Нено Димов: Околната среда не е самоцел, а качество на живот!

Новият екоминистър за приоритетите си пред Bulgaria ON AIR
11 май 2017 10:07,
8

Новият министър на околната среда и водите Нено Димов заяви, че се самоопределя като дясно-консервативен политик и именно това е политиката, която смята да води в министерството, което оглавява.

"За мен е нормално и естествено, тъй като това е дясно-консервативно правителство", посочи той в студиото на "България сутрин".

Поканеният от министъра на отбраната Красимир Каракачанов Нено Димов сподели, че новият пост, който заема е предизвикателство за него.

"В сферата на екологията има твърде много проблеми, които трябва да бъдат решени. В Министерството на околната среда и водите се сблъскват страшно много политически интереси в почти цялата дейност, която се развива", твърди министърът.

По думите му основното, което трябва да се търси в ресора е баланс между различните интереси.

"Околната среда не може да бъде самоцел. Тя е ресурс за повишаване на качеството на жизнения стандарт на хората. Качество на живот е чистият въздух, чистата вода, доброто третиране на отпадъците, но качество на живот е и благосъстоянието", коментира Нено Димов в Bulgaria ON AIR.

Министърът отговори и на предупрежденията на служебното министерство, че съществува опасност Европейският съюз да осъди България заради замърсяване на въздуха със серен диоксид от централите на ТЕЦ "Марица-изток" край Гълъбово.

"Осъждането има няколко фази и, ако продължиш да не изпълняваш условията на Европейската комисия, тогава се отива към ефективно наказание", отбеляза Димов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
АЛО, ГОСПОДИНЕ, АКО ГОРАТА Е РЕСУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА ХОРАТА - ТОВА НЕ Е ЕКОЛОГИЯ. БЯГАЙ ОБРАТНО В УНИВЕРСИТЕТА.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Централите замърсяват а държавата и народа ще наказват браво това само може да се случи в БГ защото и Америка и Европа са братя те трябва да печелят браво още веднъж
6
3
 
1
 
! Отговори
мтео преди 6 години
И такива като тоя ли взеха да стават министри абе покатете и Бой Курти тогава
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тоя ли е от института за дясна политика като Харизанов който ограби напоителни системи до неузнаваемост и водно стопанство
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е назначен от задкулисието да знаете играе с Бойко а да ги видя сега къде са зелените
3
1
 
2
 
! Отговори
Биполярност преди 6 години
Мани се бе Димов ли си какъв си, министър на екологията от ГЕРБ пък от Костов, за когото никой не гласува, пък и антиеколог Ега ти противоречието си, Димов! . Страдаш от биполярност на куб в критична степен.
2
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На тоя му гледах почти всичките интервюта преди изборите.Отвратен съм.Много чест гост беше в едно предаване по Канал 3 -повтаряно до втръсване по 5-6 пъти в денонощието.Водещ му беше един предан до вманиаченост човек -продукт на Герб-не му помня името.И тоя уж Институт за дясна политика -но си заслужи момчето поста на министър-добра работа свърши на Борисов преди изборите.Сега бил ит Патриотарския фронт -пълни глупости!!!!!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ей тоя бай *** има изказване че глобалното затопляне не съществува и това е измислица...все едно да вкараш лисица в кокошарник....