ГЕРБ зове: Президентът да направи районирането за мажоритарния вот

Законопроектът няма да е препъникамък в коалицията, увери Цвета Караянчева
10 май 2017 20:29, Красимир Ангелов
60
ГЕРБ зове: Президентът да направи районирането за мажоритарния вот
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ролята на президента е много важна и предлагаме той да направи районирането за мажоритарния вот, така че да има равнопоставеност между всички райони. Това каза в предаването "Денят ON AIR" зам.-председателят на НС Цвета Караянчева, след като днес от ГЕРБ внесоха в парламента законопроект за мажоритарен избор на депутати в два тура.

Тя подчерта, че ако районирането бъде направено от някоя от политическите сили, другите ще се съмняват дали е коректно.

Още по темата
"Редно е това, което 2,5 млн. български избиратели са подкрепили, да намери място в дебатите на НС. Точно както са формулирани въпросите в референдума, така са и в нашия законопроект. Мажоритарният вот е доста сложен като материя и е важно да бъде обсъден от експерти", обясни Караянчева.

Народният представител от ГЕРБ увери, че няма напрежение с Патриотите по въпроса за мажоритарния вот.

"Разбрали сме се, че ще подлагаме на обсъждане спорните теми и решенията ще се взимат в пленарната зала. Това не е препъникамък в коалицията", категорична бе Караянчева.

За българите в чужбина няма да има избирателен район, но ще има активна регистрация. Те ще гласуват електронно и техните гласове ще бъдат разпределени по местоживеенето им в България, стана ясно още от думите на госта на Bulgaria ON AIR.

Караянчева добави, че е започнало връщането на старите областни управителите и назначаването на някои нови. По думите й мотивите за освобождаване им от служебния кабинет, които е изтъкнал премиерът Огнян Герджиков, са били нередни и обидни.

Караянчева коментира и решението на Минитерския съвет да забрани приватизацията, уточнявайки, че тя не се стопира, но трябва да минава през Народното събрание. "Не се забранява процесът на 100%, гарантира се по-голяма прозрачност", отбеляза тя.

"Мария Габриел е изключително подготвена и няма да има проблеми. Няма маловажни ресори. Г-жа Габриел има качествата да бъде еврокомисар", каза Караянчева по повод номинацията на Мария Габриел за български еврокомисар.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли пъти ще ни районират , след като ГЕРБЕРСКИТЕ ТИКВЕНИЦИ ще управляват пълен мандат .
7
4
 
10
 
! Отговори
Е, как ,бе....№1 преди 6 години
....всички червенокожи , сте с мозък , колокото "вит.С"....!
6
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Герберите може да поискат от президента да им направи крем-карамел?!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме забравили срама ,, Кристалка Георгиева ", големия срам за България , а помните ли другата предложена от Банкя и ГЕРБ !!!!!!! Истински срам !
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази куха лейка и за мажореткА не става!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво райониране, като мажоритарен вот очевидно няма да има (не че е необходим де)?Ама партньорите на ГЕРБ във властта от Обединени (в далаверата) патриотари, ясно казаха че ще гласуват ПРОТИВ! ГЕРБ ако са принципни да ги изнудят - или приемат мажоритарния вот или правителството пада! За ГЕРБ проблеми няма, пак ще са първа сила, ама с патриотарите е свършено...
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо не, ако своя страна президентът постави условие, че ще го направи само ако ГЕРБ си подадат оставката заради абдикиране от функциите им на правителство. На момчетата явно не им се работи и още отсега се оглеждат за четвъртата поредна оставка.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету ще ни побърка.