Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!

Първан Симеонов: 44-ото НС може да започне със закачка към Радев
18 апр 2017 19:58,
77
Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламент е нов и президентът е нов – това прави нещата в българската политика двойно по-интересни. Тепърва ще виждаме какъв ще е политическият стил на Румен Радев, както и на новосформирания парламент.

Това смята политологът Първан Симеонов, който коментира очакванията си от 44-ото Народно събрание.

Депутатите от новия парламент ще се закълнат официално утре.

Още по темата

Според политолога 44-ият парламент вероятно ще започне със закачка към президента. Причината е закачката на държавния глава от края на предишния парламент, когато той обясни на депутатите, че им остават още две седмици.

"Тема в този парламент ще бъдат отношенията с президента Радев, защото по всичко личи, че той държи да има своя критична и инициативна позиция по отношение на законодателството в България. Поне до този момент това виждаме", каза Симеонов пред "Фокус".

Според него 44-ото Народно събрание има пред себе си един необходим пакет от бързи промени, които изчакват от предишния парламент. Политологът прогнозира, че мажоритарното гласуване ще стане много скоро важна тема, защото Слави Трифонов даде ултиматум на депутати.

"Тази тема е интересна, защото не е ясно как политическите сили от очертаващата се управляваща формация ще успеят да отреагират. Въобще не е ясно как ще играят и останалите формации в парламента", смята Първан Симеонов.

Той обясни, че не на последно място е интересно дали ще се наложат актуализации в бюджета, свързани със заявените повишения на пенсии.

"Всъщност това повишение ще бъде вече в голяма степен за сметка на бюджета", коментира политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Оппа! преди 7 години
Президентът Радев да не разпростира желанията и политиките си извън лимита на възможностите си! Конституционни и умствени.Парламентът пък ще е пълен с хора, на които не им е там мястото, ама така ще е щом *** и Пульо има право да решава съдбата на всички останали. Задължителна регистрация и ценз му е майката. Американците са въвели задължителната регистрация и правят голяма грешка за пръв път от 200 г. Дано не е фатална за всички ни!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Огнян Минчев-цитатМинчев е ирационален гъбар. Но е брал неправилните гъби...
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Прецедентът РадевЗлощастен експеримент за крадците в БГ и техните клакьори.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Огнян Минчев-цитатАко пък твоят Вожд прочете докрай Винету ще стане още по-хубаво.*** той от ГРАБежи, лъжене и убииства няма време, горкия.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ е организирана престъпна група.Имали още някой който не го е разбрал?Това са мафиоти а не хора.
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Прецедентът Радев Въобще не ми липсва предишното мекотело, което ухилено до ушите дъвчеше европейските ценности, толерантността и енергийната ефективност! Радев е точният човек на точното място, язък, че са му ограничени правомощията!
34
5
 
7
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 7 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунагите ГЕРБ са изнервени , защото такава коалиция начело с два пъти провалил се човек със психически отклонения и ксенофоби ,расисти ,фашисти,антисемити е нестабилна ,популистка демагогска и ще се изчерпи много,много бързо .
32
9
 
7
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 7 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъжен факт за РадевЛеле, що ли не те избраха Теб, 34. Таман щеше да оправиш нещата! Голяма загуба за БГ-дивокрацията!
30
14
 
11
 
! Отговори
тъжен факт за Радев преди 7 години
Президентът и това непрофесионално назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници и президента, ако не се създаде бързо нормално правителство...
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба си как са се разпищяли мижитурките - Радев им виновен. Ще вземе да стане така, че да не могат да крадат... И мутраците им да бият хората по магистралите на спокойствие. УжасТ! Много са гнервирани неШтУ.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да очакваме от Борисов 3:- нов милиарден заем;- нов хаос в здравеопозването и повишаване на заболяванията;- продължаване на политиката на опростачване на народа с цел обслужване на политическата клика ГЕРБ,което включва обслужващите я телевизии да продължат с турски сериали и БИГ/ВИП брадър- край на българското образование -прием в мед.университет и юридически с двойки- деца да избиват деца- ниски пенсии,ниски доходи- викане дружно УРА ЗА БОЙКО БОРИСОВ- бедни но ЕС и НАТО
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички креатури на мутренската държава Радев им е крив, защото е класа! Как да го сравняваш с "генерала", на когото пагоните му ги сложи Доган. Затова и една дума не обелва срещу него и дебелия Бебчо. Радев е умен, силен и далновиден човек. И честен българин, без заигравки и чакане някой да го погали по главата. Затова продажното статукво реве!
26
2
 
9
 
! Отговори
един там преди 7 години
Е как къде, колко фирми има в България, мислил ли си? Откъде да се вземат пари за бюджетната сфера, за социални за ромите, за раздутата администрация? Какви крупни производства имаме? 6-7милионна България произвежда по-малко продукт с добавена стойност от 2-милионна Словения!
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имахме си Президент комсомолски секретар. ББ много му се искаше на ни пробута партиина секретарка за Президент ама йок. И сега мъка, мъка. Няма кого да удря по главата.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато депутати и Радев се закачат - някои умират от глад и болести
23
5
 
14
 
! Отговори
ФЕНОМЕН преди 7 години
България е Държавата с НАЙ-високите Данъци върху Доходи в СВЕТА .Близо 52% , лъжат с тези 10% плосък данък .За 1000 лева нетна заплата разхода на Фирма е точно 1517 ,55 лева .Дори в САЩ и Германия е около 40% .Кога ще се намалят ДАНЪЦИТЕ и къде отиват тези пари .
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Депутатите от новия парламент ще се закълнат официално утре..."Някой да е виждал или слушал, че някога в България, "някой" е осъдил депутат или лекар за нарушение на т.н. клетва?За да бъде честно - всички тези трябва да полагат клетва на 1-ви април!Лицемерието, популизма и "синдрома на Айцхаймер" (когато всичко се забравя) в нашето така наречено "Народно събрание" са издигнати в култ!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е па той си е султан 3 мандата вече сигурно 20-30 години на власт ще кара ердоган ряпа да яде