Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС

Майката на 25-годишната Теодора е загинала при нелеп инцидент с тролейбус
Обновена: 1 апр 2017 20:48 | 1 апр 2017 20:48,
146
Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС
Снимка: "24 часа"

Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание вероятно е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 

25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. 

В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.

"С мои връстнички се записах на шега и за забавление в тези състезания по красота. Не възприемам себе си като модел", признава Халачева.

Близки и познати на 25-годишната социалистка обаче твърдят, че красотата е само допълнение към нейните качества и способности, пише "24 часа".

"Визията й е само допълнение към нейните личностни качества. Притежава характер и воля. Има и опит в партийните дела. В БСП е от 7 г. Инициатор е на много проекти за младите хора", гордеят се с нея от местната соццентрала. 

По думите на Теодора, никой от близките й не е членувал в БСП, а тя сама е избрала този път. 

"В семейството ми никога не сме говорили за политика, но за мен е кауза и професия", споделя тя. 

Халачева е възпитаник на ПУ "Паисий Хилендарски", където завършва Политология с пълен отличен. 

По време на следването си младата депутатка преживява и най-тежкия удар в живота си. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент. 

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда за това, че е превозвал извънгабаритен товар и по непредпазливост е причинил инцидента. Управителят на дружеството, където е работил водачът, е оправдан. 

След случилото се на Теодора Халачева й се налага да съчетава лекциите с работа, за да може да издържа себе си и своя брат. Въпреки това успява да взема изпитите си с отлични оценки, споделя доц. Драгомир Генов от Факултета по икономика и социални науки. 

Младата социалистка е спечелила уважението му с това, че отстоявала позициите си и преподавателят е убеден, че ще прави това и в парламента. 

Според Теодора, интересите на младите хора у нас трябва да се защитават от човек на тяхната възраст. Необходими са стажантски програми в реална среда, тъй като сега завършващите ВУЗ-ове се оказват в порочен кръг - имат образование, но заради липса на опит не могат да се реализират, твърди още тя. 

"През следващите месеци започвам диалог в Пловдив с университетите и бизнеса за осигуряване на възможност за младите за придобиване на практически опит", споделя депутатката.

Тя вече има опит в подобни проекти, миналата година създава програма за интелигентно сътрудничество между ПУ "Паисий Хилендарски" и партийни централи в града, в резултат на което 20 студенти от специалностите "Политология" и "Международни икономически отношения" започват стажантски програми. 

Халачева е двигател и на програмата "Образована младеж" на БСП в Пловдив, която вече седма година осигурява безплатно обучение по български език и литература на зрелостници. 

Теодора е заявила също, че със заплатата си на депутат ще плати първата семестриална такса на гимназиста, който тази година изкара най-високата оценка на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агентите на КГБ, децата им, внуците им и правнуците им пият българска сиромашка кръв !
53
5
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
А изброените от вас на кого са слуги ако не на "бившата" номенклатура,те са машата в ръцете на тандема бкп-дс.
52
3
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 7 години
Журналисти, артисти, певци, а сега и модели. Уфтсете си пасат тревата и гледат тъпо.
51
6
 
14
 
! Отговори
Червените милионери преди 7 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без никакъв житейски и трудов опит ще решава с гласа си съдбата на народа.Изобщо не знам коя е напълно анонимна освен за семейството си и Партията.
49
5
 
10
 
! Отговори
каунь преди 7 години
Таз като и гледам кравешкия сурать и огромните ръки, сигурно е мис агрофитнес !
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Комунистите ограбиха40 милиарда евро външен дълг от Софиянски, Костов и Царя и 15 милиарда евро нови заеми натрупани от Борисов.
47
5
 
12
 
! Отговори
Не забравяйте преди 7 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
46
5
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 7 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
45
6
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
44
5
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Тоз ,,Коз'' ще го ,,Цакат'' много да занете.Просто традиция в ,,Партията''.
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Залагам си топките, че дядото на момата е бил "баер" на шумкарска банда.
42
6
 
0
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До Виктор"В името на хляба и живота,ще подтисна в мене патриота:...,се пееше в една българска песен
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i nai staria e ot BSP
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теодора, поздравявам те за успеха. Пожелавам ти ползотворна работа в парламента.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВикторНяма платени държавни работни места и не могат да издържат семействата си като частници ги уволнят
38
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво ВИКТОР ! С такива като теб , има надежда за България !!!!
37
15
 
16
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
До " Анонимен " Защо още 100 000 българи да емигрират?! Емигрират страхливците и продажните хора ! Не трябва да освобождаваме земята българска на малцинствата ! И тук може да се живее добре ! Хора , не емигрирайте, България се нуждае от всеки един от нас ! Нашите родители също ! Нека не ги лишаваме от това да виждат как техните внуци растат .....
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като политичка най-бързо ще забогатее.
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех ! И на добро да е !!!!