Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС

Майката на 25-годишната Теодора е загинала при нелеп инцидент с тролейбус
Обновена: 1 апр 2017 20:48 | 1 апр 2017 20:48,
146
Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС
Снимка: "24 часа"

Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание вероятно е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 

25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. 

В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.

"С мои връстнички се записах на шега и за забавление в тези състезания по красота. Не възприемам себе си като модел", признава Халачева.

Близки и познати на 25-годишната социалистка обаче твърдят, че красотата е само допълнение към нейните качества и способности, пише "24 часа".

"Визията й е само допълнение към нейните личностни качества. Притежава характер и воля. Има и опит в партийните дела. В БСП е от 7 г. Инициатор е на много проекти за младите хора", гордеят се с нея от местната соццентрала. 

По думите на Теодора, никой от близките й не е членувал в БСП, а тя сама е избрала този път. 

"В семейството ми никога не сме говорили за политика, но за мен е кауза и професия", споделя тя. 

Халачева е възпитаник на ПУ "Паисий Хилендарски", където завършва Политология с пълен отличен. 

По време на следването си младата депутатка преживява и най-тежкия удар в живота си. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент. 

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда за това, че е превозвал извънгабаритен товар и по непредпазливост е причинил инцидента. Управителят на дружеството, където е работил водачът, е оправдан. 

След случилото се на Теодора Халачева й се налага да съчетава лекциите с работа, за да може да издържа себе си и своя брат. Въпреки това успява да взема изпитите си с отлични оценки, споделя доц. Драгомир Генов от Факултета по икономика и социални науки. 

Младата социалистка е спечелила уважението му с това, че отстоявала позициите си и преподавателят е убеден, че ще прави това и в парламента. 

Според Теодора, интересите на младите хора у нас трябва да се защитават от човек на тяхната възраст. Необходими са стажантски програми в реална среда, тъй като сега завършващите ВУЗ-ове се оказват в порочен кръг - имат образование, но заради липса на опит не могат да се реализират, твърди още тя. 

"През следващите месеци започвам диалог в Пловдив с университетите и бизнеса за осигуряване на възможност за младите за придобиване на практически опит", споделя депутатката.

Тя вече има опит в подобни проекти, миналата година създава програма за интелигентно сътрудничество между ПУ "Паисий Хилендарски" и партийни централи в града, в резултат на което 20 студенти от специалностите "Политология" и "Международни икономически отношения" започват стажантски програми. 

Халачева е двигател и на програмата "Образована младеж" на БСП в Пловдив, която вече седма година осигурява безплатно обучение по български език и литература на зрелостници. 

Теодора е заявила също, че със заплатата си на депутат ще плати първата семестриална такса на гимназиста, който тази година изкара най-високата оценка на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те всички политици в официалните им биографии пише подобни неща.Изключително способни,интелигентни,завършили не едно и две висши образованоя.Носители на престижни награди.Признати почти в цял свят.Само не става ясно защо не могат да гласуват дори едон читав и нормален закон вече почти 40 години?Например за наказанията за шофьори убийци?И още хиляди други?
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е вижда се кой е за промяна на статуквото!!!
32
8
 
7
 
! Отговори
БеСеПар преди 7 години
Това, вече е подигравка с институцията Парламент и с народа!Мястото където се коват закони стана някакъв вертеп на престъпници, неграмотници и разни ***...Е, естествено най-долната *** вкарана в парламента винаги е от ДъПъСъ следвана от ГРО*Б.
31
7
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Може да плоска в тялото ,но с достоверен мозъчни гънки от теб !!!!
30
12
 
8
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
Нали БКП-то беше столетницата ? Бсп-то казаха че нямат нищо общо с БКП-то.Това че всички от БСП са издънки на ЦК-то,не означава че са същите продажници.Мисля че означава че са по-големи продажници. Вива ла Тръмп.
29
11
 
9
 
! Отговори
Фердинанд преди 7 години
И аз съм бил солист в два хора, в училище имах само шестици и любимото ми куче умря, когато още бях ученик, пък и още съм млад, но това не ме прави политик.
28
11
 
5
 
! Отговори
раданчо преди 7 години
коза на столетницата е че вкара много слабоумни депутати по този показател наистина ще се състезават с герб кой е по-по-най-глупав.предстои невероятен цирк на наш гръб.
27
16
 
20
 
! Отговори
*********** преди 7 години
Поредната Калинка
26
15
 
24
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Поздравявам това хубаво и умно момиче! Желая и успех!А на тъпанарите , които я ругаят от септичните си ями пожелавам да се задавят!
25
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да... така стават нещата бла - бла - бла и много фелацио на подходящите хора !
24
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влюбен съм ще гласувам за БСП, инвестирайте и у силикон и джуки че плоска като дъска.
23
13
 
16
 
! Отговори
Андрей Харизанов преди 7 години
И какво от това ?! Защо трябва да й се радваме ?! На какво да се надяваме ?!
22
15
 
18
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
Като няма съдържание поне да има фасада.
21
16
 
12
 
! Отговори
ГМО преди 7 години
Няма кой да лъжат освен себе си, чакаме падане на визите за Канада какво ни интересува тая,, адиос дрогари.
20
14
 
22
 
! Отговори
селтак преди 7 години
ПОНЕ ДЪРТИТЕ ПЕРГИШИ ЩЕ СИ ОТ...Т !!
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стар бардак със нови... кокошки, има напредък.
18
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 100,000 българи ще емигрират тази година. Политиците ни вече лъжат само и единствено себе си.
17
7
 
20
 
! Отговори
Так требе преди 7 години
Трябва модернизация на бардака и най-вече на персонала!
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне е приятна за окото, за разлика от повечето несменяеми депутати. Успех в политиката и повече работа, по-малко приказки и интриги.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая да видим нещо хубаво в тоя парламент. :)