Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!

Бившият шеф на АПИ вина няма, отсече ексминистърката
83
Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!
Снимка: архив Булфото

Бившият строителен министър от правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова защити подчинения си ексшеф на пътната агенция Лазар Лазаров, който според прокуратурата е допуснал злоупотреби за над 50 млн. лева при строежа на лот 1 от магистрала "Марица".

"Не разполагам с данни да има нарушения и доколкото си спомням никъде няма подпис на Лазаров", отсече Павлова, но все пак призна, че прокуратурата трябва да си свърши работата по случая.

Още по темата

Разследването на обвинителите по пътния проект започна след сигнал на червените депутати Кирил Добрев и Жельо Бойчев.

Павлова увери, че специално за магистрала "Марица" освен основния договор е имало и открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности.

"Основният договор с италианската компания за лот 1 беше придружен с открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности по предложение на директора на дирекция оперативна програма "Транспорт" до управителния съвет на АПИ, а не лично до Лазар Лазаров", увери Павлова.

За втория лот, който е бил договорен по време на правителството на Пламен Орешарски пък не била обявяна обществена поръчка, а възлагането било директно.

"За лот 1 са се явили трима кандидати и е избран този, предложил най-ниската цена, това е стандартна обществена поръчка", отсече ексминистърката.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни по-рано днес, че сигналът за нарушенията дошъл не само от двамата депутати, ами и от ОЛАФ.

Милионите отишли не за изграждане на отсечка от магистралата, а за стабилизиране на почвата. По думите на Арнаудова поръчката за това била възложена на не изпълнителя на строежа, а на конкретна фирма и то без извършена количествено стойностна сметка.

"Прокуратурата е сигнализирана и работи по случая от юни миналата година. На 17 септември започнахме разследване и е образувано производство срещу длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура" за безстопанственост и престъпление по служба. Касае се за отсечка от 31 км", заяви Арнаудова.

Прокуратурата е установила, че действията по изграждане на отсечката са извършени от пловдивска фирма, а поръчката е била дадена на италианска компания.

Чуждата компания е сигнализирала, че има проблем с почвата, но пътната агенция не е дала поръчката на италианската фирма, а на българска.

"Спечелилият поръчката е "Пътища-Пловдив". АПИ в онзи момент е управлявана от Лазар Лазаров, а "Пътища-Пловдив" можете да си направите проверка кой ги управлява", заяви Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стадооо пак си избрахте същите крадци. Очаквайте винетката да стане 250 лв.
19
1
 
38
 
! Отговори
обикновен от стадото преди 6 години
Значи едни 50 млн. лв. може да се харчат без подпис на министъра, без подпис на шефа на АПИ, ...Интересно твърдение от Лилето. Ами тя за къв ч*п е там минитър?
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите й бившият председател на Надзорния съвет на АПИ Лазар Лазаров, който вече не работи там, просто е поръчал на своите служители да се проведе търг за въпросните над 50 млн. лева укрепителни работи на "Марица", без да потърси решаването на проблема от основния изпълнител.Значи герберасткия бушон, просто бил поръчал, ей така. Той е светата вода ненапита и не отговаря за нищо.Там е попаднал случайно, минавал е покрай сградата на АПИ и е влязал само да ползва тоалетната.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тройка (3-ти кен еф) много яростно го защитаваш свинаря (по добре изпитана стара ТКЗсарска схема) да не кълвеш от неговите партийни парички, че и на всяка статия налиташ като муха на
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено , че няма подпис, те тия герберасти са тарикати не се подписват никъде, а карат подчинените си да го правят, за да оберат после пешкира. То и Лиляна сигурно не се е подписала никъде и тя е чиста и света вода ненапита. Само дето всички знаем кой стои начело на групировката и кой нарежда по телефона
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Лазаров просто ей така напуска, отчита краденето, запазва своя дял и вече НЕ ОТГОВАРЯ ЗА НИЩО.Пито-платено. Няма такава Държава. Генерал Радев се зае да оправи нещата, но няма да му стигне времето за съжаление.След няколко дни КРАДЦИТЕ отново се връщат на бял кон.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То се знае, че крадците от ГЕРБ са ангелчета с бели крилца и пак някой друг им е ... в гащите.Това не е държава. Погледнете съседна Румъния.Ако тук беше Румънската прокуратура, Закглената гуца и Тиквеният й шеф, щяха да санират килиите в затвора, ама отвътре.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лазарчо защо така бързичко напусна? Доста е гепил, дал е нагоре включително на БарБутко Честния и Свинетка. Само от тези 50 милиона които са си дЕлнали, Лазарчо е взел най-малко. Както винаги тлъстата плячка прибира БарБутко, Свинетка по-малко, на Лазарчо са му дали 2-3 милиона. Как няма да го защитава Свинетка като е прибира тлъсти кинти. Батко ще ги покрие, Цацата си е негово куче. Всичко е пиниз за пред наивния ***. А Батко се връща за 3 път. Значи гепачката продължава с пълна сила.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи, представяте ли си колко са откраднали ГЕРБ за два мандата и колко още се канят да крадат през третия. Няма ги от няколко седмици и вече излязоха кражби за милиони. Откъде ли не - не сам от прославените магистрали.Погледенете в съседната статия поръчката за китайските коли на Гриша Ганчев за МВР.Ами те са договорени на четворна цена.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КАКЪВ Е ДЕЛЪТ НА ПАВЛОВА И ЛАЗАРОВ? за вожда се знае - 10 % от всичко.
10
0
 
23
 
! Отговори
AXE преди 6 години
И сега к`во, началник си, разпореждаш, но не се разписваш/подписваш никъде и ни лук ял ни лук мирисАл?!? А и пропускаме една друга фирма намесена с Пътища АД - Пловдив - АГРОМАХ. А какво каза собственика на Агромах за кмета на Симитли:):):) Некои `ора збавят, но не забравят :):):)
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАДЛИВА ШАЙКА КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ КРАДАТ НАЙ НАГЛО БЕДНИЯ НАРОДЕЦ
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууу, Лиле, какво стана ***.Няма го цар Тиква да ти пази дебелата трътка.Много лоши тия другите, а ?Изкарват на показ всичките ви кражби и далавери.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички медии услужливо траят с какви имоти разполага Лиляна Павлова във Варна и около нея и с какви пари ги е купила. Говорим за имоти на обща стойност над 32 млн лв.
6
3
 
13
 
! Отговори
ДО 3 преди 6 години
Всички крадат заедно мушмуло 3, не са прави на много хитър навсякъде тука тъпий крадлив патрЕоте
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега Свинетка да санира, ама затворническата килия от вътрешната й страна.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Proverka imotite milionite ot komisioni na debelata nahalna pavlova ba6ta jato idvasche v bern po jivkobovreme besche saschtia nahal. Zalata i roda i maja i sa 4erveni lakei a sega lakei na boiko gerb
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата опорна точка на геберазтията.Ние нищо не сме подписвали. Ние не сме виновни за нищо. Ние само крадем и *** ленти.Виновен е свинарят Гергов, той се е промъкнал посред нощ и си е взел сам Обществената поръчка.Ние нищо не знаем и ще отричаме като партизански внучки на разпит.
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливите герберасти се защитават един друг.Все едно че Станишев и Орешарски са управлявали АПИ, а не Павлова и Лазаров, под прякото ръководство на Банкянския ***.
1
0
 
34
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
У нас винаги е така виновни нЕма, ама и парите ги нЕма или по точно са там където "трябва".