Обединение в дясно? Може, но кой ще преглътне егото си?

Не всички в РБ били реформатори, смята Трайчо Трайков
10 апр 2017 11:00,
51

"Автентичното дясно" има 4 години, за да се обедини и да даде алтернатива на всички проевропейски и прореформистки настроени хора", заяви Трайчо Трайков от "Нова република" пред Bulgaria ON AIR.

"За да се стигне до обединение, трябва много хора да преглътнат егото си. Това е задължително условие", категоричен бе той.

Попитан защо не се е стигнало до обединение на десните сили преди изборите, той отвърна, че времето е било прекалено малко за подобни рокади.

"Ако се бяхме обединили преди изборите или по време на предизборната кампания, можеше да не се отрази положително. Не беше сигурно, че хората ще припознаят новите лидери. Нямаше време за такова обединение. Но сега имаме 4 години, за да се прегрупираме", посочи той.

Според него "Реформаторски блок" е бил добра идея, но се разпаднал поради разминавания на интересите на неговите членове.

"Въпреки че "Реформаторски блок" беше добра идея, далеч не всички хора бяха реформатори в него. В "Нова република" се събрахме хората, които сме продемократично и проевропейски настроени", обясни политикът.

Акцентът на разговора се премести и към преговорите на Европейската комисия с "Газпром" по отношение на цената на горивата. Трайков смята, че ще постигнем каквото искаме, тъй като исканията на България са "малка хапка".

"Ще се справим с постигане на целите си свързани с "Газпром", ако подготвим исканията си. Апелирам преди излъчването на новото правителство, служебното да подготви и изясни исканията на държавата ни и да ги предложи на Европейската комисия. Ние сме малка хапка - може да се направи компромис за нас", заяви Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да внимават да не се задавят като преглъщат. Всички имат голямо его.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десните стигнаха до там в падението си, че легитимираха като десен бодигарда на Тодор Живков, комуниста, възпитаник на Симеоново - Бойко Борисов.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каза човекът, който не бе припознат като десен и/или реформатор дори от избирателите на РБ.