Неуспялата уседналост – провокация или хитър ход

Законопроектът се оказа тест за общественото мнение
6 апр 2017 11:52,
34

Политически ход или провокация е внесеното предложение за промяна на изборното право чрез въвеждане на 3-месечна уседналост преди избори? Това коментираха дипломатът Стефан Тафров, бившият депутат Димитър Байрактаров и социологът професор Михаил Мирчев в студиото на "България сутрин".

Мнението си по казуса сподели пред Bulgaria ON AIRи уволненият директор на "Съвета по законодателството" Любомир Талев. Според него той е изкупителна жертва на скандалът около законопроекта за уседналостта. Той бе уволнен заради изготвения проект и внесените с него промени в Изборния кодекс в частта "Заключителни разпоредби", сложени за обществено обсъждане на Интернет страницата на Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талев президент, вън зеления чорап
10
13
 
7
 
! Отговори
С преди 7 години
Бай Х, днес си тук, утре те няма. Я заминеш, я се споминеш. Всеки с българско гражданство има право да гласува. Където и да се намира. Гласуване по пощата!
9
2
 
3
 
! Отговори
Nikolinka ot Kotel преди 7 години
Do tochkata. Am nali nie si gi izbrahme?!
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЩОМ НЕ ЖИВЕЕШ ТУКНапротив, на вас дето гласуват тук, трябва да ви се забрани, защото от вашето определяне кой да управлява виж до къде се докарахме.Вие ДЕТО ОПРЕДЕЛЯТЕ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА, явно не умеете да го правите, защото все избирате тези, които съсипват.Това ли вие идеята? Ще отречеш ли че сме зле? Това че живееш тук не е достатъчно за да си мислиш че си достатъчно умен, за да гласуваш. Тези от вън поне са видели как се прави успешна държава.И не, не съм емигрант. Но ми писна от вас.
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам нищо скандално в проекта за уседналостта. Не разбирам защо медиите искат да ни втълпят това!
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората искат да се реши веднъж завинаги проблемът с турския вот и партии от типа на ДОСТ. Докога ще ни разиграват!
5
1
 
26
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Това е едно от най-смислените и нормални предложения, касаещи политическата система и в частност избориния процес в последните 30 години!Жалко, че беше употребено и неоценено. Но ще се върнем точно на същото. Някой ден!Защото Ердоган им е дал 11 дена допълнителен извънреден отпуск, за да гласуват - някъде в Турция или връщащи се тук с автобуси. Това може и трябва да бъде преодоляно.И е вярно, че ако не живееш в България се откъсваш, особено от политическия живот.
4
5
 
17
 
! Отговори
По логиката на СДС преди 7 години
които легитимираха ДПС само да се борят с комунистите, ГЕРБ допуснаха регистрация на ДОСТ при все, че се знае, че Борисов управлява съдебната система с СМСи, Наследниците на Костов - умни и красиви са най-вече живеещите в чужбина, като си мислеха, че тези на ЗАПАД ще гласуват само за тях и се докарахме до това положение ЦИК да мисли начин да спре организирания вот за ДОСТ от ТУРЦИЯ с поледните изисквания за декларации на място в залата. ЗАБРАНА ЗА НЕЖИВЕЕЩИ ТУК ДА ГЛАСУВАТ
3
5
 
1
 
! Отговори
Snop преди 7 години
Moment, da poglednem za spravka v bg demokratichnite istoriiki kak e bilo pri idvaneto i zaselvaneto na bulgarite s konete po tezi zemi na rbg...:-)
2
4
 
30
 
! Отговори
ЩОМ НЕ ЖИВЕЕШ ТУК преди 7 години
Няма какво да гласуваш и да определяш аз как да живея и кой да управлява
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се измисли нещо по въпроса, но текущите предложения все едно са дошли докато с баджанака сме обръщали вече 8-*** бира в кръчмата.