Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова

БСП зад ГЕРБ за европредседателството и демографията
4 апр 2017 16:23,
93
Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова
Снимка: БСП

БСП поиска отмяна на шоковото увеличение на цената на природния газ и на топлата вода.

"КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва ГЕРБ", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след заседание на ръководството на червената партия.

Тя припомни, че в края на миналата година е било поискано КЕВР да вдигне цената на природния газ с 18%, но комисията предизборно я намалила с 3% "в услуга на една политическа партия". Сега към поскъпването се добавяли и онези 18% и така се стигало до натрупаното шоково покачване на цените с 30%.

"През цялата кампания този въпрос се е отлагал като решаване и се е крил. Не е имало изобщо обществено обсъждане, което е задължително по правилата за вземане на решения за ценообразуване. Такова обществено обсъждане по цената на природния газ не е имало в последните 2 години и половина", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

По думите й през това време Комисията е показвала тенденция на непрозрачност, на взимане на решения на тъмно и на пренебрегване на правилата, които изискват задължително обществено обсъждане.

Нинова припомни, че по време на предизборната кампания се е обещавало увеличение на доходите, но нито веднъж не се е споменало какво шоково увеличение се очаква на природния газ и евентуално на стоките и услугите.

Соцлидерката напомни и че у нас 1,6 млн. души живеят с доходи под границата на бедност, която е 314 лв.  Нинова допълни, че този шоков скок на цените ще е пагубен за живота на тези хора.

БСП поиска отмяна на решението за поскъпването и подлагането му на обществено обсъждане.

"Докато това не се случи, да не се гледат увеличението на цените на парното и топлата вода. Това решение би било производно от увеличението на цената на природния газ. Ако въпреки това такова решение влезе в сила, независимо от преговорите за правителство, от работата на парламента, служебният кабинет да започне оценка за въздействието на това увеличение върху бизнеса и върху гражданите и да предприеме компенсаторни мерки", поиска още Нинова.

Тя настоя и да се потърсят резерви в бюджета и да се увеличат доходите на хората още сега, а не някога в бъдеще. Тези стъпки трябвало да се предпиемат от служебния кабинет или от правителството на ГЕРБ, ако то бъде съставено.

Настояването на социалистите за по-високи доходи е за онези, върху които може да влияе държавата и правителството – минималната работна заплата и преизчисляването на пенсията.

Нинова обяви, че правителството на ГЕРБ може да разчита на подкрепа от БСП по теми, свързани с председателство на ЕС и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Я пак !? До сега 27 години това което крадете герб ли го построи !? Личи си умен си !
32
2
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
И ти си един умник !!!! Това ли ти е алтернативата !!! Крадене използване робуване !!!! На кой си притрябвал ако не лазиш !!!!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41 За твое нещастие , Да! :) Когато БСП построи нещо или увеличи доходи двойно ... тогава ще давате акъл. До тогава по тиху.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОМРЪЗНА МИ ДА ЧЕТА ПИСАНИЯТА НА РАЗНИ ПЪПЧИВИ НЕДОРАСЛЕЦИ.
29
1
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Умен си умеен ! Повече и от лидера си !!!!
28
5
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 14 Ние "гробарските ***" си пишем безплатно бе , мискинин.А що се отнася до културата на "тиквата" народа си каза думата.
27
1
 
6
 
! Отговори
До29-Анонимен преди 7 години
Явно не си живял по време на ,,Вечната дружба" дете.Времето на СИВ ли ти е мечта?Или......??? Знаеш ли какво искаш,или просто така ти е заповядано.Дай алтернатива като го няма,,ейропеството"
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП е на кремълската хранилка заедно с ДПС, АБВ и президента. Те са българофоби
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП като беше на власт преди 2 години, защо не вдигнаха доходите двойно ? Или пенсиите двойно ? Орешарски защо не подписа увеличение ?Тая манипулация вече се изтърка другари. Измислете нещо ново знам, че ви е трудно :)
24
3
 
6
 
! Отговори
михов преди 7 години
Корнелке,ходи и се събитрай с патриотите те щели да се коалират с Бойко,така имаш шанс и ти да участваш в Правителство:)))
23
0
 
8
 
! Отговори
ДО -28$Анонимен преди 7 години
Това което си написал мислиш ли че има връзка с главния ти мозък?Ако имаш такъв. ББе бил охрана на АРЕСТАНТА Т.Живков а не управленеца.Явно си малък.Все едно да обвиниш Хитлер че е подготвил Меркел.Ех ,дечурлига невръстни,питайте бе не ги съчинявайте такива че сте смешни. Слуги сте вие тролчетата!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как бе, социалистите като Бехар на власт как да не вдигнаха доходите? Вдигнаха ги ама само на тях си. От къде мислиш се пръкнаха толкова милионерчета в редиците им?
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ниновица, я кажи како к'во ти отне демокрацията
20
2
 
10
 
! Отговори
Crow преди 7 години
Социалистите, като бяха на власт що не вдигнаха доходите и не намаляваха цените? Тая освен, че е надута е и ***, ако си мисли, че хората забравят бързо за тяхното управление...
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, докато "стоите зад гербаджийчетата" няма да спечелите избори!!! Не виждате ли,че еуропейството е бита карта.....още две годинки парички от брюкселските зелки. А ПОСЛЕ??????????
18
3
 
8
 
! Отговори
Поживял и видял преди 7 години
Абе вие ,,Баце" и ,,Боце" да не сте от Шуменската тролска дружинка? За вас живота е започнал през2009 ли? Нямало е Т.Живков,Луканов,Беров,Попов, Виденов ,Станишев и Орешарски.Много съса памет имате ,или сте в осми/незавършен/клас. Тия от поста на 18 какви са и кои са.Не е нужно да си *** ,а да си живял по дълго още когато бай Тошо каза,,Ние ви излъгахме,социализъма се оказа едно недоносче" И хазната беше ограбена и изпразнена ,ама вие тогава сте били в ,,ташкент на тате"Мушмороци тиквенни!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битият бит и еваният Еван....Кофти е да си от двамата страна. А се виждаше като премиерка. Щеше вето на санкциите да налага....Жалка картинка.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, зьабравила си да кажеш и пони за всяко момиченце, колело за всяко момченце, S8 за всеки тийн, комунизъм за всеки възрастен- че за 30 години, се вижда, че не се научихме да работим. Аре... у левоОтделно от това - Одит до пръсване за КЕВР, политическите маши
15
10
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Южен поток + Белене = равно на енергийна независимост!
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои са тези които мислят за бедните-Гергов,Гущеров,Арабаджиев,Манджуков,Овчаров, Райчев,К.Добрев,Цеко Минев,Божков,Василев,Райчев ,Инджов и т.н. и т.н.,дане изреждам.Те са се загрижили за онеправданите ,нали? От почти 30 години смучат и изнасят парите ни навън,пращат си децата в Щатите и Западна Европа и говорят за справедливост.Е гати цинизма. И живеели с 2,500 лева ,а карат джипове за 150,000.