОМЕНТА ОТБЕЛЯЗВА 11 И ПОСЛЕ 11 :D ЕЛЕКТОРАТА НА ГРАБ НЕ ЗНАЕ ПОВЕЧЕТО КЪДЕ ДА СЛОЖАТ ХИКСЧЕТО В БЮЛЕТИНАТА ТА ПРИ ЕДНИ МАЖОРИТАРНИ ТОТАЛНО ЩЕ СЕ ОПЛЕТАТ!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,голем смех.След шута по седесеусраните муцуни,Бойко остана в парламента сам самичък,заобиколен само от"рубладжии".Като почнем от Сидеров,минем през Каракачанов,Марешки пере руски пари,Доган получава руски ордени,да не говорим за БСП.И ще трябва да управлява с тези хора.Кееееф!
7
4
 
25
 
! Отговори
Я преди 7 години
Силен кабинет на герб ?! Алоооо, 1 април е чак в събота ?!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя Николовая се замисли дали тиквите са спечелили, като 50 процента от БГ народ нее гласувал - с 4 процента не се печели булка, печели с 60 спрямо 30 както стана с майкави на нацията, и реално никой нищо нее спечелил от Народа
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е КОЛКО ДА Е СИЛЕН!!!!ТО Е ЯСНО, ЧЕ КАБИНЕТ НА ГЕРБ ЩЕ ИМА САМО ЗА ДА МОЖЕ ПОСЛЕ ДА МУ ПОИСКАТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ И ДА ПАДНЕ ДО ПОЛОВИН ГОДИНА :DМАРЕШКИ ЗНАЕ , ЧЕ ПОДКРЕПЯ ЛИ БОРИСОВ ПОВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВИДИ!ДПС СЪЩО СА НЕДОВОЛНИ! ТАМ ИЛИ МЕСТАН ЩЕ ГО ЛИКВИДИРАТ ИЛИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ!! УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ДПС НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЩОТО ГЕРБ ЩЕ СИ ЗАМИНЕ АКО ТОВА СТАНЕ!А ПЪК ДПС НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ПАТРИОТИТЕ ;D А ПАТРИОТИТЕ НЕ СА ЕДИННИ!ЩЕ ИМА КАБИНЕТ НА ГЕРБ ЗА ДО 6 МЕСЕЦА ТОЛКОЗ :D