Данаилов: Гергов направи жест като си подаде оставката

Историята можеше да мине по-леко, смята актьорът
22 апр 2017 16:23, Петя Славова
86
Данаилов: Гергов направи жест като си подаде оставката
Снимка: БТА

Георги Гергов направи жест като си подаде оставката, но цялата история можеше да мине и по-леко. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Още по темата

По-рано днес Гергов подаде оставка пред Националния съвет на БСП като член на Изпълнителното бюро, за да не разделя партията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Гергов да бъде освободен от партийното ръководство, заради замесването му в случая с организираната среща между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Гергов направи жест все пак към всички нас, за да не изпадаме в тежка ситуация, защото гласуването щеше да бъде по-лошо за него, но можеше по-леко да мине цялата история, ако беше приел да се срещне с Изпълнителното бюро, но той отказа, коментира Данаилов, цитиран от БТА.

Първо, когато си приел да бъдеш член на ИБ, то не е случайна работа, всеки трябва да се замисли кой е, къде е в живота, има ли някакви морални устои, защото всичко се трупа на партията, коментира той.

Помолен да коментира твърденията на Гергов, че е помогнал за избора на Нинова за председател на БСП, Стефан Данаилов каза: "Факт е и то се знаеше, че са помогнали тогава тоя, тоя и тоя, и въз основа на това са искали разни работи". По думите му Гергов искал да бъде заместник-председател, но не станал. Както знаете, единственият съм само аз, добави Данаилов.

По думите му ходът на Нинова за промяна в устава председателят на партията да бъде избиран от партията е бил именно с цел да се спрат тези зависимост. Данаилов смята, че Нинова трябва да продължи промяната, за което й трябва кураж и силна подкрепа. Ако тя не беше взела такова решение за освобождаване на Гергов, тогава щеше да стане вътре "Содомор и Годомор", коментира Данаилов.

Таско Ерменков коментира, че поемането на политическа отговорност е признак на добра политическа култура и на осъзнаване на това, че БСП е партия, а не група по бизнес интереси.

Няма нищо притеснително да пиеш кафе с когото искаш, но когато заемаш партийни постове носиш политическа отговорност и той си я понесе съвсем съзнателно, каза той. Гергов си подаде оставката сам и смятам, че това е добър морален акт от негова страна, коментира Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
дива котка преди 7 години
Защо се обръщате г " гербаджии" и " бесепари" ? Аз мисля ,че разлика почти няма ,и двете партии се отъждествяват идейно , ръководно и по интереси , еднакво лакоми към държавната софра и безжалостни към българина.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ ***,ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ С ГОЛЕМИ БУКВИ!
50
1
 
12
 
! Отговори
ЦУМ-ка преди 7 години
А Ламбо, вие с др. Нинова не сте ли ходили в КАБИНЕТА на Гергов в ЦУМ?! Дали няма записи от тези срещи. Кое тогава е моралното поведение - ами подайте и вие оставки!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па нали и гербаджии са кoмунета.Не виждам с какво са по различни от БСП.
48
8
 
5
 
! Отговори
И ДА СЕ РАЗБЕРЕМ преди 7 години
ОЩЕ ПО-НЕУВАЖАЕМИ ГЕРБАДЖИИ, С ОБИДИТЕ И ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ СИ ВСЕ ЕДНО ХВЪРЛЯТЕ ФЕКАЛИИ/ ***/ СРЕЩУ ВЕНТИЛАТОР. ЩЕ ВИ ОТВЕЕ И НЯМА КАК ДА НЕ ВИ ПОКРИЕ С ТОВА, КОЕТО ХВЪРЛЯТЕ. ТОВА И СИ ТЪРСИТЕ, ПРАЗНОГЛАВЦИ.
47
7
 
