Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим

Опитаха да подплашат населението, смята бъдещият премиер
Обновена: 23 апр 2017 12:38 | 23 апр 2017 12:33, Красимир Ангелов
272
Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим
Снимка: Facebook

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

Още по темата
"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата", обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас".

"Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като "Чернобил". Пак тази партия скри от хората", допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

"Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

 Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи "битката между червената олигархия заедно с нейния председател". "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората", посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви", добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите се "изсипаха" за парламентарни избори,защото тъпата кратуна на Агент Буда реши по този начин да се оттърве от всички,които искат някаква промяна и реформи. Сега вече в коалиция с *** ПатрЕотари и мутрата аптекар може спокойно да се върне към корените на управлението си - мачлета,тенис,куpBи,ловни стопанства,скъпит джипки и евтини ПР номера. Но ние си заслужаваме управниците и съдбата,която ще ни постигне с тези агресивни и прости павиани.
101
1
 
13
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Кой го избра този примитивен дядка за депутат? Кой?Остава и премиер да стане...Ужась...
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОсмЕхСПОКО, И ТОВА ЩЕ СТАНЕ
99
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път откакто се заговори на тази тема, се появява човек, който казва какво трябва да се направи и йак да се реши проблема.
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Ореха линеен километър гранична ограда към Турция за изграждането й струваше 250 000 лева. При Тиквата 1000 000 лева.Няма таклава държава и такъв скаппан народ пак да си го изберат този мутраген!
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече изпуснахме сметката - колко станаха Цецовите апартаменти?
96
0
 
13
 
! Отговори
pet преди 7 години
Така, така и Нашите фирми ще ги строя:)))))
95
0
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако някой журналист си направи труда да събере и издаде всичките глупости които тиквата е издумал ще стане милионер, а "Пулицър" му е в кърпа вързан.
94
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
"И детска градина ще ви построим, и деца ще ви направим ..." :)
93
0
 
21
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Дебелия и неграмотен селянин от Банкя ,като какъв се е явил в Бургас?Др.Борисов в момента е НИКОЙ!А глупостите му нямат край.Приликата между др.Борисов и др.Живков е натрапваща се , а като си отвори и устата-просто няма никаква разлика.
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ПРОБИЯТ ДВА КЛАДЕНЕЦА, ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА ЧЕТИРИ.КАКТО ЗА ОГРАДАТА.
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. .............................Ми нали имате по сметките 60 милиона от държавната субсидия, защо просите от германците?
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се трупат политически дивиденти от раздухването на един стар проблем е безотговорно.По-добре да се обединят усилия за решаването му.
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
80Ти за какво си мислиш, че си хвърли оставката след избора на Генерала, Тиквата? Какво общо има правителството с президентството? Един *** въпрос към всички герберастки каппути в тоя сайт: Защо Тиквата- вашият вожд си хвърли оставката, след като Генерал Радев бе избран за президент? Сега като вече има нов парламент ПАК с Тиквата начело да не би Радев да не е вече Президент?Играем си на избори и ЕГО ли? Само че тия избори струват народна пара, Тикво, ако го смяташ това за твое хоби.
88
0
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Вари го, печи го остава си проЗта тиква щял да прави нови кладенци, а водата от Марс ще я докарат те такова му е и обкръжението му събрано по негов тертип.
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си какъв е и от кого се е учил. Селото с ново училище без деца и партията прави деца
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак как стои въпросът с бирата?Хорота си мислят, че свети на тъмно със специалната си опаковка, пък то май светело съдържанието?!?
85
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 7 години
Бойко-Пеевски -Гергов новата света тройца която управлява държавата със куклата си Цацараов.Тези тримата се гласят да купят активите на ЧЕЗ
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, щом Борисов ще ги прави новите кладенци жална им майка на хасковлии.
83
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България извади късмет с Бойко.Не че е перфектен, но другите са много по-зле.Комунистите нека си плюят и пишат минуси ... таз едничка радост им остава !