Скокът на минималните пенсии – несправедлив!

Калфин: Хората, които са се осигурявали, ще получават същото
Обновена: 12 апр 2017 11:21 | 12 апр 2017 11:15, Василия Пейчева
59

Ако само минималната пенсия се повиши, това ще е страшно несправедливо към хората, които са се осигурявали - техните пенсии ще станат равни на тези, които не са плащали осигуровките си, заяви Ивайло Калфин, съветник на еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

На въпрос дали ще се откаже от родната политика поради новото му назначение като съветник на еврокомисар Калфин каза, че винаги е работел в интерес на държавата си.

"Винаги съм работил за страната си. Това назначение не означава, че ставам част от администрацията на Брюксел. С новата си позиция не се отказвам от българската политика", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че най-вероятната причина за забавянето на излъчване на еврокомисар от наша страна са разногласия между партиите.

"Защо се бави излъчването на кандидат за еврокомисар? Вероятно е въпрос на партийни битки. Еврокомисарят е много силен инструмент на една държава", твърди политикът.

Според Калфин единствената възможна конфигурация за кабинет е ГЕРБ в коалиция с "Обединени патриоти".

"ГЕРБ са в по-тежка ситуация от предишната конфигурация на Народното събрание. За тях има само една възможна конфигурация сега - Патриотите", посочи той в студиото на "България сутрин".

Гостът се надява чрез преговорите между двете партии да се стигне до стабилно правителство.

"Надявам се да има стабилно правителство. Нови избори само ще разклатят стабилността на държавата", сподели Калфин.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aнонимен

Крайно време е да реагираме на тези простотии. Иначе излиза, че ние сме простите - докопаха се до топлите местенца в министерските кресла и парламента и забравиха какво бяха обещали.
52
0
 
4
 
! Отговори
Най преди 3 години
Най-глупавото, най-несправедливото, най крадливият ход е да се увеличат само мин.пенсии. Другите дето са внасяли осигуровки за какво са работели. Такава простотия може да измисли само прост човек. Вдигнете пенсиите ама пропорционално. Иначе ги финансирайте от фонд "крадени"
51
2
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 години
това най пуммиарския ход, по добре не ги вдигайте защото хората дето са вкарали най много като осигуровки получават едно голямо нищо
50
0
 
5
 
! Отговори
До Чичо Тони преди 3 години
Ти ми напомни нещо.
Не е ли редно да се имат предвид инфлациите и обмяната на парите и при застраховките?
Когато започнаха да измират на преклонна възраст, онези хора, които са се застраховали през 50-те години, за сума, равна на тогавашна целогодишна заплата на чиновник със средно образование, какво се оказа? Сумата, която следва да получат днес наследниците им, не е достатъчна, за да се купи един хляб!
Вноските по застраховките обаче са правени чак до 80-те години и не са били стотинки!
49
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До *** (№13)

Потърсих значението на тази знаменита дума, която си употребил - според разни речници се пише "параСпурник" (дрипльо). Попаднах и в някакъв сръбски сайт, където е употребен изразът "параспурник расипокукник", т.е. параспурникът е и разтури-къща.
С твое разрешение, ще започна да употребявам тази дума, която до днес не знаех - много майтапчийски звучи и се е точно на мястото по отношение на някои индивиди.
48
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Май искаш да се подмладяваш....с тези 80 години.
Пенсионираните преди 1990 са родени до 1929 година вкл. за мъжете и до 1934 година вкл. за жените, т.е. това са мъже от 88 години нагоре и жени от 83 години нагоре. Колко мъже има в България над 88 години?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 46
Според мен не си добре с математиката. НА числата ти им трябва още по една нула, кръгла като тебе.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ Т.НАР. ИНВАЛИДИ ВТОРА И ТРЕТА ГРУПА СА ФАЛШИВИ. ТРЯБВА ДА СЕ АНУЛИРАТ ТЕЗИ ПЕНСИИ.
ПРЕДИ ВРЕМЕ В ХАСКОВО ЗАЛОВИХА ИНВАЛИД 100% сляп с придружител, който кара такси
45
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Според мен пенсионерите от преди 1990 година са около 200000, като около 170000 са тези, които към 1990 са били навършили 60 за мъжете и 55 години за жените и още около 30000 по-млади, пенсионирани по-рано - военни, полицаи и т.н. Като това е по-официални данни, които може да се разминават с реалните, т.е. броя реално да е по-малък. По-голям не може да бъде.
44
0
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
"Изборът на хората"
04.05.2017г.
пл. "Народно събрание"
Стига са се подигравали с народа!
Ти решаваш!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради инфлацията и нарастването на заплатите нарастват и вноските. Стаите пенсии са с по малки вноски, но с по- голяма покупателна стойност към момента на събитието. Редно е на определени периоди да става преизчисляване. Да не говорим за онази гадост с посочване на три последователни години. Там е такава прецакня, че няма как да се опише.
42
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Тони преди 3 години
Като ви чета коментарите май никой не е чувал за инфлация и за индексиране спрямо инфлацията
41
0
 
