Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия

Москва и Анкара опитали да се намесят и в изборите за парламент
356
Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Четири държави се опитват по един или друг начин да влияят на политическия процес в България, смята президентът ( 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Русия, Турция, Македония и Сърбия -  тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България", отсече той пред Нова телевизия. 

Още по темата

Плевнелиев обвини Русия и Турция, че се опитали да повлият и в изборния процес.

"Особено ме притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България", заяви той.

Според него има съмнения, че Москва финансира партии, че твърде често български политици посещават Русия като голяма часто от визитите въобще не минават през външно министерство.

Въпреки критиките, които отправи към наследника си Румен Радев заради опитите да се промени законодателството така, че да се забрани гласуването в чужбина на български избори, Пленелиев му пожела успех в работата му на "Дондуков" 2.

"Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи", каза още Плевнелиев.

Според него българите в чужбина са големи патриоти.

"Те строят църкви, училища, танцуват народни танци, учат децата на родния език, обичат България.  Те са най-големият инвеститор в България, на тези хора трябва да подадем ръка и това отива на един държавен глава. Не е правилно да ограничаваме правото на българите в чужбина да гласуват", каза той.

Плевнелиев смята, че лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов е показал, че властта не е на всяка цена като си подаде оставката.

"Когато нямаш доверието на хората, че си обещал нещо и не си го свършил, вече не си легитимен да управляваш, а сега вече има доверието на избирателите", коментира той.

Според него това, че Борисов ще е премиер с трети мандат е историческо постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даа пролича си на изборите избраха Радев с ОГРОМНА ПРЕДНИНА
230
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е моя президентгоцетата и радевците марш при решетников
229
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление,че всички които плюят най-достойният български президент-Росен Плевнелиев,са неграмотни,едва пишат и то с грешки,псуват,употребяват цинизми...Слава Богу,че са молко,което личи от изборите.
228
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гордея се., че Плевнелиев беше президент и то най-добрият президент на България.Абсолютно прав е, че Русия е воденичният камък, който винаги е влачил родината ни в калта и то с активното участие на предателите- русофили. Дано по- скоро България се интегрира в ЕС и намали влиянието си от "ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО".
227
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 232Да 237 ЕВРОАТЛАНТИЗМЪТ е спасението на България.Той пречи на сръбския сепаратизъм,на бюрмската омраза и крежба на българска история,зад което се крият териториални претенции,на турския неоосманизъм и на руската агресия.
226
5
 
23
 
! Отговори
? преди 6 години
Това нещо РоскУ докога ще ни занимава с глупостите си?
225
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До той знаае! 245 Каква икономика,износът ни за Русия е твърде малък.Руснаците отдавна не купуват български стоки и преди санкциите.С Русия печели само червената олигархия в БГ.
224
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе тоя ... кой беше бе?
223
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плевнелиев взема пари от САЩ , що другите да не вземат ммм ?
222
4
 
29
 
! Отговори
шнур преди 6 години
*** удобно е пропуснал САЩ и ЕС, те да не би по-малко да манипулират тук чрез признаването на престъпното управление на Тиквата?
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един там 243 Русия има участие във всеки договор,останящ се до Балканите.Руската тайна дипломация и днес,работи с уж,противниците си.
220
4
 
20
 
! Отговори
той знаае! преди 6 години
нопрмално, ама плевнелиев знае най-добре, нали похапваше от паритена САЩ за да ни съсипе иономиката влоши отношенията със Русия
219
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 232До 238 Да не бяхме в НАТО и ЕС,сърбите щяха да опитат атентат на висш наш служител,както това направиха в Черна гора,с помоща на руските и своите ултраси,за да попречат на евроатлантическата ни ориентация,родолюбецо.Сръбскоруска следа има в много убийства в БГ.
218
3
 
12
 
! Отговори
един там преди 6 години
До за сърбите,Не с мирния договор от ВСВ, а със този от Първата Световна война! Точно този въпросен Ньойски договор, в оформянето и подписването на който, в интерес на истината, Русия няма никакво участие, е разширил териториално Сърбия за сметка на България! По договора след ВСВ, територията на България е запазена непроменена, в голяма степен благодарение на омразната ви Русия или по-точно СССР тогава!
217
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западната граница на България е такава каквато я е начертал другаря Сталин в Москва.
216
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 226До 236 Кипър е съвсем друга история.Там има бази на три страни-турска,гръцка и английска.Турците окупират Кипър незаконно,но са под контрола на НАТО,докато Сърбите си разиграват коня на Балканите и дестабилизират бившите югорепублики,под защитата на Русия,с всичи възможни последици от това,имайки предвид,какво става в Украйна,Македония,довъоръжението на Сърбия с тежко,руско оръжие и бойна руска авиация,руската база в Ниш.
215
1
 
2
 
! Отговори
naco преди 6 години
НЕЛЕГАЛНИТЕ и АГЕНТИТЕ на ДС!?
214
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 237И ко! Загубихме ги след ВСВ!???
213
1
 
8
 
! Отговори
до 232 преди 6 години
не, не съм сърбоман, БЪЛГАРОМАН съм за разлика от теб продажника дето плачеш за "евроатлантизъм, а не за България
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 72 До 233 Цялото южно Поморавие е било българско,Македония-българска област,сетне,Западните покрайнини,Все по турския имотен кадастър и архивите на Охридската епископия,която е българска,с български свещен клир,които сърбите си присвояват,въпреки,че западните велики сили им напомнят за ги върнат.