Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца активите на държавата се оценяваха на 120 милиарда щ.д., които в началото на крадливия преход клептокрацията се обявиха за 40 милиарда лева, но в крайна сметка в хазната не влезе нищо. Тези хора са вече гелосани *** индустриалци които не обичат да плащат соц. осигуровки и нормални заплати на работниците. Напоследък пък уж загрижени да няма безработни, започнаха да искат по-ниски цени на тока, за да продължават да произвеждат стока която изнасят чрез офшорки!
30
1
 
14
 
! Отговори
хм... преди 6 години
към 39Назначенията на министри са политически. Това , според мен , е една определено решаваща грешка , защото не е нормално човек без познания и компетенция в дадена област да взема решения . Често юристи са министри на здравеопазването , земеделието т.е са полифункционални , което е неприемливо .Всеки трябва да деен в областта , в която има познания.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
>Тези кадри продължават да управляват държавата и сега, дори и в настоящия парламент е има>рабфаковци</ След 1989 год. властта премина по елегантен псевдо демократичен начин в ръцете на ***-децата, внуците, снахите, зетьовете, охранителите, шофьорите, секретарките и любовниците на бившите активни борци против фашизма и капитализма, много от които сега станаха борци против комунизма, и са най-наглите и алчни хора жадни за власт.
28
2
 
14
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Язък.... такива където не могат да крадат не ги искат за министри! АМАТЬОРИ!!!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да ми каже с какво се занимава специално учредената за борба с корупцията агенция "БОРКОР" или БОРК*Р беше?
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между 1944 г. и 1989 г. на власт бяха *** бившите партизани и ятаци от банда Чавдаровци, която беше и ядрото на Политбюро на ЦК на БКП. След като придобиха властта, по най-бързия начин те се саморазправиха с интелигенцията, премахнаха партиите и поставиха на държавни постове само техни хора. А ето тази слабичката на фотото е наследничка на същите тези уж партизани които не са били нищо друго а айдуци на селски мандри. Е кажете ми демокрация с комунисти имали? Не! И никога няма да има!
25
3
 
20
 
! Отговори
бръм....до 33 преди 6 години
Е , много си интересен , че те нали за това влизат , като баш бабаити , за да крадат.Ако няма келепир , няма да се натискат за министри.
24
10
 
16
 
! Отговори
ВАЛЖАН преди 6 години
Да му се чуди човек на акъла на Борисов!При положение,че разполага с хора с действителна експертиза по отношение на отбраната като ген. Константин Попов и Валентин Радев,да приеме кандидатурата на Каракачанов за военен министър е истинско безумие!Без никаква експертиза,ярък националист-ксенофоб,АНТИНАТОВЕЦ И АНТИЕВРОПЕЕЦ, част от "петата колона" на Москва у нас! И на всичко отгоре агент на ДС !Как ли ще гледат на Каракачанов колегите му от съюзниците ни от НАТО и ЕС ,а чрез него и на България
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам обосновано предположение,че тази един ден ще влезе в затвора,може да не е днес или утре,но някой ден със сигурност.Изглежда затова толкова я пазят и пак я гласят за министър.
22
3
 
25
 
! Отговори
От герберите преди 6 години
Ние сме безмозъщни гербери освен това сме ама много прости човешки създания също като дебелата *** Лиляна Павлова вожда ни Бойко Борисов по известен като боко тиквеника затова се разбираме и обичаме.
21
3
 
29
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 6 години
Нито един тиквар няма да ми липсва.Особено главната тиква в държавата.В целия кабинет "Тиква-1" и "Тиква-2" нямаше един кадърен човек.Само едни безлични и полуграмотни хорица ,готови на всичко в името на властта и на личната си облага.Нито един експерт ,нито един професионалист.И това е нормално.Кой успял и реализирал се човек ,би се оставил да го командори някакъв глуповат селски тарикат?За кражбите и далаверите ,да не говорим.Страната ни съсипана от герберската простотия и алчност.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лапаничка лапаничка :)))
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е министър в ГЕРБаво правителство, ще краде, ще лъже и гарантирано, ще е некомпетентен родоотстъпник.
18
31
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Днес е ред на червените *** да плюят по още неизвестното ново правителство..... ще си изядат топките от мъка, че са във вечна опозиция
17
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите се опитват да дискредитират наред знаковите фигури на ГЕРБ, но упражнението им е безсмислено след категоричния вот на народа в подкрепа на ГЕРБ!
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е ясна на всички,но защо мълчат за Ивайло Московски,който довърши БДЖ,а при последната жестока катастрофа край Хитрино го скриха,а иначе цялата гербаджийска банда се беше исипала там и пиле не можеше да прехвръкне.Добре са потулили следите от лошата инфраструктура,причина за многото сакатлъци.И този некадърник пак го гласят за министър.Явно резервната скамейка им е много къса или така са се оплели един в друг,че я изгори някой,я е повлякъл и другите.
15
31
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Днес е ред на червените *** да плюят по още неизвестното ново правителство..... ще си изядат топките от мъка, че са във вечна опозиция
14
5
 
39
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Съжалявам но Павлова няма да се помни за два мандати с нищо. Магистралите ги кърпят през 6 месеца, което говори за качеството им. С кви очи иска 3ти път да става министър? А санирането й стана направи осиране.
13
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замълчете ***,живеете само заради провокациите!
12
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
кои го интересува кои ще бьде министьр мен ме интересува защо от 27 г не могада си купя агн месо и да си пусна парното на 5 не излизам навьн защото не мога да дишам от мрьсния вьздух в люлин