3
 
! Отговори
ДО 40 от 37 преди 3 години
Кажи на колко години си и ще ти отговоря.И ще ти обясня.Минал съм го този път-бюрократичен и бавен ,с клопки и ,,финтифлюшки."Изчислението преди и днес се различават.
40
2
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Явно си млад щом мислиш че няма 80 и нагоре живи хора.Хиляди са .Освен това пенсионирането беше 55 г.за жените 60 г за мъжете .Как да не е важен размера ,естественно колкото по късно си се песионирал/аз през 2011/ толкова ти е по голяма пенсията.Заплатите растяха,цените също .Но тези от 80те и 90те/големият крах/бяха доста мижави.Не ме оборвай ,питай и виж какво става от 7мо до 20то число на пощите от ,,неживи пенсионери."Родените между 30 и 40та година са живи и почти здрави.
39
2
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Бъркаш разбира се.
Важното е съотношението заплата към средна осигурителна сума за същия месец, а не да сравняваш несравняеми размери преди и сега, както правиш.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсиите се изчисляват според коефициент по който се умножават за съответната година от която са заплатите и по този начин се индексират спрямо сегашните.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което очевидно трябва да се промени е, всеки който има някакви осигуровки, да може да се пенсионира по всяко време. Примерно, ако само един месец е работил и внасял осигуровки: пенсия от 3 до 20 стотинки, в зависимост от размера на осигуровката.
Осигурявал си се 10 години: 0т 4 до 30 лева пенсия според осигуровките. При 40 години:от 100 до 900 лева и т.н.
36
10
 
2
 
! Отговори
,,Млад" пенсион преди 3 години
Юнаци! На 9 януари 1969,започнах със 78 лв заплата ,песионирах се през 2011 със 1300/бруто/-пенсия 580лв.Майками жива е на 91се пенсионира 86год. със 137 лв пенсия Сега и е,,вече" 178,моята 620 И двамата имаме повече от 40 г. трудов стаж,но аз внасях около 300 лв. осигуровки,а тя може би 30-40.Това е истината и със много други майки,баби бащи и дядовци.Само с плач не става,социализъма пенсионираше с много малки заплати 180-300лв.,как пенсията да е 500?Дал ли си ще вземеш,но уравновиловка НЕ!!!
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е несправедливо , но няма да е страшно . Едно такова становище излишно разпалва завистта на хората . Да нямаш и да не завиждаш - това е днес въпросът .
34
3
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Май не си си научил урока. Едно по едно мога да оборя почти всичките ти "разсъждения".
Само едно ще спомена:
"Пенсионираните до 1990г ,са с пенсии от соца - при 250 лв. заплата ,каква пенсия искаш да взимаш?"
Колко са останали от тези, които са се пенсионирали преди 1990 година? В случая не е толкова важен размера на заплатата от едно време, а по-скоро преди колко години си се пенсионирал - това най-вече за пенсионираните преди 1990, но важи и за следващите.