Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15, Златко Желев
429

19365 гледания   |  Още видео

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".


429
Още от
Напиши коментар Коментари
315
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Сот

Милионер с черен печат, окрал заплатите на работниците си... хаха...
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АЙ с... бе . глей си комунистичесското минало!
313
0
 
6
 
! Отговори
,,, преди 9 месеца
Защо тези, които не живеят в България трябва да определят как ние да живеем?В едно семейство не комшиите му казват как да живее и какво да се прави? Толкова е просто.. Който иска да живее тук и съответно да има претенции,който живее в друга държава там ще се съобразява! А само да попитам ,за коя държава когато има избори нейните поданици гласуват тук? В България...А може би за САЩ? Глупаци
312
1
 
10
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 9 месеца
тоя е за връзване
311
0
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 месеца
Мразь!!!
310
5
 
33
 
! Отговори
extremist преди 9 месеца
ДА ЖИВЕЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ! ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ А НЕ ТИКВЕНА СЕМКА ! ПРЕЗИДЕНТ НА МЯСТО А НЕ ПОЖАРНИКАР - ДИЛЕТАНТ С КУПЕНА ДИПЛОМА ! ЛИНЧ ЗА ТИКВОЧА И СВИНИТЕ КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ
309
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

БОРИСОВ Е ДЕМОКРАТ И ПАТРИОТ. РАДЕВ Е КОМУНИСТ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.
308
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЗНАЧИ И КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ?
307
3
 
30
 
! Отговори
ДМ преди 9 месеца
Присмяла се жабата на орела.....и започнала да го поучава! Абе Плевневлиев, погледни хората как гласуват по надолу в коментарите....Погледни Гласът народен, че не те брои за човек, камо ли за бивш президент на България. Защо ли? Може би защото се държеше като ПРЕДАТЕЛ на Отечеството, докато беше на тази длъжност?!
Румен Радев е един от малкото българи в политиката, които от както са стъпили в длъжност РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ! Гледай и се поучи от неговите постъпки! Успех Г-н Президент Радев!
306
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОТИВА МУ, РАДЕВ Е КОМУНИСТ, ТОЕСТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
305
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Роско е пълна щетата като личносст! При под 50% изборна активност и 20% мъртви души вероятно ако не са фалшифицирали и вота Баце е избран с много малко народни гласове!
По същия начин и Роско стана президент!
304
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Радев е смешен
Това вече го написа преди 2 часа и 40 мин.? Забрави ли? Толкова ти е капацитета! Плесен!
303
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев, Корнелия, Манолова са част от нова вълна заедно със Сноудън, Асанж, Марин льо Пен-хора, които са срещу статуквото в системата.Много ще се учудите, когато гражданите на ЕС, а не мигрантите се опълчат на своите правителства, защото само със стомасите се засищат прасетата, а хората имат естествена потребност от справедливост.
Вятърът на промяната е в Европа и много тъ-пите немци ще си го получат отново.
302
3
 
21
 
! Отговори
домакинята преди 9 месеца
Отивай да миеш чиниите и недей да говориш глупости, че Юлето ще ти види сметката!
301
31
 
7
 
! Отговори
Радев е смешен преди 9 месеца
Радев е смешен и тепърва ще се проваля. просто няма капацитета за високия пост.
300
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма нищо по-гн-усно на този свят от БГ работодател освен, разбира се, се БГ политик, а в класацията "любими" политици този слугинаж-"страшно наш като блиндаж"- Плевнелиев, е в топ 10.
Докато не проработи съдебната система и не вкара политици и "бизнесмени" зад решетките, държавата няма да заработи нормално.
Доскоро смятах, че трябва да заровим "мръсния преход", но все повече се убеждавам, че това е "гнойникът", който ако не се дренира няма да можем да оцелеем като общество.
299
4
 
19
 
! Отговори
Атлас преди 9 месеца
Представяте ли си Теле да дава акъл на Близнаци.........
298
2
 
11
 
! Отговори
Зубър преди 9 месеца
до Радев ти си истински мъж....Странно за бик ли го взеха или нещо не са ок с ориентацията???
297
26
 
4
 
! Отговори
Сот преди 9 месеца
Един европейски президент имахе -Плевнелиев.Но селото си иска своето....
А иначе ме гефи как някои мишки от мухлясълите си панелки сипят епитети към успял предприемач , милионер преди още да е бил в политиката....
296
2
 
30
 
! Отговори
84385 преди 9 месеца
До 319
Какво разбираш ти от капацитет?! Радев е доказал навсякъде, където учил и работил, че е от висока класа. Следователно има капацитет. Ама на изпадналите в немилост пред спонсора *** сън не ги лови от суровата и неподправена действителност - българинът може да бъде лъган и мамен, но за кратко. Един по един ще отпаднат лицемерите, продажниците и откровените предатели. А, вервай ми, Радев ще съумее да се възползва от тази тенденция, защото то притежава безпогрешна стратегическа мисъл.