Герджиков връща властта на Борисов на 4 май. Ако е рекъл Господ

Още малко ще имате възможност да ни гледате, обяви служебният премиер
19 апр 2017 15:52,
60
Герджиков връща властта на Борисов на 4 май. Ако е рекъл Господ
Снимка:БТА

Новото правителство най-вероятно ще влезе в Министерския съвет на 4 май. Това стана ясно от думите на служебния премиер Огнян Герджиков.

В началото на днешното заседание на кабинета той изрази надежда, че на тази дата служебното правителство ще бъде сменено от редовно. Така три месеца след като взе изпълнителната власт от Бойко Борисов, Огнян Герджиков ще я върне обратно на лидера на ГЕРБ.

Още по темата

"Днес открихме четирийсет и четвъртото Народно събрание, което надяваме се да излъчи правителство, което на 4 май, ако е рекъл Господ, да ни смени", каза служебният премиер.

Той предупреди служебните министри, че днешното им заседание е едно от последните им. Въпреки това той обясни, че дневният им ред е изключително богат и имат още много неща за решаване.

"Благодаря на журналистите за интереса. Още малко ще имате възможност да ни гледате", обърна се Огнян Герджиков към репортерите.

Днешното заседание на кабинета започна с по-късен час заради учредяването на 44-ия парламент. Герджиков и министрите му присъстваха на клетвата на депутатите тази сутрин в Народното събрание.

След края на церемонията служебният премиер пожела успех на новия парламент. Той похвали депутатите за конструктивния тон, с който са дали старт на мандата си. Герджиков обаче обясни, че е забелязал поне два недостатъка – много малко жени в парламента и много малко юристи в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ни остави на Али Баба и Тримата ***. Приказно управление.