Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях

Dnes.bg ви попита какво очаквате от новия парламент. Вие отговорихте
18 апр 2017 16:15,
100
Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Броени часове остават до официалното откриване на 44-ото Народно събрание. Утре новите депутати ще положат тържествено клетва в името на България. Те ще се закълнат да се ръководят от интересите на народа, но... народът не очаква нищо от тях.

Това показват резултатите от анкетата на Dnes.bg за очакванията към новия парламент.

В допитването ни за седмица се включиха над 2200 души. Мнозинството от тях, почти всеки трети (32%), е отговорил, че не очаква нищо от 44-ото Народно събрание.

Още по темата

Ниските очаквания или по-скоро липсата на каквито и да е било очаквания към 44-ото Народно събрание обаче в никакъв случай не означават, че българите няма да проявяват интерес към работата му, защото критичното отношение към новите депутати си личи и по другите отговори.

На второ място по подкрепа в актетата е тезата, че парламентът трябва да се разпусне още по-бързо от предишния. Така излиза, че хората вече искат оставка на народните представители – същите, които избраха преди по-малко от месец и които все още дори не са започнали работа.

На трето място са онези, които очакват новият парламент да работи за България, а не за чужди страни. Те са 22% от участвалите в анкетата.

На дъното остават конкретните очаквания към новите депутати – да пишат повече закони и да оставят многото приказки на заден план (7%), да ходят на работа, вместо да броят кворума (4%) и да свалят имунитетите си (3%).

5 на сто са пък тези, които очакват парламентът да се превърне в място на театрална сцена с участието на актьорите Нона Йотова и Стефан Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
1
 
! Отговори
Да илядат преди 7 години
Смирено да им пожелаем много здраве и да илядат,така да се каже и много много да не дрънкаме,а повече да работим и дружно да направим от тая земя райска градина!
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кой народ става въпрос като бг народа се изнася в чужбина.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В какво име на народа ще се кълнат като премахнаха самият народ от името на държавата? По време на социализма държавата се казваше Народна Република България. Асега се казва Мутро Капитало Айдушка Територия. Кой си е дал съгласието да се кълнат от негово име? Някой питал ли ни е? Никой не ни е питал и не сме си давали съгласието. Това че една шепа са гласували за тях не им дава право да говорят от името на 5 милиона народ които не са гласували за тях! Това е нелегитимно правителство!
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На второ място по подкрепа в актетата е тезата, че парламентът трябва да се разпусне още по-бързо от предишния. Така излиза, че хората вече искат оставка на народните представители.
15
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 9 преди 7 години
Не си правя илюзии...ако това си мислиш...пиша каквото мисля! А относно останалото - немците имат поговорка: "Iedet ist fuer sich selber der neachste!Всеки за себе си - е следващия! Аз отдавна приключих с изводите....и се махнах! Това ми е нещо, като начин да разпусна. Май ти си този, който бърка значимоста на форума. Па и верно - ти си "коректив" , колкото и аз! Но всеки може да пише - иначе какъв е смисъла на форума? Обменяне на идеи - все е нещо!
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като толкова пъти са ни разочаровали,как да очакват да им повярваме този път.Цяло чудо е,че гласуваха 50% от избирателите.
13
0
 
26
 
! Отговори
какво да се очаква преди 7 години
Малко свестни хора се кандидатират за депутати,а повечето отиват в парламента с идеята да забогатяват както могат.Работа и да свършат и да не свършат-все тая.До сега се виждаше,че на заседания на парламента обикновено има по двайсетина депутати,а останалите са на "срещи с електората" по различни дестинации в страната и чужбина.Дано в новия парламент има промяна,ама надали???
12
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
46 процента не сме гласували какво може да очакваме от тази пасминаедно голямо нищо
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като влязат и забравят за 4 г. кой ги избира и само гледат закона за депутатската заплата и кога ще почиват.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето на това се вика любов - още не са стъпили на работа, а вече не ги щем.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Маке": Ке дочекаш пенция 200 лева до 4 години - ако са там дотогазе.
8
1
 
19
 
! Отговори
до Циник преди 7 години
Човек, пишеш и пишеш, обаче от теб полза родину никаква. От форумни писания никой не се е стреснал, те не са коректив, нито са изразяване на позиция, тъй като никой не обръща внимание на форумните коментари. На един митинг да си присъствал, един плакат да си държал, една институция да си сигнализирал за дадена нередност, с нещо да си си нарушил рахата за да си активен член на това общество? Ако си го сторил - хвала ти, ако не си , помисли кога може да го направиш.../ не е критика, призив е/
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарските крадци със съдружниците си патреотарските лъжци сега ще ви оправят.Няма да се плашите. Ще потекат реки от злато, мед и масло, но най-вече към джобовете на Тиквата и ортакът му в краденето Далаверката.Споко, материале.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващия път отивам в кат и ко ми каже да ида да карам като изряден шофиор нов курс ше сезирам женева освен ако нее изял точките или нее правил курс тая какви глупости ме занимава
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На хаваи и да се не връщат както ида е искам да попитам оная луда лие тая е излъгала с нов курс след като е за смяна на книжка абре ми тия в даи да не са изпращели смяна на книжка нов курс със изпит браво ионко умни са
4
3
 
23
 
! Отговори
маке преди 7 години
я чекам 300 лв мин пенсия и илядо и пестин лв заплата срок 2 месеца или ке тражим шишането
3
0
 
33
 
! Отговори
как ве преди 7 години
очаквам! Да си ходят! Веднага! Барабар със новите сметки парното, тока и водата.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V IMETO NA KOI NAROD MOLQ NE I NA BYLGARSKIQT
1
2
 
22
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
лелче, народът не очаква нищо и от аутистичните напъни на българските джурмаля. и ония, и вие се молете да не му писне, че на гладен петко гьостерицата слабо я брида за галъп интернешанъл.