Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!

Първан Симеонов: 44-ото НС може да започне със закачка към Радев
18 апр 2017 19:58,
77
Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламент е нов и президентът е нов – това прави нещата в българската политика двойно по-интересни. Тепърва ще виждаме какъв ще е политическият стил на Румен Радев, както и на новосформирания парламент.

Това смята политологът Първан Симеонов, който коментира очакванията си от 44-ото Народно събрание.

Депутатите от новия парламент ще се закълнат официално утре.

Още по темата

Според политолога 44-ият парламент вероятно ще започне със закачка към президента. Причината е закачката на държавния глава от края на предишния парламент, когато той обясни на депутатите, че им остават още две седмици.

"Тема в този парламент ще бъдат отношенията с президента Радев, защото по всичко личи, че той държи да има своя критична и инициативна позиция по отношение на законодателството в България. Поне до този момент това виждаме", каза Симеонов пред "Фокус".

Според него 44-ото Народно събрание има пред себе си един необходим пакет от бързи промени, които изчакват от предишния парламент. Политологът прогнозира, че мажоритарното гласуване ще стане много скоро важна тема, защото Слави Трифонов даде ултиматум на депутати.

"Тази тема е интересна, защото не е ясно как политическите сили от очертаващата се управляваща формация ще успеят да отреагират. Въобще не е ясно как ще играят и останалите формации в парламента", смята Първан Симеонов.

Той обясни, че не на последно място е интересно дали ще се наложат актуализации в бюджета, свързани със заявените повишения на пенсии.

"Всъщност това повишение ще бъде вече в голяма степен за сметка на бюджета", коментира политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк с нови клони
19
10
 
5
 
! Отговори
Офф преди 7 години
Най добре да направим Баце на султан (както направиха съседите) и да се приключва вече с тия драми. Демокрацията така или иначе вече се изчерпа. Само правим избори, хвърляме пари на вятъра а и едни и същи лица се въртят. За какво? Пълна загуба на време. Който и да дойде на власт, посоката е ясна. Заповедите и инструкциите ще продължават да идват от ЕС, САЩ и Русия. Финансирането и то идва отвън. А от нас нищо не зависи. Ние сме колониална република.
18
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16: "Преглагам да инициираме референдум за да станем президентска република!"Ходи си в Турция...там мечтата ти вече е изпълнена !
17
4
 
14
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До сСАМО СЛЕД 1 МЕСЕЦ БОЍКО ЩЕ ОЧИСТИ ПАТРИОТИТЕ И НЕВОЛНИТЕ И ЩЕ ПАДНЕ ---НОВИ ТОЗИ ПЪТ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ТОЍ ЩЕ Е АУТ И ГО ЗНАЕ ДОБРЕ НО РАДЕВ ДА ВЗЕМА ОЩЕ ОТ СЕГА МЕРКИ-----ФИНАНСОВИ ДЕКЛАРАЦИИ НА ВЛЕЗЛИТЕ ДЕПУТАТИ И ПРОИЗХОД ИНАЧЕ Е ЗАГУБЕН ВСИЧКИ ВЛЕЗЛИ В НС СЕГА СА ГЛАВАТАРИТЕ
16
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де факто на Генералпрезидента му свърши "царуването", а сега тези на които той каза: "Остава ви още една седмица" ще му обяснят кой Де юре е с повече власт в България.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парламентът въобще не е нов, всичките стари изхабени муцуни са си там, плюс едно нещо, което и то не знае какво е - Марешки. Ако пък Баце направи Московски министър, даже Цецка - "майката на нацията" ще се завърне в залата и циркът ще е пълен.
14
12
 
24
 
! Отговори
един там преди 7 години
Преглагам да инициираме референдум за да станем президентска република! Не мисля, че Радев ще е по-лош политик от Борисов! Така поне ще е ясно кой ще е основния отговорник за събитията в страната! Дори и това да не стане, поне има някаква надежда за лека промяна на статуквото, понеже вече имаме президент, а не прецедент!
13
4
 
15
 
! Отговори
екстра ми е преди 7 години
никога няма да се върна в българия .... никога
12
7
 
30
 
! Отговори
с преди 7 години
Много скоро ген Радев ще прави нов служебен кабинет.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филма е интересен.Само че комшията си готви меча и коня да го пои на Дунава.Едно малко радостно е,че ЕС е уж зад нас гръб туй онуй.Аз разчитам на огромното самочувствие на АИРдоган,за да може да сбърка с европейците или УСА или Русия и някой от тях да го настъпи,а може и самият турски народ да го настъпи,но ние само тайно се надяваме,защото дори и язовири нямаме нищо..един изпъчен гордо президент и ново правителство и както авери с нас и тъщт ножа в гърба.Гърция не казва нищо засега
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При 700 хил. рома, 700 хил на ТЕЛК, 1.5 млн. пенсионери, 1.5 млн. държавни чиновници, 500 на борсата парата няма от къде да дойде малкото чисти пари които идват в държавата са от еврофондовете и българските емигранти в чужбина, така че който и да ви обещава средна работна заплата 10 000 лв. лъже.
9
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, остава ти един ден!
8
2
 
5
 
! Отговори
Comed преди 7 години
Zasega se darji savsem kato edin discipliniran shoffior i ohranitel na edin tsar.
7
9
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Леко пребледнял миличкия.Не му е леко.
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак поста на Президент е първи в страната. А на борисов, едва трети. Така че ще слушка и мърмори под нос, защото го няма неговото пуделче.
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този президент вече се изчерпа...време е да бъде сменен !
4
3
 
17
 
! Отговори
затъмнение преди 7 години
Президентството отказа да разсекрети стенограма за КТБТо всичко е ясно. Помните ли 2013?
3
5
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Нищо интересно няма да има !Напротив - до болка познатото статукво ще продължава да краде, а народът да мизерува и да емигрира.Президентът не е това, за което се представяше преди изборите и излъга своите избиратели. Назначи за служебен премиер стара муцуна, а той пък от своя страна помогна на новите-стари управлаващи да се върнат на власт.Управляващата коалиция е безпринципна и участниците в нея също излъгаха избирателите си.Няма светлина в евроатлантическия мрак. Факт !
2
1
 
1
 
! Отговори
Uzb преди 7 години
Vseko pravo na nai-obiknoven bg grajdanin e savsem pravo i na bg prezident....ili e krivo spored vas?!
1
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще козирува на Борисов и Симеонов.