6
 
! Отговори
И СА ПО-ПОЧТЕНИ преди 7 години
УВАЖАЕМИ,НЕГРАМОТНИ ГЕРБАДЖИИ, НАЙ-НАПРЕД НАУЧЕТЕ ПРАВОПИСА, КАТО ПОКАЖЕТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЕ ПАК ЧЕТЯЩИТЕ ПРОСТОТИИТЕ ВИ. ЗАЩОТО УВАЖАЕМИ, МЪКАТА НА СЛОВОТО/ПИСАНОТО И НЕПИСАНОТО/Е МЪКА НА МИСЪЛТА. А КАКТО Е ИЗВЕСТНО НА ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД ПРОСТОТИЯТА НА ВАШИЯ ПРЪВ РЪКОВОДИТЕЛ, НА КОЙТО ТРУДНО СЕ РАЗБИРА КАКВО МИСЛИ И КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ, Е ЯВНО ЗАРАЗИТЕЛНА. КАК БЕШЕ:"АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ".Е НЕ ВИ ЩЕМ ПРОСТОТИЯТА.ПРЕДПОЧИТАМЕ ОБРАЗОВАНИТЕ И ВЯРВАМЕ НА ТЯХ-ТЕ СА В БСП
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България ще се оправи може бе,когато изчезне поколението на РОССИЯ!Абе как може още да има толкова залупени хора!
45
1
 
9
 
! Отговори
дива котка преди 7 години
Не само на Гергов мястото не е в И Б , но и на много баш милионери с петолъчки на челото.БСП - социална партия с едни от най- върлите милионери.
44
8
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Г-жа Решетниковадържавата я съсипиха демократите а не червените червените строиха дъжавата демократите я продадоха питай от майка си която ти е родила.как тя е живяла. стия прдажници не може българина да си позволи ежедневно да си пие две кафета и цигари разрушиха цялата ни икономика господата демократи
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кви са тия социалисти милионери бре!
42
7
 
5
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 7 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
41
4
 
15
 
! Отговори
Новите лица на БСП преди 7 години
1.*** Нинова милионерка- в политиката от 1997г.2.Стефан Данаилов(Збогом Серго) в политиката от 25г.3.Р.Овч. (дългият инкасатор) милионер в политиката от 1994г.4. Рум.Гечев виновен за хиперинфлацията от 1996г.(Виденов)5. Тома Томов журналист на 78 г.(син на директора на концлагер Белене)6. Дъщерята на Пирински7. Синчето на Ананиева8. Кутев - тоя поне ме кефи с репликата, че комунизма е наследствен СПИН9. Иван Таков внук на П.Таков10. Кирил Добрев(трафиканта на долари) син на Н.Добрев.12. Зарков син на независимата журналистка комунистката Ана ЗарковаИ още и ощ
40
4
 
2
 
! Отговори
до45 преди 7 години
Извинявай!Явно си жълта книжка!
39
3
 
14
 
! Отговори
Шок преди 7 години
Иво Христов да каже как е пренасял от Турция в Бг по 5 презерватива пълни с хероин в стомаха му!!!
38
5
 
33
 
! Отговори
набора преди 7 години
Абе Стефане(дано го четеш) Докато баща ми копаеше уран заради вашия комунизъм и си отиде на 44г вие се правихте на велики по седенки,софри и ку рварски сбирки....сега ще ми говориш за морал...какво си направил повече за България от моя баща. Живота жертва ли си?
37
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Да има кой да вярваКой за каквото се е цанил! Не е луд този, който яде зелинкиа, а този, който му го дава!!!
36
6
 
15
 
! Отговори
бг преди 7 години
Ситуацията в България е все едно след втората световна война в Германия едната партия в Бундестага да е Националсоциалистическата партия със синовете и дъщерите на шефовете на концлагери като Освиенцим ,децата на Гьобелс ,Химлер ,Хайдрих и пр-- и по-възрастни фашисти , които като ги питат ти бил ли си фашист отговарят като Гергов -Ми кво като съм бил. а другата партия да е съставена от охраната на фашистките големци,техни масажисти , партийни блоклайтери и пр.
35
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава, в която долно мръсно комсомолче, син на РУМНО ченге, е началник на кабинета на президент ***, пионка на ***, заслужава да бъде затрита! Най-добре е да идват танковете!
34
7
 
26
 
! Отговори
Реципрочност преди 7 години
В Герб махнаха Фидосището, в БСП - свинаря! Има паритет.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но прасетата остават....!