Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
10
 
30
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!-------Тоест, международното право и закони не важат за САЩ и неговите съюзници!?Това е Първото правило на дедо ви Со....ос и випускниците на неговите НПО-та "по света и у нас"!
217
11
 
26
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Митов, Тръмп недолюбва непрофесионалисти, чиновници натегачи като теб! За какво лаеш/се бориш бре кутре декоративно?
216
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно точно и много логично изказване на Митов!
215
7
 
11
 
! Отговори
това не тя, а он преди 7 години
Рмебрант-устните на миткефочи- а ла Цеца Плевцачевачелце-комосомолсконосле-мънано да не боцка по торбата с оресите га лизка некоя си О-образна срамна устнаушета- формат дръжките по време на цуруюк задна прашкамозък-бекап+утски, премесен гер*бални метатстази
214
4
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Странно! Те това ли е демокрацията! Всека институция в БГ сама за себе си без кординация, обща външна политика и дискусия? Разбира се при условие че не броим sms-ите на Борисов! :)) пп. преди време и Борисов го издъниха с някакво изявление - Външно, Ненчев и кой бе там по външнополитическа тематика! :)) Циркът на територията е пълен!
213
7
 
31
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
"Тук химическо оръжие има"....Да, Митов, има химическо оръжие и то представлява складирано такова от терористите от АлКайда!!! И кой беше този Митов...ааа, поредната американска *** в БГ, заемала поста външен министър...Такива като този, Никито Младенов, Соломон Паси и т.н. нямат нищо общо с позицията на българския народ по изложените външнополитически въпроси! Техните господари са в САЩ...А и Плюванлиев и той е от същата кохорта!
212
2
 
17
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Разбира се това е шега и то груба,истината е че богатите европеиски страни просто източиха лекарския ни потенциал,тук останаха само 2-3 ръка специалисти,няколко съмнителни играчи с басарабски и подобен произход борещи се за заветния български паспорт и пълнеж.Ето това е важното а не дали някакъв полуостров на маината си се определял по някакъв начин
211
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мурззилажа ще виси на такелажа...
210
3
 
19
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Та като стана въпрос за търговци в храма,някои може ли да ми обясни защо преди името на всяка болница се мъдри някакъв светияСВ ....СВ,,,,СВ.....Това как си го превеждате,щот аз ако имаш парички и от рак ще те излекуваме,ако нямаш обаче 5 дена по здравна каса и мри *** ,моли се на светията отпред
209
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролмобилизация, скоро ще почнат да ви плащат само в рубли, т.е. да не ви плащат...Хахаха.
208
20
 
8
 
! Отговори
до 265 преди 7 години
дядя Пу ткин ти плаща в рубли да те онож да по турски табиет, хахаха, г л у п ак тролещ р о м
207
4
 
24
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Обективен и безпристрастен но изритан вън отпарламента от българския народ.Еми без коментар към отпадъка на политическата класа.И отмениха отпечатъците които прокара другия *** лекарчето с фашистки напъни
206
3
 
26
 
! Отговори
сиромах преди 7 години
Митов,ясно е кой ти налива парички за да си толкова сигурен в това има ли или няма химическо оръжие в Сирия!Я подобре кажи каква демокрация създадоха САЩ в Либия,в Ирак и сега същото ли ще създават в Сирия?Толкова ли си *** и заслепен та не виждаш как целта на САЩ е разсъндъчване на цели региони от там ангажиране на Европа с гасене на възникналите пожари и насищане с отрепките на алкайда създадена от същите тези САЩ на свикналата с мира Европа!?Кажи къде не са се месили Щатите ?
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 254Krim e priznat za Ruski ot Rusia, koiato ima pukala, fiseci i fr4ila.
204
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия минималната заплата е 7500 рубли, което са 230 лева, а у нас е 460 лева - два пъти повече.
203
7
 
19
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Кои точно беше тоя и от чие име говори вероятно от партията на неуданиците .Доколкото си спомням българския избирател му заби шута в *** и го прати да пасе овце
202
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим не е руски, както лицето Иво хРистов Петков не е бъларин -той е руска *** в а, родена в истанбул
201
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е признат за руски само от 6 държави: Афганистан, Сирия, Куба, Венецуела, Северна Корея и Никарагуа
200
8
 
10
 
! Отговори
да! преди 7 години
Не само Вие, г-н Митов, всички мислещи българи очакваме от вчера ПОЗИЦИЯТА на президента Радев по този важен въпрос.Добре,че действуващият външен министър даде стегнат,лаконичен,достоен отговор каква е позицията на РБългария.Но е тревожна атмосферата като цяло след изборите: четете в.Стандарт- обширно, злостно се обяснява за ДЯСНОТО и пак се намесва г-н Иван Костов- като че чета РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО от 1956г. или сегашното А-СПЕКТО( с образи на "Запада:" от 1960)Тези хора в ЕС ли живеят?А Президен
199
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даниелке, хайде изпълзи обратно в дупката и не се показвай повече. Не разбра ли, че като се подадеш и веднага те настъпват