Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!

БСП искаше беше те да се замразят на нивата от декември 2016-а
27 апр 2017 15:30,
152
Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!
Снимка: архив, Булфото

Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца.

Процедурата е записана в правилника на парламента и предвижда индексация на депутатските пари спрямо промяната на средната заплата в обществения сектор.

Още по темата

БСП внесоха предложение заплатите да се замразят на нивата от декември миналата година, но мнозинството в парламента не прие това. 

За замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.

В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха. 

По време на дебатите бившият финансов министър и спряган за нов Владислав Горанов обясни, че няма смисъл от замразяването на заплатите.

"Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу. Но сега това не е така", заяви той.

Горанов призова да се намери нов механизъм за формиране на заплатите на управляващите. Иначе, според него, винаги щяло да има бедни и богати. Той дори предложи на БСП, ако искат да внесат промяна народните представители да работят без заплати.

От БСП го репликираха, че икономиката на страната върви надолу и доходите на хората намаляват.

Филип Попов от партията на социалистите пък припомни случай от тази зима за човек, който ял сняг, за да оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
23
 
! Отговори
84595 преди 6 години
Безсрамници! Особено патриотите, които си протриха ченетата да жалят бедността на народа пов реме на кампанията. но това им е за последно - след този парламент само по телевизията ще виждат кулоарите и пленарната зала. Защо от БСП са гласували само 73 - останалите формират скрит вот снрещу предложеното от самото БСП - мерзавци!
106
1
 
6
 
! Отговори
Другар по чашка преди 6 години
Спрете му пиеньето и ша са оправи.
105
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е за това кълне народа, аз освен да бъдат кълнати тия ***, не виждам как по друг начин може да им се повлияе
104
1
 
21
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Абе тоя Влади е по-грозен даже и от Лилито. Баце откъде ги намира таквиз ***.
103
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И БСП са същите всички са в кюпа плюят се само за пред народа иначе си поделят баницата по взаимно съгласие
102
0
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ ВЕЧЕ ДОРИ И НЕ СИ КРИЯТ АЛЧНИТЕ АМБИЦИИ!
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
същите са като старите,май ще минавам към бсп
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе заплатите на депутатите има пари за пенсиите няма ,за лечение няма за социално слаби няма за детски няма за образувание нама т.е има ама постепенно за около 20години напред могат да лъжат учителите им вярват или не родителите също ,защото вместо да скачат на учители в забавачки или у-ще които ако поучават като техните заплати едва ли ще крещят така на децата но НИЕ сме съгласни щото си траем и плюем по най-незащитените е излезте и зарюйте тез които наистина се гаврят с Вас
99
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива нагли ТЪРТЕИ.
98
1
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Закона за държавния служител / ЗДС/бе въведен от иван Костов , преписан буквално от английския ЗДС. В него беше записано, че заплатата не маже да бъде по-малка от 3 пъти от МРЗт.е. около 1 200 лв.и че не може да бъде уволняван по политически причини и не може да заема ръковозна партийна длъжност.Елед Царя и Станишев нищо от този закон не остана , освем за депутатите.Заплати от 430 лв. и уволнение по Герджиковски.
97
2
 
27
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!Съдбата си...
96
14
 
8
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 6 години
Това решение е нормална човешка реакция за самосъхранение .Нека всеки един , който е против тук , да си сложи ръка на сърцето ,и да каже че ако е Депутат ще си намали или замрази Заплатата .Тези хора са станали Депутати за да си подобрят Жизнения Стандарт и този на Децата си . Ако някой си мисли че е в *ползу роду* , жестоко се лъже или е комунист (такива бяха условията за Депутатите по времето на Соца и Бай Тошо - без заплати и два пъти месечно).
95
1
 
25
 
! Отговори
един гербаджия преди 6 години
в момента по Канал 1 ръси глупост след глупост защо ГЕРБ НЕ щат да си замразят заплатите в НС.ЩО НЕ ГО КАЗАХА ПРЕДИ ИЗБОРИТИ???Направо е смешен.
94
0
 
26
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
По доброто решение е замразяване на самите депутати.
93
1
 
23
 
! Отговори
аС преди 6 години
Не можем да дадем на всички! За това ще дадем на нас! Патриотари, защо се въздържате? Нямате ли мнение? Или да не развалим дослука, още в начало....
92
1
 
22
 
! Отговори
сития на гладния преди 6 години
не вярва.ДЕПУТАТИТЕ не са отишли там,за да се съобрзяват с масата от хората...Изборите минаха,така че интересни ще бъдат хората ... преди следващите избори,а до тогава ... да духат супата.
91
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ми е ясно - кой на кого е слуга: депутатите на народа или народа на депутатите? Майче е второто!
90
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е държава,а ***.24 годишен отличник е написал защо е напуснал мащехата бг и защо никога няма да се върне.Писмото му прочетох в сайта Будна ера.
89
2
 
20
 
! Отговори
маке преди 6 години
до недоволнитеами искайте им оставката веднага или па ке псувате комунистите
88
0
 
43
 
! Отговори
Нагли преди 6 години
Е бати и наглите, увеличения на 3 месеца без значение кой ходи кой не, кой работи кой не.Вадете гилотината пред Парламента, да повторим Френската Революция когата народа живееше в унижение докато аристокрацията ядеше фазани и ходеше на балове с маски.Стига робство, стига сме били слуги на тези 240